Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Riham Mohamed

Απευθύνομαι σε
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Γεια σας, λέγομαι Riham. Είμαι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ain Shams Καΐρου, με πτυχίο στην Αραβική Φιλολογία και Παιδαγωγική (2008) με αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ και είμαι κάτοχος career certificate από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Καΐρου για τη Διδασκαλία της Αραβικής ως Ξένης Γλώσσας  (2014). Έλαβα επίσης δίπλωμα στη Διδασκαλία της Αραβικής ως Ξένης Γλώσσας από το Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Παιδαγωγικής  Σχολής του Πανεπιστημίου Ain Shams (2015).
Κάτοχος πιστοποιητικού ελληνομάθειας Γ2 στα ελληνικά (2014).

Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα αραβικών όλων των επιπέδων είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης (περιοχή Κοζάνης).

Εκμάθηση είτε της επίσημης αραβικής γλώσσας, που μετά από εξετάσεις οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού Αραβομάθειας, είτε της καθομιλουμένης αιγυπτιακής διαλέκτου (η οποία είναι κατανοητή στις περισσότερες αραβόφωνες χώρες).

Τα μαθήματα προσαρμόζονται στις ανάγκες και στους στόχους  του κάθε μαθητή.

Επαγγελματική Εμπειρία

Εργάστηκα ως δασκάλα αραβικής γλώσσας στο Ελληνικό Σχολείο του Καΐρου για επτά χρόνια και στη συνέχεια μετακόμισα για να ζήσω στην Ελλάδα από το 2017. Δούλεψα επίσης παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα αραβικής γλώσσας για ξένους απο διαφορετικές εθνικότητες, τόσο καθομιλουμένη όσο και καθαρεύουσα για εννιά χρόνια ανά διαστήματα, ενώ παράλληλα εργάστηκα ως διερμηνέας (Αραβικά, Ελληνικά κι Αγγλικά).

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Διδασκαλία σε group
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση για γκρουπ
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

8 Κριτικές

Σαν Ελληνοαιγυπτία που όμως έχω ξεχάσει τα αραβικά, έψαχνα κάποιον που να μιλάει Ελληνικά ή Αγγλικά για να κάνω μαθήματα και να τα θυμηθώ ξανά. Ετυχε να βρω αυτή τη σελίδα και να δω το βιογραφικό της Riham και κάπως έτσι ξεκινήσαμε να κάνουμε μαθήματα μαζί.
Είναι από τους πιο καλούς καθηγητές που θα μπορούσε να έχει κάποιος! Πάντα με χαμόγελο, επαγγελματισμό, υπομονή και διάθεση εξηγεί αναλυτικά οτι χρειάζεται και μου λύνει πάντα ο,τι απορίες έχω ακόμα και τις άκυρες φλασιές που μπορεί να έχω που και που.Νιώθω άνετα να ρωτήσω ό,τι απορία έχω.
Εχει απίστευτη μεταδοτικότητα και το αγαπημένο μου είναι που μου μαθαίνει και ρίζες λέξεων ή φράσεων.
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι πως ενώ κάνουμε μαθήματα online, η Riham εχει προσαρμόσει το μάθημα με τέτοιο τρόπο που είναι λες και είμαστε στο ίδιο δωμάτιο.
Τη συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη! 

Χριστίνα Φάχμι
05.07.2023

Ξεκίνησα μαθήματα με τη Riham από τον περασμένο Σεπτέμβρη, λόγω ενδιαφέροντος για την αραβική γλώσσα. Όταν πάει κάποιος να μάθει μία τόσο δύσκολη γλώσσα, είναι σημαντικό ο καθηγητής να τον εμπνεύσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του. Η Riham το κάνει αυτό και με το παραπάνω. Παρά τον αριθμό των μαθητών της, σε κάνει να νιώθεις λες και διδάσκει μόνο εσένα. Σε κάθε μάθημα θυμάται ακριβώς πού είχαμε μείνει και τι ύλη είχαμε και έχουμε να κάνουμε. Επίσης έχει αξιοθαύμαστη γνώση και κατανόηση της ελληνικής γλώσσας, σε σημείο που ακόμα κι Έλληνες δε θα μιλούσαν τόσο καλά. Η Riham είναι άψογη επαγγελματίας και χρησιμοποιεί και διαδραστική τεχνολογία για τα οnline μαθήματά της. Επίσης είναι πολύ ευέλικτη παρά το φόρτο εργασίας της και δείχνει κατανόηση κάθε φορά που προκύπτει κάποια αλλαγή στην ώρα του μαθήματος. Αν ψάχνετε να μάθετε αραβικά σε οποιοδήποτε επίπεδο, μην ψάχνετε παραπάνω.

Γιώργος Στακιάς
05.06.2023

Τη Riham την επέλεξα λόγω του βιογραφικού της. Έχω ξεκινήσει μαθήματα εξ αποστάσεως μαζί της από τον Σεπτέμβριο του 2022. Διδάσκομαι την πρότυπη αραβική γλώσσα (επίσημη αραβική). Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ως αραβόφωνη και με σπουδές στην αραβική φιλολογία έχει βαθιά γνώση της γλώσσας και φοβερή μεταδοτικότητα. Γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική και την αγγλική γλώσσα και αυτό βοηθάει πολύ. Στη διόρθωση των ασκήσεων είναι άμεση και παρέχει πάντα ανατροφοδότηση.Τα μαθήματα είναι πολύ καλά οργανωμένα και όπου απαιτείται δίνει επιπλέον σημειώσεις και τεστ. Εκτός από το μάθημα έχω πάρει πολλές γνώσεις από την κουλτούρα και την ιστορία των αράβων. Μου έχει θέσει γερά θεμέλια για να συνεχίσω την εκμάθηση της αραβικής γλώσσας και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του προφορικού και του γραπτού λόγου. Είναι εξαιρετική και ως καθηγήτρια αλλά και ως άνθρωπος με ποιότητα και ευγένεια.
Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Ιωάννης Κοτσώνης
03.04.2023