Έλλη Γεωργακάκη

Είμαι: 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού

Ηλικία: 

έως 30 ετών

Ίδρυμα Σπουδών: 

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Μαθήματα που παραδίδω: 

Πτυχιούχος Κλασσικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με εμπειρία στη διδασκαλία παραδίδει μαθήματα κατ' οίκον σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τα προσφερόμενα μαθήματα είναι αυτά της Νεοελληνικής γλώσσας και Έκθεσης, των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας, της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των Λατινικών.
Αρχική τιμή 10 ευρώ, συζητήσιμη.

Απευθύνομαι σε: 

Μαθητές Δημοτικού, Μαθητές Γυμνασίου, Μαθητές Λυκείου, Φοιτητές

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει: 

Είμαι Πτυχιούχος της Κλασσικής Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολούμαι αρκετά χρόνια με την ελληνική γλώσσα, μέσω ερευνών, άρθρων και επιστημονικών εργασιών. Πιστεύω πως γνωρίζοντας καλά τη γλώσσα, και την ιστορία αλλά και γενικότερα τα μαθήματα που συμπεριλαμβάνονται στις ανθρωπιστικές επιστήμες βελτιώνουμε πρώτα και κύρια τον εαυτό μας τόσο σε επίπεδο μόρφωσης-παιδείας όσο και σε επίπεδο κριτικής και δημιουργικής σκέψης, στοιχεία που συνάμα οδηγούν σε μία σφαιρική αντίληψη των όσων συμβαίνουν γύρω μας, γεγονός που με τη σειρά του δημιουργεί ανθρώπους ελεύθερους στην καρδιά και το μυαλό, που έχουν το θάρρος της γνώμης τους και την απαιτούμενη κατάρτιση για να φτάσουν ψηλά.
Και επειδή, κατά τη γνώμη μου, η Παιδεία είναι η βάση της κοινωνικής δομής, προσπαθώ με τον δικό μου τρόπο να προσφέρω στα παιδιά όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι.
Είμαι κατηγορηματικά εναντίον της παπαγαλίας και της στείρας και άκριτης αποστήθισης. Μέλημά μου είναι να καλλιεργήσω την κριτική ικανότητα στα παιδιά, ώστε να φτάσουν στο σημείο του να μην με χρειάζονται πια.
Τέλος, λόγω ειδικών σεμιναρίων που έχω παρακολουθήσει, προσαρμόζω τη μέθοδο διδασκαλίας μου στον εκάστοτε τύπο μαθητή, καθώς, κάθε παιδί είναι διαφορετικό και χρειάζεται τον προσωπικό του ξεχωριστό τρόπο για να κατακτήσει τη γνώση.

Επαγγελαμτική Εμπειρία: 

4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
- Πρακτική Άσκηση στα Αρσάκεια Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Σαράντα ώρες παρακολούθησης μαθημάτων Γυμνασίου και Λυκείου και διεξαγωγή δειγματικής διδασκαλίας δύο ωρών στα μαθήματα: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα Α’ Γυμνασίου και Ιστορία Γ’ Γυμνασίου.
- Μάρτιος-Απρίλιος 2013: Πρακτική Άσκηση στα ακόλουθα σχολεία, η οποία περιελάμβανε 9 ώρες παρακολούθησης και συνακόλουθη αξιολόγηση: Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων

5. ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
- Αρθρογράφος στην ιστοσελίδα ΠΥΓΜΗ.gr και αναδημοσίευση των φιλολογικού, γλωσσολογικού και ιστορικού περιεχομένου άρθρων μου σε πολλές άλλες γνωστές ιστοσελίδες με μεγάλη απήχηση. (Τα συγκεκριμένα άρθρα μπορούν να παρουσιαστούν εάν ζητηθεί, καθώς μπορεί να διαπιστωθεί και η αναδημοσίευσή τους).
- Επιμέλεια του βιβλίου "Παιδιά της Εποχής" εκδόσεις Πυγμή.
- 2010: Εργασία στο μάθημα «Φωνητική-Φωνολογία» της Γλωσσολογικής Κατεύθυνσης με θέμα: «Ο Επιτονισμός στην ερώτηση, στην κατάφαση και στην έκπληξη». (Έλαβε βαθμό 10)
- 2012: Εργασία στο μάθημα «Εισαγωγή στη Φιλοσοφία» με θέμα: «Η έννοια της ψυχής στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη». (Έλαβε βαθμό 9)
- 2012: Εργασία στο Σεμινάριο «Ο Μύθος στην Αρχαϊκή Λυρική Ποίηση» με θέμα: «Συγκριτική μελέτη του ρόλου της Ιοκάστης στον Όμηρο, τον Στησίχορο και τον Σοφοκλή». (Έλαβε βαθμό 8)

Έχω παρακολουθήσει, ακόμα, μεγάλο αριθμό Σεμιναρίων αναφορικά με τις διάφορες μεθόδους διδασκαλίας, προσαρμοσμένες στον εκάστοτε τύπο μαθητή, καθώς και θέματα σχετικά με το γνωστικό μου αντικείμενό.
Συμμετείχα, τέλος, για πολλά χρόνια στον Ρητορικό Όμιλο των Αρσακείων Σχολείων.

Μαθήματα μέσω SKYPE: 

Παραδίδω και μέσω SKYPE.

Εάν ναι, ποια είναι η τιμή ανά ώρα;: 

με 8ευρώ/ώρα

Προσφορά: 

Το πρώτο μάθημα Δωρεάν!

Πρόσθετα: 

  • Προσωπικές σημειώσεις
  • Φροντιστηριακές σημειώσεις
  • Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
  • Διδασκαλία σε group
  • Προετοιμασία για Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ονοματεπώνυμο: 

Έλλη Γεωργακάκη
Ιδιαίτερα Μαθήματα Έλλη Γεωργακάκη

Σχετικοί καθηγητές

Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;