Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κατάκη Γεωργία

Θεολόγος
Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση
Δραπετσώνα
Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Θεολόγος 2018
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Master - Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση 2022
Μαθήματα που παραδίδετε
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού

Ονομάζομαι Κατάκη Γεωργία και είμαι κάτοχος πτυχίου της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας. Επιπλέον κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το μεταπτυχιακό μου αναγνωρίζεται από τον δημόσιο τομέα (ΔΟΑΤΑΠ) και αφορά στην εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας καθώς και των παιδιών των πρώτων τάξεων του Δημοτικού (Α΄ έως Δ΄ δημοτικού).

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Αγαπώ πολύ τη δουλειά μου και έχω καλή επικοινωνία με τα παιδιά. Επίσης είμαι συνεπής, αξιόπιστη, επιμελής και μου αρέσει πολύ να βοηθάω τα παιδιά να μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Χρησιμοποιώ διαφορετικές μεθόδους διδασκαλίας, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις εμπειρίες και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε παιδιού. Επιπλέον έχει ύψιστη σημασία για εμένα να αναπτύσσω και να εξελίσσω τις γνώσεις μου στο αντικείμενο μου,γι' αυτό το λόγο φροντίζω να ενημερώνομαι και να επιμορφώνομαι συνεχώς.Επίσης με αυτόν τον τρόπο θεωρώ ότι μπορώ να βοηθάω ακόμη περισσότερο τα παιδιά στη μαθησιακή τους πορεία. Ακόμη φροντίζω να είμαι πολύ καλά προετοιμασμένη πριν από κάθε μάθημα σχεδίαζοντας ένα εκπαιδευτικό πλάνο για το κάθε παιδί ξεχωριστά και παρέχω στα παιδιά δωρεάν υποστηρικτικό υλικό.

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχω επαγγελματική εμπειρία ενός έτους σε ιδιαίτερα παιδιού Γ΄ δημοτικού, όπου ταυτόχρονα σπούδαζα για το πρώτο μου πτυχίο στη Θεολογική σχολή Αθηνών. Επίσης έχω εργαστεί τρία χρόνια σε κέντρο μελέτης, κυρίως στις πρώτες τάξεις του δημοτικού (από Α΄ έως Δ΄), όπου τα δύο τελευταία χρόνια σπούδαζα για τον μεταπτυχιακό μου τίτλο στην Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση. Επιπλέον έχω επαγγελματική εμπειρία σε κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από 2 έως 6 ετών όπου εργάστηκα για ένα καλοκαίρι. Ακόμη έχω κάνει ομαδάρχισσα για δεκαπέντε ημερες σε παιδική κατασκήνωση. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Επέλεξα τη διδασκαλία γιατί ο χώρος της εκπαίδευσης μου άρεσε από πολύ μικρή ηλικία και επιπλέον με βοηθά να εξελίσσομαι.  Ακόμη με γοητεύει το γεγονός ότι θα μπορώ να συνεργάζομαι με τα παιδιά και να τους μεταδίδω γνώσεις και εμπειρίες που θα τους είναι απαραίτητα στο μέλλον καθώς επίσης να παίρνω και εγώ γνώσεις και εμπειρίες από εκείνα. Πάντα θεωρούσα πως η διδασκαλία είναι μια διαδικασία δημιουργική από τη στιγμή που, μέσω εκείνης, μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθώ τα παιδιά να επιτυγχάνουν και να εξελίσσουν τους μαθησιακούς τους στόχους και γνώσεις. Μέσα από τη διδασκαλία στόχος μου είναι να προσπαθήσω να μεταδώσω στα παιδιά την απαραίτητη γνώση και ταυτόχρονα να διεγείρω το προσωπικό τους ενδιαφέρον έτσι ώστε να θελήσουν να ασχοληθούν με τη μάθηση με πιο ευχάριστο τρόπο.Το γεγονός ότι κατάφερα να κάνω ως επάγγελμα αυτό που αγαπώ με κάνει να χαίρομαι και μου δίνει κίνητρο μέσα από την εμπειρία μου στην εκπαίδευση αλλά και τη συνεχή επιμόρφωσή μου να αναπτύσσω και να εφαρμόσω περισσότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους διδασκαλίας.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε παιδιού τις ανακαλύπτω μέσω της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης που έχω με το κάθε παιδί ξεχωριστά. Χρησιμοποιώ διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας και εφαρμόζω σύγχρονες μεθόδους όπως συνεργατική μάθηση, άμεση διδασκαλία και συζήτηση πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο να κάνω πιο ζωντανό και ευχάριστο το μάθημα. Επίσης προσαρμόζω τη διδασκαλία μου ανάλογα με τις προτιμήσεις, τις ιδιαιτερότητες και τις εμπειρίες του κάθε παιδιού. Μέσα από τα μαθήματα και την επαφή μου με το κάθε παιδί μπορώ να αντιληφθώ το μαθησιακό του επίπεδο καθώς και να το βοηθήσω να καλύψει και να κατανοήσει τα όποια κενά του έχουν δημιουργηθεί από τα προηγούμενα μαθητικά του χρόνια. Επιπρόσθετα συζητώ μαζί με τους γονείς αλλά και με το ίδιο το παιδί για τη μαθητική του πορεία και με αυτόν τον τρόπο προσαρμόζω τη διδασκαλία μου ώστε να μπορέσει το παιδί να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες μπορεί να έχει.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έτη εμπειρίας
4

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές