Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νίκολας Οικονόμου-Capponi

27 ετών
Θρακομακεδόνες
Μαθήματα που παραδίδετε
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Με μητρική γλώσσα τα Ιταλικά, αποφοίτησε το 2018 από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολοφίας του Ε.Κ.Π.Α. σε μόλις επτά εξάμηνα. Διακρίθηκε για τις άριστες βαθμολογίες του, καθώς κατάφερε να αποσπάσει «Άριστα 10» σε δεκατέσσερα από τα σαράντα τέσσερα μαθήματα του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών.

Από το 2017 εργάζεται ως καθηγητής Ιταλικής Γλώσσας (πλήρης απασχόληση), παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα Ιταλικών σε άτομα όλων των ηλικιών (προσχολικές ηλικίες, σχολικές ηλικίες και ενήλικες). Αναλαμβάνει ιδιαίτερα ατομικά μαθήματα αλλά και πολυάριθμες ομάδες μαθημάτων. Προετοιμάζει μαθητές για όλες τις εξετάσεις Ιταλικής Γλώσσας (CELI, PLIDA, Κ.Π.Γ. κ.ά., όλα τα επίπεδα), με αποκλειστικά επιτυχές ιστορικό αποτελεσμάτων.
Προσφέρει επίσης μαθησιακή στήριξη σε Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν σε ιταλόφωνα πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς τους βοηθάει στην προετοιμασία των εξετάσεών τους. Προετοιμάζει άτομα που επιθυμούν να μετακομίσουν στην Ιταλία για σπουδές ή εργασιακούς λόγους.
Αναλαμβάνει την εκπαίδευση μουσικών που ασχολούνται με το Ιταλικό Τραγούδι για την τελειοποίηση της προφοράς, έχοντας συνεργαστεί με Λυρικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ιταλία, έχοντας τα Ιταλικά ως μητρική γλώσσα. Αποφοίτησα από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α. σε μόλις τριάμισι χρόνια, έχοντας τελειοποιήσει τις μεθόδους διδασκαλίας των Ιταλικών ως ξένη γλώσσα.

Σε 8 χρόνια διδασκαλίας έχω προετοιμάσει δεκάδες μαθητές για εξετάσεις, μετρώντας αποκλειστικά επιτυχίες.

Αγαπώ βαθιά τη δουλειά μου και διδάσκω με ζήλο, προσπαθώντας πάντα να προσαρμόσω το μάθημα στις ανάγκες του κάθε μαθητή.
Το πιο σημαντικό για εμένα είναι η ώρα των Ιταλικών να αποτελεί ένα ευχάριστο διάλειμμα μέσα στην εβδομάδα. Θέλω το μάθημα να είναι ανάλαφρο, ευχάριστο και αστείο, έτσι ώστε οι μαθητές μου να περνάνε καλά, να νιώθουν άνετα και να μπορούν να με εμπιστευτούν.

Ένας καθηγητής γνωρίζει την ύλη, αλλά ένας καλός καθηγητής ξέρει πώς να τη μεταδώσει.

Επαγγελματική Εμπειρία

Φυσικός ομιλητής της Ιταλικής Γλώσσας, παραδίδει μαθήματα Ιταλικών δια ζώσης & online από το 2017, αναλαμβάνοντας την προετοιμασία μαθημάτων σε όλα τα επίπεδα (από Α1 μέχρι και C2).

Προετοιμάζει μαθητές για όλες τις εξετάσεις Ιταλικής Γλώσσας (CELI, PLIDA, Κ.Π.Γ. κ.ά., όλα τα επίπεδα), με αποκλειστικά επιτυχές ιστορικό αποτελεσμάτων.

Διακρίσεις
- Επιλέχθηκε από την Επίκουρη Καθηγήτρια Μαρία Σγουρίδου ανάμεσα σε όλους τους φοιτητές του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας για τη δημόσια απαγγελία ποιημάτων στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου της “Foscolo Ο Φιλόπατρις”.

- Ύστερα επιλέχθηκε για την παρουσίαση θεατρικού δρώμενου κατά την εναρκτήρια τελετή του Διεθνούς Συγκριτολογικού Συνεδρίου του τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών στην Ακαδημία Αθηνών.

- Το 2018 έλαβε μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., γράφοντας τον τέταρτο υψηλότερο βαθμό ανάμεσα στους υποψηφίους.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Τα Ιταλικά είναι η μητρική μου γλώσσα, όπως και τα Ελληνικά.
Η ενηλικίωση και η πορεία μου στο Πανεπιστήμιο με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι το να έχω πλήρη γνώση δύο γλωσσών είναι ένα δώρο. Οι καθηγητές μου στη Σχολή με βοήθησαν να καταλάβω ότι μπορώ να προσφέρω κάτι πάρα πολύ πολύτιμο, κάτι που δεν άργησα να συνειδητοποιήσω και μόνος μου μέσα από τη διδασκαλία.

Το συναίσθημα της επιτυχίας κάθε φορά που ένας μαθητής μου φτάνει το στόχο του αποτελεί πάντα μία στιγμή μεγάλης χαράς και επιβεβαίωσης για μένα. Η χαρά αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν βλέπω ότι οι μαθητές μου επιθυμούν να κρατήσουν επαφή και μετά την επίτευξη του μαθησιακού τους στόχου.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Όπως λέω πάντα, η δύναμη του ιδιαίτερου είναι ότι είναι προσωποποιημένο.

Το ιδιαίτερο μάθημα είναι σαν ένα ρούχο "σουρ μεζούρ", είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κάθε μαθητή, όπως το έχει εκείνος ανάγκη.

Μέσα από την επικοινωνία και τον διάλογο, και έχοντας φροντίσει ότι ο συνομιλητής μου νιώθει άνετα μαζί μου, βρίσκω τον τρόπο να καταλάβω τι χρειάζεται από εμένα ο μαθητής μου.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
8

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Highly Recommended. 

Φιλικός, ευγενικός & πολύ καλός στη δουλειά του! 

Dimitris