Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μακρή Μυρτώ

Θεσσαλονίκη
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Μυρτώ Μακρή

Μαθήματα Θεάτρου/Υποκριτική

Αποφοίτησα το 2018 από τη Ανώτερη Δραματική Σχολή "Ανδρέας Βουτσινάς", [Θεσσαλονίκη] έπειτα ολοκλήρωσα έναν κύκλο σπουδών στο εργαστήριο σωματικού θεάτρου "Present Being Performer Laboratory" της Αλίκης Δουρμάζερ [Θεσσαλονίκη] και το καλοκαίρι του 2019 παρακολούθησα το Διεθνές Εργαστήριο "Η Μέθοδος του Θεόδωρου Τερζόπουλου" [Αθήνα, Θέατρο Άττις]. Επίσης το καλοκαίρι του 2019 έγινα μέλος της ομάδας κωμικού αυτοσχεδιαστικού θεάτρου "Improvatines" και τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα κωμικού αυτοσχεδιασμού στη σχολή "House of Improv". Με ενδιαφέρει ο αυτοσχεδιασμός όχι μόνο ως εργαλείο, αλλά ως εκπαιδευτική και δημιουργική διαδικασία. Πιστεύω πως στο να μάθει κανείς να αυτοσχεδιάζει κρύβεται όλη η ουσία της δημιουργίας, επομένως ο αυτοσχεδιασμός αποτελεί θεμέλιο λίθο της διαδικασίας που ακολουθώ στα μαθήματα.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Έχω μια πολυετή εκπαιδευτική και παραστασιακή εμπειρία πάνω στις σωματικές τέχνες. Παρακολούθησα μαθήματα κλασικού μπαλέτου για 14 χρόνια, έπειτα ασχολήθηκα με το χιπ χοπ, τους λάτιν κοινωνικούς χορούς, τον μοντέρνο χορό (modern jazz), και τα τελευταία 5 χρόνια εκπαιδεύομαι στον σύγχρονο χορό. Το σώμα μας εμπεριέχει όλες τις δυνατότητες για σκηνική έκφραση, και εγώ ασχολούμαι με το σώμα ανελιπώς. Το ένστικτο και η ελεύθερη έκφραση λείπουν από τη σκηνή του σήμερα, και μαζί μου ένας μαθητής ή μία μαθήτρια θα κάνει βίωμα πράγματα που ήδη ξέρει. Οι τεχνικές που θα δώσω θα είναι απλά εργαλεία που θα οδηγήσουν στη δημιουργία νέων δρόμων. Αυτό είναι το όραμά μου για την τέχνη από δω και πέρα, αυτό θέλω να κάνω και αυτό θέλω και να δώσω. 

Επαγγελματική Εμπειρία
  • "The Garden"- Site Specific Performance | Προσεχώς Subway/Via Contact by Katerina Tsoumana | Οκτώβριος 2016
  • Έγινε η σπίθα πυρκαγιά”- Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη  | Σεπτέμβριος 2017
  • Default” – Χορός | Motum | Μάιος 2018
  • Ομάδα Musical K’S BLINK  | 2014-2017 - Παραστάσεις σε χορογραφία και  σκηνοθεσία της Δήμητρας Καστέλλου και μουσική διδασκαλία της Αθανασίας Κυριακίδου και της Δήμητρας Αθανασάτου.

    Εμφανίσεις:

  • 25/04/2015 Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, (Έναρξη), Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ
  • 08/06/2015, «Βραδιά Χορού Full Out», Θέατρο Αυλαία
  • 11/12/2015, “All night jazz” , Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
  • 19&20/03/2016, “Broadway Nights”, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
  • 04/02/2017, “Broadway Nights Reloaded”, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Μου αρέσει πάρα πολύ η εκπαιδευτική διαδικασία, ούτως ή άλλως για μένα όλα έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή, οπότε το να δώσω ότι γνώση και εμπειρία έχω γύρω από το θέατρο και τις σωματικές τέχνες συνδεόμενη με έναν μαθητή ή μια μαθήτρια βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με μια ουσιαστική συζήτηση με έναν φίλο. Κίνητρο λοιπόν για μένα αποτελεί η ανταλλαγή μέσω της σύνδεσης, και στόχοι μου μέσω των μαθημάτων είναι, μέσω τεχνικών, θεωρίας και πρακτικών ασκήσεων/αυτοσχεδιασμών να καταφέρω να εμπνεύσω τον μαθητή ή την μαθήτρια να μπει στον δικό του δρόμο ουσιαστικής καλλιτεχνικής έκφρασης.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η πρώτη επαφή θα είναι ουσιαστικά μια συνάντηση γνωριμίας. Πιστεύω πως η συζήτηση με έναν άνθρωπο είναι απαραίτητη για να ξεκινήσουμε να τον γνωρίζουμε. Επομένως με τους μαθητές μου ξεκινώ να συνδιαλλέγομαι πάνω σε θέματα τέχνης και ρωτώ καθαρά τι τον ή την ενδιαφέρει να κάνει περισσότερο. Η βαθύτερη γνώση του άλλου έρχεται με τον χρόνο και την δράση μαζί.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές