Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τσαπανίδης Μιχάλης

23 ετών
Θεσσαλονικη
Πτυχία
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - Εκπαιδευόμενος
Michigan
Πιστοποίηση - Certificate of Proficiency in English 2023 Επαληθευμένο
Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών
Πιστοποίηση - Εκπαιδευόμενος για Proficiency Degree του πτυχίου ALCE 2023
Απευθύνομαι σε
Φοιτητές

Είμαι 5οετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων με έδρα την Κοζάνη. Τα αντικείμενα στα οποία είναι εφικτή η μεταφορά γνώσεων αλλά και οι δεξιότητες που έχουν απορροφηθεί στην διάρκεια της ακαδημαϊκής μου σταδιοδρομίας είναι οι ακόλουθες: 

  •  Σχεδιαστικές στρατηγικές με κέντρο των καταναλωτή
  • Οικοδόμηση ενός πετυχημένου brand
  • 3D Design using Autodesk's products 
  • Εξειδίκευση σε μαθήματα διοίκησης επιχειρήσεων (CIM, marketing)  
  • Παροχή βοήθειας στην αγγλική γλώσσα (Ορολογία, Αγγλικά Ειδικών Σκοπών)

Όσον αφορά το CAD (Σχεδίαση με Η/Υ), οι γνώσεις που μπορούν να μεταφερθούν αφορούν το 3D σχέδιο και πιο αναλυτικά:  

Για το 3D Design, γίνεται αξιοποίηση του λογισμικού Inventor 2024, ενώ μετά το τέλος του σεμιναρίου, ο ενδιαφερόμενος/η, θα γνωρίζει:

  1. Τις βασικές λειτουργίες και εντολές του προγράμματος
  2. Ορθός σχεδιασμός με την αξιοποίηση μεγάλου μέρους του προγράμματος
  3. Surface and Plane Modelling
  4. Πως χρησιμοποιούνται οι περιορισμοί και πως διορθώνονται τα λάθη κατά την διάρκεια του σχεδιασμού
  5. 3D Rendering είτε με τον επεξεργαστή, είτε μέσω της κάρτας γραφικών του Η/Υ
  6. Rendering Environments
  7. Τί είναι το Assembly και ποιες οι βασικές εντολές του 
  8. Πως να συναρμολογούνται περίπλοκα parts και εκτενή αξιοποίηση του Content Center του Inventor
  9. Ορθή χρήση του Inventor Drawing για απεικόνιση του 3D Solid σε 2D views, με πλήρη διαστασιολόγηση 
Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος και στοχαστής, Σωκράτης, είχε πει κάποτε: - Διάλεξε ένα επάγγελμα που σου αρέσει και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μία μέρα -. Είναι γνωστό λοιπόν, ότι όταν κάποιος βρίσκει πραγματικά με τι επιθυμεί να ασχοληθεί για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, είναι αυτός που στο τέλος καταφέρνει να κατακτήσει όλα εκείνα που οι υπόλοιποι ακόμα ψάχνουν. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με το δικό μου αντικείμενο. Η σχολή που φοιτώ, ήταν η δεύτερη επιλογή στο μηχανογραφικό μου, μία επιλογή που δεν θα μετανιώσω ποτέ. Στην μέχρι τώρα ακαδημαϊκή μου πορεία, συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν μόνο το επιστημονικό πεδίο που μου άρεσε περισσότερο από ότι περίμενα, αλλά και το γεγονός ότι το μυστικό της οποιασδήποτε επιτυχίας, είναι η ενασχόληση με το αντικείμενο, η συνεχής τριβή και δουλειά πάνω σε αυτό, η μεθοδικότητα και όρεξη για εξέλιξη και πρόοδο και η ύπαρξη κινήτρων και υψηλών από τον άνθρωπο στόχων. Ένας λοιπόν από τους βασικούς λόγους που επέλεξα την διδασκαλία των συγκεκριμένων πεδίων, ήταν τα ισχυρά κίνητρα για προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, που σε συνδυασμό με την μεγάλη μεταδοτικότητα, τον ενδιαφέρον και αποδοτικό τρόπο παράδοσης και την επιθυμία για εφαρμογή των όλων όσων έχω αποκομίσει αυτά τα χρόνια από μία Πολυτεχνική Σχολή, είναι σε θέση να μου προσφέρουν μία ευκαιρία να διεκδικήσω μία θέση στον συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο και να σταθώ με τις δικές μου ικανότητες και προσόντα απέναντι στον υγιή ανταγωνισμό.   

Επαγγελματική Εμπειρία

Κάτοχος δύο πτυχίων proficiency, ένα του Michigan και ένα το ALCE στην αγγλική γλώσσα, πάνω από 350 ώρες ενασχόληση με Inventor Professional για 3D σχεδίαση, και με σύνταξη κειμένων, κυρίως στα αγγλικά. Επιπλέον, διαχείριση της δικής μου ιστοσελίδας με όνομα Evolution 360 (κοινοποίηση link στον/ην ενδιαφερόμενο/η κατόπιν πρώτης επαφής). Tο τελευταίο κομμάτι, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη και αμφίδρομη αλληλεπίδραση μεταξύ καθηγητή - ενδιαφερόμενου, καθώς, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όσο σημαντικό είναι για τον οποιονδήποτε επαγγελματία να γνωρίζει σε βάθος το προφίλ των πελατών του, άλλο τόσο καίριο, είναι και για τον πελάτη να γνωρίζει καλά τον άνθρωπο που του παρέχει τις πάσης φύσεως υπηρεσίες του. Επομένως, η Evolution 360, είναι μία ιστοσελίδα που όχι μόνο αναφέρει αναλυτικότερα τις δυνατότητες και υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει ο δημιουργός της, αλλά επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο/η να περιηγηθεί και να αξιολογήσει ένα πλήρες ακαδημαϊκό portfolio, πριν λάβει την  τελική του/της απόφαση σχετικά με την επιλογή του κατάλληλου ατόμου με το οποίο θα συνεργαστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Οι λόγοι που αποφάσισα να ασχοληθώ, προσωρινά τουλάχιστον με το επάγγελμα της διδασκαλίας, πάνω στην τρισδιάστατη σχεδίαση με Η/Υ (3D CAD), ήταν αρκετοί. Σίγουρα, το οικονομικό κομμάτι είναι πάντα ένας από τους βασικούς λόγους. Παρόλα αυτά, και από την δική μου οπτική γωνία, δεν πρέπει ποτέ να είναι ο πρωτεύοντας. Για αυτό και το βασικό κίνητρο για να μπω στον χώρο των online σεμιναρίων και διδασκαλίας, ήταν για να δοκιμάσω τις δικές μου δυνάμεις, γνώσεις και προσόντα σε real - time συνθήκες, ενώ ταυτόχρονα, βοηθώντας τον ενδιαφερόμενο/η να γνωρίσει ένα επιστημονικό πεδίο/αντικείμενο που εγώ προσωπικά αγαπώ και συνεχώς προσπαθώ να εξελίσσομαι σε αυτό. Ένας ακόμη λόγος, έχει να κάνει με την φύση της συγκεκριμένης δουλειάς. Επειδή η σχολή και οι υποχρεώσεις της, απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, μία πηγή εσόδων, που για να υλοποιηθεί, απαιτεί μονάχα την ενασχόληση από το σπίτι, την τηλεργασία δηλαδή, είναι στην παρούσα φάση, ίσως η ιδανική για έναν προπτυχιακό φοιτητή, σαν και εμένα.  

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Τα τελευταία χρόνια, η μορφή της σύγχρονης εκπαίδευσης έχει αλλάξει δραματικά. Το απαρχαιωμένο μοντέλο καθηγητή - μαθητή, καθίσταται πλέον ανεπαρκές για την σωστή μετάδοση και αφομοίωση της γνώσης. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι μεγαλύτεροι και πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του πλανήτη, κατέκτησαν την κορυφή, επειδή ακριβώς πίστευαν στην αλληλεπίδραση του εμπειρογνώμονα με τον απλό πελάτη/καταναλωτή. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει να μάθει και να αποκομίσει πράγματα από τον άλλο, αρκεί να είναι διατεθημένος/η να ακούσει τον συνομιλητή του και να λάβει υπόψιν του τις δικές του εξατομικευμένες ανάγκες. Με την σειρά μου λοιπόν, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως ένα παράδειγμα του κλασικού μοντέλου του καθηγητή, παρά έναν συνεργάτη οποιουδήποτε ενδιαφέρεται και χρειάζεται ενίσχυση στα συγκεκριμένα πεδία γνώσης και εφαρμογής. Επιδιώκω διαρκώς κάθε μάθημα να διαθέτει αμφίδρομη πληροφοριακή ανάδραση, δηλαδή μεταφορά γνώσεων από την μεριά μου στον ενδιαφερόμενο/η αλλά και το αντίθετο, ενώ η ενθάρρυνση για έκφραση πάσης φύσεως απορίας, αποτελεί πάγια τακτική μου. Με άλλα λόγια, ο πελάτης που θα επιλέξει τις υπηρεσίες μου, θα συνεργαστεί με έναν νέο άνθρωπο, με ανοιχτούς ορίζοντες, μεγάλη μεταδοτικότητα, φιλική συμπεριφορά και καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι ο καλύτερος καθηγητής που έχει περάσει από τα "μαθητικά" μου χρόνια. Η όρεξη και η προσπάθεια του κάνουν την μεταδοτικότητα του απόλυτα ταιριαστή με τον καθένα. Αν τον επιλέξετε, θα ευγνωμονείτε που βρέθηκε στον δρόμο σας. 

Μιχάλη, σε ευχαριστώ για όλα! 

Γιαννακοπούλου Αμαλία