Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σμήνα Αλεξάνδρα

Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών
Αμπελόκηποι Αθήνα
Πτυχία
Σμήνα Αλεξάνδρα
Πιστοποίηση - Cambridge English: C2 Proficiency (CPE) 2021 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πιστοποίηση - Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια 2020 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Master - Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών 2020 Επαληθευμένο
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - Ανάπτυξη Νέων Φαρμάκων: Έρευνα, Κυκλοφορία και Πρόσβαση 0 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα Βιολογίας και Χημείας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα Ανατομίας-Φυσιολογίας σε μαθητές ΕΠΑΛ. Σκοπός μου είναι η εξοικείωση του μαθητή με τις αρχές των ανωτέρω θετικών επιστημών, ώστε να μπορέσει να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον του προς την επιστήμη και με ευκολία, ασφάλεια και αυτοποπεποίθηση να προσδιορίσει την εκπαιδευτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει για την επίτευξη των στόχων του στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις υποστηρίζεται με χρήση προσωπικών σημειώσεων και εξειδικευμένων ασκήσεων, που προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο και τις εκπαιδευτικές ανάγκες του κάθε μαθητή. 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Ασχολούμαι με την επιστήμη της Βιολογίας σε ακαδημαϊκό επίπεδο, τόσο στην έρευνα όσο και την εκπαίδευση αντίστοιχα. Ο συνδυασμός των δύο παρέχει εξίσου το θεωρητικό και το πρακτικό υπόβαθρο που απαιτούνται ώστε να κατανοήσει ο μαθητής σε βάθος το αντικείμενο του μαθήματος. Η συνεργασία μου με μαθητές και φοιτητές των διαφορετικών εκπαιδευτικών βαθμίδων μου επιτρέπει να κατανοήσω τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και να προσαρμόσω το μάθημα ανάλογα, ώστε να είναι πιο αποδοτικό για το στόχο που έχει θέσει.

Επαγγελματική Εμπειρία

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο αντίστοιχο επιστημονικό πεδίο. Επίσης, είμαι τελειόφοιτη δεύτερου Μεταπτυχικού Προγράμματος στον τομέα της Ανάπτυξης Νέων Φαρμάκων, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου.

Παραδίδω ιδαίτερα μαθήματα σε βιολογία και χημεία τα τελευταία 3 χρόνια όπου έχω συναναστραφεί με αρκετούς μαθητές των ανωτέρω εκπαιδευτικών βαθμίδων. Παράλληλα εργάζομαι στο Εργαστήριο Φαρμακολογίας τους Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, όπου πέρα από την ερευνητική μου δραστηριότητα, εκπαιδεύω και καθοδηγώ προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, και επιβλέπω την εκπόνηση των διατριβών αντίστοιχων επιπέδων καθόλη τη διάρκεια της συγγραφής και διόρθωσης των κειμένων.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Από την περίοδο που βρισκόμουν στη θέση του μαθητή, πίστευα από προσωπική εμπειρία ότι το χάρισμα του εκπαιδευτικού βρίσκεται στη μετάδοση, στη μεταφορά της γνώσης με απλό και κατανοητό τρόπο, ώστε ακόμα και η πιο περίπλοκη έννοια να μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητή και να αφομοιωθεί από το μαθητή. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους μαθητές να ξεπεράσουν το φόβο που έχουν να κατανοήσουν σύνθετες έννοιες σε αντικείμενα όπως είναι η βιολογία και η χημεία, ήδη από την πρώτη επαφή με τις ανωτέρω επιστήμες στις τάξεις του γυμνασίου. Ως καθηγήτρια ηλικιακά κοντά στους μαθητές, μπορώ να  κατανοήσω τους προβληματισμούς τους και τους βοηθήσω να νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη για την επίτευξη των στόχων τους.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Θεωρώ πολύ σημαντικό το κομμάτι της επικοινωνίας τόσο με το μαθητή, όσο και με τους γονείς. Η πρώτη συζήτηση είναι καθοριστική για την εκπαιδευτική σχέση που θα δημιουργηθεί καθώς βοηθάει τον εκπαιδευτικό να γνωρίσει τους στόχους του μαθητή, ενώ παράλληλα επιτρέπει στο μαθητή να μάθει περισσότερα για τη διαδικασία του μαθήματος και τον τρόπο δουλειάς του εκπαιδευτικού. Καθόλη τη διάρκεια συνεργασίας με ένα μαθητή επιδιώκω να τον ακούω και να εντοπίζω τα κενά του, ενώ παράλληλα ενημερώνω συστηματικά του γονείς για την εξέλιξη της πορείας του. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Συμπλήρωση μηχανογραφικού
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
3

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

2 Κριτικές

Μια από τις καλύτερες καθηγήτριες που είχα για την Γ' λυκείου. Φιλική με τρομερή μεταδοτικότητα που δε βαριέσαι ποτέ στο μάθημα. Με βοήθησε πολλές φορές και με το άγχος πριν τις εξετάσεις.

Είχε κάνει κάποια μαθήματα βιολογίας και στην αδερφή μου για τις ενδοσχολικές εξετάσεις και ήταν κι εκείνη πολύ ευχαριστημένη. Την συστήνω ανεπιφύλακτα.

Φωτεινή
16.10.2023

Η κυρία Αλεξάνρα ειναι πραγματικά υπέροχη!! Εκανε το μάθημα πολύ ενδιαφέρον γεγονος που με βοήθησε να μάθω γρήγορα την ύλη! Συνιστώ ανεπιφυλακτα για Βιολογία κατευθυνσης.

Αθηνά
16.10.2023