Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αρβανιτάκη Χριστίνα

Καλλιθέα
Πτυχία
Αθηναϊκό Ωδείο
Πιστοποίηση - Θεωρία και Αρμονία της Μουσικής 2017 Επαληθευμένο
Αθηναϊκό Ωδείο
Σεμινάριο - Κλασική Κιθάρα 2012 Επαληθευμένο
Αθηναϊκό Ωδείο
Πιστοποίηση - Κλασική Κιθάρα 2017 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι δασκάλα κλασικής κιθάρας, θεωρίας και αρμονίας της μουσικης. Ωστόσο συνεχίζω και θα συνεχίσω να παραμένω ενεργή στις μουσικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διοτί η μουσική γνώση, πιστεύω, πρέπει να είναι τρόπος ζωής. Έχω πάρει πτυχίο Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (ΙΦΕ) από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω πάρει πτυχίο Αρμονίας της μουσικής με βαθμό άριστα και έχω αποκτήσει τα GRADES απο το πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου (LONDON COLLEGE OF MUSIC) της κλασικής κιθάρας. Διδάσκω σε σχολεία, σε ωδεία και παραδίδω κατ' οίκον ιδιαίτερα μαθήματα. Έχω συμμετάσχει σε ποικίλα σεμινάρια και έχω λάβει μέρος σε μουσικές σκηνές και θέατρα (Πολυχώρος Άννα & Μαρία Καλουτά, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κτλ). Με ενδιαφέρει το κομμάτι της διδασκαλίας και επιθυμώ να συνεργαστώ με άτομα (κάθε ηλικίας), τα οποία ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάποιες γνώσεις, η ακόμα και να ακολουθήσουν το δρόμο της μουσικής. . Έχω αναλάβει και αναλαμβάνω πολλές περιπτώσεις παιδιών, τα οποία έχουν κάποια μαθησιακή δυσκολία ή Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). H εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, θα τους βοηθήσει να οργανώσουν τη σκεψη τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βελτιώσουν την προσοχή και τη συγκεντρωσή τους και να αποκτήσουν πειθαρχία, η οποία θα τους βοηθήσει να εξελλιχθούν σε όλους τους τομείς της ζωής του

Τα μαθήματα θα προσαρμόζονται στις δυνατότηφτες και τις ανάγκες κάθε μαθητή.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διδάσκω κλασική κιθάρα σε δημοτικά σχολεία, από το έτος 2015.

Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα κλασικής κιθάρας, θεωρίας και ιστορίας της μουσικής, από το 2015.

Διδάσκω στο Aθηναϊκο ωδειο κλασική κιθάρα, solfez, dictee (από το έτος 2016)

Άπο το 2014 αναλαμβάνω πολλές περιπτώσεις παιδιών, τα οποία έχουν κάποια μαθησιακή δυσκολία ή Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Άπο το 2011, λαμβάνω μέρος σε ποικίλα σεμινάρια και μουσικές δράσεις.

Οργανώνω συναυλίες για την έκθεση των παιδιών στη μουσική σκηνή και την εξοικίωσή τους με αυτή (από το 2015).

Έχω λάβει μέρος σε συναυλίες  και μουσικές δράσεις, σε ποικίλα θέατρα, φιλολογικούς συλλόγους,  μουσεία, βιβλιοθήκες και μουσικές σκηνές. (Παλιό Μουσείο Ακρόπολης, Πολυχώρος Άννα & Μαρία Καλουτά, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Ηρώδειο κτλ.), από το 2011.

Συμμετοχή με τη χορωδία του Aθηναϊκου Ωδείου στη συναυλία προς τιμήν του Νότη Μαυρουδή, στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού. (με τους Γιώτα Νέγκα, Μίλτος Πασχαλίδης, Νένα Βενετσάνου και Γιώργος Νταλάρας)

Συμμετοχή με τη χορωδία του Aθηναϊκού Ωδείου στον διαγωνισμό ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ (ΧΟΝ), το 2012, όπου αποκτήσαμε έπαινο και το Α' Αριστείο και το 2013, αποκτώντας Έπαινο και το Α' Βραβείο.

Συμμετοχή στο διαγωνισμό ''Η ερμηνεία της Μουσικής'' με την Aline Artignan, οπου έλαβα το Β΄ Βραβείο ερμηνείας κλασικής κιθάρας, το 2012, στο Κύτταρο ζωής, τεχνων, και Γραμμάτων.

Συμμετοχή κύκλου σεμιναρίων για τη δομή, την ιστορία, τις ιδιότητες, την εξέλιξη και τον ήχο, των εγχόρδων μουσικών οργάνων, των κρουστών μουσικών οργάνων, των ξύλινων και των χάλκινων πνευστών μουσικών οργάνων, το 2016.

Συμμετοχή στο σεμινάριο ''Μικρή εισαγωγή στην Ενθομουσικολογία'' , με το Νίκο Πουλάκη. ( Fado, Ινδική μουσική, η μουσική στη Δυτική Αφρική)

Συμμετοχή στην παρουσίαση σεμιναρίων, για την αντιμετώπιση του άγχους των εξεταζομένων, πριν από τις εξετάσεις, το 2016.

Συμμετοχή δύο φορές στο σεμινάριο '' Σύνθεσης κουαρτέτου εγχόρδων'' και μία φορα, ''Σύνθεσης κουαρτέτου ξύλινων πνευστών''.

Συμμετοχή στην παρουσίαση '' Των νέων τεχνικών εκμάθησης και διδασκαλίας του ρυθμού'', το 2018.

Συμμετοχή σε μουσικές δράσεις-πείραμα, με τίτλο ''Ηχοπερίπατος'', που διοργανώθηκε από το Aθηναϊκό Ωδείο το 2018.

Συμμετοχή σε έναν κύκλο ''Παράλληλων δράσεων'', που αφορούν την επίτευξη της μουσικής δημιουργίας άπο το παιδί, μέσα από το παιχνίδι, το 2019.

Συμμετοχή στο σεμινάριο ''Διάσπαση προσοχής- Υπερκινητικότητα'', με την Καραμήτσου Αλεξάνδρα.

Συμμετοχή στη Συναυλία κλασικής κιθάρας, στην Αγγλικανική Εκκλησία, το έτος 2019.

Συμμετοχή στο Σεμινάριο, ''Εντοπίζω τις μαθησιακές δυσκολίες και ενημερώνω του γονείς'', με τον Μιχάλη Χρυσό, το έτος 2020.

Έχω παρακολουθήσει το σεμινάριο, First nights- Handel’s Messiah and Baroque Oratorio- Thomas Forrest Kelly- by Thomas Kelly (University of Harvard), το έτος 2020.

Έχω συμμετάσχει στο σεμινάριο, Ανοιχτή συζήτηση με τον Παναγιώτη Αδάμ, (λυρική και σκηνική ερμηνεία), το έτος 2020

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές