Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μαρία Κουτσοκέρη

Νέα Σμύρνη
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Παραδίδω ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα( αρχαία και νέα ελληνικά) σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου! Το παρεχόμενο μάθημα προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή και στόχος είναι να τεθούν οι κατάλληλες εκείνες βάσεις που θα συμβάλλουν στην επιτυχή σχολική πορεία του. Επιπλέον,κατά τη διάρκεια των μαθημάτων παρέχεται ενισχυτικό υλικό και διεξάγονται διαγωνίσματα για την καλύτερη εμπέδωση της ύλης.Το πρώτο αναγνωριστικό μάθημα είναι δωρεάν! 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Οι μαθητές που θα με επιλέξουν θα απολαύσουν ένα πλήρως προσαρμοσμένο, εξατομικευμένο μάθημα ! Διδάσκω σύμφωνα με τα πιο αποτελεσματικά εκπαιδευτικά μοντέλα της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης και υιοθετώ αποδοτικές διδακτικές μεθόδους βασισμένες στην σχολική και την εκπαιδευτική ψυχολογία!

Το μαθησιακό υλικό που διαθέτω είναι πλούσιο, προερχόμενο από πλήθος έγκριτων πηγών και επιλέγεται προσεκτικά σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή!

Όσον αφορά την προσωπικότητά μου, διαθέτω κατανόηση, υπομονή και επιμονή, ενσυναίσθηση,όρεξη και πάθος για το αντικείμενο,παρατηρητικότητα, οργανωτικότητα και μεθοδικότητα. Αυτά τα στοιχεία κάνουν τους μαθητές μου να νιώθουν ευχάριστα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, να αποκτούν κίνητρο και αγάπη για το αντικείμενο, να ανταπεξέρχονται στις μαθητικές τους υποχρεώσεις και να έχουν δίπλα τους μια σύμμαχο και σύμβουλο στην πορεία για την επιτυχία! 

Επαγγελματική Εμπειρία

Διαθέτω διδακτική εμπειρία τριών χρόνων στα μαθήματα των Αρχαίων και των Νέων Ελληνικών! Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω κάνει πρακτική άσκηση στο 2ο Γενικό Λύκειο Νέας Σμύρνης, έχω διδάξει σε φροντιστήριο Μέσης εκπαίδευσης και τέλος, έχω παραδώσει ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα σε παιδιά και εφήβους 12-19 ετών!

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η διδασκαλία αποτελεί ένα δημιουργικό πεδίο για εμένα. Απολαμβάνω τόσο την διαδικασία της επιλογής των κατάλληλων εκείνων εργαλείων που θα ανοίξουν ορίζοντες στους μαθητές μου, όσο και την αναζήτηση δημιουργικών τρόπων προκειμένου να γίνεται εύληπτο το μάθημα που προσφέρω. Αποκομίζω τεράστια χαρά όταν καταφέρνω να εξηγήσω στους μαθητές με τρόπο πρακτικό τις απορίες τους και όταν καθοδηγώ με μεθοδικότητα τη σκέψη τους, προκειμένου να αναπτύξουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον νου τους! 

Απώτερος στόχος στη διδασκαλία μου είναι το κάθε παιδί να φτάσει στο σημείο που  θα απολαμβάνει την  επαφή με τη γνώση και θα αναπτύξει τις δυνατότητές του κατά το μέτρο που εκείνο επιθυμεί. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορώ να αναγνωρίσω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή μου. Αρχικά σε αυτό έχει συμβάλει η εκπαίδευση μου στο πανεπιστήμιο Αθηνών. Καθώς επέλεξα μαθήματα τέτοια τα οποία σχετίζονται άμεσα με την βαθειά κατανόηση της διδασκαλίας της γλώσσας στους μαθητές και την γλωσσολογία ως επιστήμη . Συγκεκριμένα,  έχω έλθει σε επαφή με τα εξής συναφή αντικείμενα που δίνουν την δυνατότητα κατανόησης των αναγκών των μαθητών : τη σχολική και την παιδαγωγική ψυχολογία , την ειδική διδακτική της γλώσσας ,την εκπαιδευτική γλωσσολογία, τις ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις για την  αντιμετώπιση των  μαθησιακών δυσκολιών, την γλωσσική κατάκτηση καθώς και  μαθηματα από την παιδαγωγική επιστήμη και καθαρά μαθήματα γλωσσολογίας, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να αντιληφθεί κανείς τις πολύ συγκεκριμένες  ελλείψεις και τις ανάγκες των παιδιών στα στάδια κατάκτησης της γλώσσας(μορφολογία, σύνταξη κ.λπ.). 

Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει ειδικό σεμινάριο στην σχολική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά τις πιθανές εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή.

Επιπρόσθετα, η εκπαιδευτική μου εμπειρία καθιστά γνώριμες τις δυσκολίες που είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν τα παιδιά και μέσω αυτής επιχειρώ να διαμορφώσω την κατάλληλη και πιο αποτελεσματική κάθε φορά προσέγγιση για την πλήρωση των αναγκών!  

Το βασικότερο βέβαια στοιχείο κατ'εμέ για την αναγνώριση των αναγκών του μαθητή είναι η άμεση επαφή μαζί του .Χρειάζεται ένας ορισμένος αριθμός μαθημάτων ώστε να σχηματίσω μια εικόνα για τον μαθητή και με τη βοήθειά του να δημιουργήσω ένα εκπαιδευτικό πλάνο που ταιριάζει αποκλειστικά σε αυτόν !

Τέλος, ένα  βοηθητικό στοιχείο για την εξατομικευμένη διδασκαλία στο εκάστοτε παιδί  όπως εγώ την ορίζω, είναι και η διάγνωση από τα ΚΕΔΑΣΥ σε περίπτωση που ο μαθητής/η μαθήτρια διαθέτει ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες! Τότε, η διάγνωση αυτή λαμβάνεται σοβαρά υπόψην και διαμορφώνω ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
3

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές