Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μπαζάνη Έλενα

Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη (History, Anthropology and Culture in Eastern and South-Eastern Europe)
Διδασκαλία της Ρωσικής Γλώσσας
Φιλοσοφία και Κοινωνικές Επιστήμες
ΑΘΗΝΑ - ΑΤΤΙΚΗ
Πτυχία
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Master - Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμός στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη (History, Anthropology and Culture in Eastern and South-Eastern Europe) 2022
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών
Πτυχίο - Διδασκαλία της Ρωσικής Γλώσσας 2017
Κρατικό Πανεπιστήμιο Λευκορωσίας - Μινσκ (БГУ) - Τμήμα Φιλοσοφικής και Κοινωνικών Επιστημών
Πτυχίο - Φιλοσοφία και Κοινωνικές Επιστήμες 2016
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές
  1. Πτυχιούχος του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών - Σλαβολόγος (ΕΚΠΑ), με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιστορία, Ανθρωπολογία και Πολιτισμό στην Ανατολική και ΝΑ Ευρώπη παραδίδει ιδιατερα μαθήματα Ρωσικής γλώσσας δια ζώσης και εξ αποστάσεως (επιπέδων από A1 έως  Γ1, σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες).
  2. Φοίτηση στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μινσκ (БгУ) - Τμήμα Φιλοσοφίας και Κοινωνικών Επιστημών.
  3. Κάτοχος διδακτικής επάρκειας και με εμπειρία 7 χρόνων στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  4. Πάνω από 4 χρόνια εμπειρίας στην επικουρική διδασκαλία σε φοιτητές του alma mater τμήματος γνωρίζοντας άριστα την επίσημη ακαδημαϊκή ύλη.
  5. Προετοιμασία και εντατική βοήθεια για τις εξεταστικές εξαμήνου ή επαναληπτικές. 
  6. Εξειδίκευση σε επίπεδα αρχαρίων, διδασκαλία σε Ελληνόφωνους σπουδαστές καθώς και σε ταχύρρυθμη διδασκαλία τουριστικής ορολογίας για επαγγελματικό σκοπό. 
  • Αναλαμβάνω μεταφράσεις από και προς ελληνικά, ρωσικά και αγγλικά. 
Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Πολλοί φοιτητές με προσεγγίζουν επειδή δυσκολεύονται να κατανοησούν την ρωσική γλώσσα όπως έτσι διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο ή το φροντιστήριο που φοιτούν.

Με υπομονή, ενδιαφέρουσα συζήτηση, πολλή εξάσκηση και χρήση της ελληνικής γλώσσας (μέχρι το επίπεδο Β1 maximum) βοηθάω τα παιδιά να καταλάβουν και να λύσουν όλες τις απορίες τους προκειμένου να κατανοήσουν την γλώσσα στην γραμματική, το συντακτικό κ.α. Με αυτόν τον τρόπο η επιτυχία στο ακαδημαϊκό εξάμηνο ή στην εξεταστική είναι δεδομενη! 

Σημαντικό! Μαζί δεν θα μάθουμε μόνο την γλώσσα με την στείρα μορφή της αλλά θα γνωριστούμε με τον ρωσικό πολιτισμό και την ρωσική κουλτούρα. Το μάθημα γίνεται ευχάριστα μαθαίνοντας την λογική της ρωσικής ψυχής, τα κοινά και τις διαφορές με τους Έλληνες. Μέσα απο ταινίες, τραγούδια, λογοτεχνία και ειδήσεις θα γνωρίζουμε την γλώσσα, τον τρόπο σκέψης και νοοτροπία των Ρώσων. Το πιο σημαντικό όμως - θα μάθουμε να μιλάμε με ενημερωμένους και επίκαιρους διαλόγους χρησιμοποιώντας όσα μαθαίνουμε κατά την διάρκεια των μαθημάτων. 

Οι όποιες δυσκολίες κατανόησης αντιμετωπίζονται με την επεξήγηση και την αντιπαραβολή στα ελληνικά χωρίς ο μαθητευόμενος να μπερδεύεται και συγχίζεται.

Επαγγελματική Εμπειρία

Από τις αρχές του 2016 εως και σήμερα διδάσκω την Ρωσική Γλώσσα (Α1-Γ1) τόσο σε φροντιστηριακό ίδρυμα (ως μόνιμος συνεργάτης) όσο και σε ιδιαίτερα, καθημερινά μαθήματα, ταχύρρυθμα και μη.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)
  • Αγαπάω να μεταδίδω την γνώση. Η γνώση μιας γλώσσας δεν είναι μόνο να μάθουμε να μιλάμε. Πρέπει να μιλαμε την γλώσσα γνωρίζοντας τον πολιτισμό και το υπόβαθρο ενός λαού. Να νιώθουμε αυτά που εκφράζουμε λεκτικά. 
  • Επιπλέον, επικαιροποιημένα γνωρίζω το ακαδημαϊκό πρόγραμμα και ύλη της Ρωσικής Γλώσσας όπως διδάσκεται στο Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών προκειμένου να συμβαδίζω με τις ανάγκες του κάθε μαθητή μου.
  • Η προετοιμασία για την απόκτηση πτυχίου επιπέδου Γλωσσομάθειας γίνεται με τις πρότυπες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή
  • Μέσα από το πρώτο μάθημα θα συζητήσουμε τους στόχους και τις μαθησιακές προτιμήσεις του μαθητευόμενου.
  • Σε κάποιον που ήδη βρίσκεται σε ένα επίπεδο εκμάθησης της γλώσσας, για να ανιχνεύσω το επίπεδο γνώσης του, θα εφαρμοστεί κάποιο αντίστοιχο τέστ.
Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Εκπόνηση εργασιών
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
7

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές