Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βέκιου Μαρία

έως 40 ετών
Μεταφράστρια
Βόρεια Προάστια Αθήνας
Πτυχία
HAEC
Master - Μεταφράστρια Επαληθευμένο
Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σεμινάριο - Ιστορία Ιαπωνικού Πολιτισμού Επαληθευμένο
Japan Foundation
Δίπλωμα - N2 (JLPT) Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι κάτοχος του πτυχίου Ν2 στα Ιαπωνικά και προσεχώς του Ν1 και παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα στα Ιαπωνικά με τη δυνατότητα κατάλληλης προετοιμασίας του μαθητή/τριας για συμμετοχή του στις εξετάσεις απόκτησης πτυχίων στην Ιαπωνική γλώσσα (JLPT).

Λίγα λόγια για την Ιαπωνική γλώσσα: Η ιαπωνική γλώσσα χωρίζεται σε επίπεδα ευγένειας και έχει αρκετά διαφορετική συντακτική δομή από ό,τι οι δυτικές γλώσσες. Για να μπορέσει λοιπόν κάποιος να κατανοήσει αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία της, θα πρέπει να γνωρίσει τον πολιτισμό και τη νοοτροπία του ιαπωνικού λαού ώστε να μπορέσει να καταλάβει πώς σκέφτονται οι Ιάπωνες. Γι' αυτό το λόγο, στα μαθήματά μου πέρα από τη γλώσσα, διδάσκω και στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας.

Μαθήματα διά ζώσης: 20 ευρώ/1 ώρα

Μαθήματα online:

17 ευρώ για το Ν5 / 1 ώρα

18 ευρώ για το Ν4 / 1 ώρα

19 ευρώ για το Ν3 / 1 ώρα

20 ευρώ για Ν2 και Ν1 / 1 ώρα

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η Ιαπωνική γλώσσα είναι η αγαπημένη μου γλώσσα. Καθημερινά αφιερώνω αρκετό χρόνο στη μελέτη της και στην εκμάθηση των πολιτιστικών στοιχείων της Ιαπωνικής κουλτούρας και ιστορίας.
Επειδή καταλαβαίνω τις δυσκολίες και την διαφορετικότητά της, προσπαθώ να απλοποιώ όσο γίνεται τη γραμματική και το συντακτικό της ώστε να γίνονται απόλυτα κατανοητά. Επιπλέον, φτιάχνω πίνακες και λίστες λεξιλογίου και ιδεογραμμάτων οι οποίες θα βοηθήσουν τους μαθητές να συγκρατήσουν καλύτερα τις νέες τους γνώσεις.

じゃ、一緒に日本語を習いましょう!

Επαγγελματική Εμπειρία

2018-2022: Παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων στα Ιαπωνικά

Έχω αποκτήσει εμπειρία στη διδασκαλία των ιαπωνικών με άτομα από διάφορες ηλικίες όπως παιδιά, έφηβους και ενήλικες.

2019-2021: Διδασκαλία Αγγλικών σε Φροντιστήριο και παροχή μεταφραστικών υπηρεσιών.

2019: Εθελόντρια διερμηνέας ιαπωνικών-ελληνικών στην εκδήλωση “Japan Week” που διοργανώθηκε στην Αθήνα.

Συμμετείχα στην προαναφερθείσα εκδήλωση ως εθελόντρια συνοδός διαφόρων Ιαπώνων καλλιτεχνών και τους έκανα τη διερμηνεία από τα ελληνικά προς τα ιαπωνικά και αντίστροφα ώστε να μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ελληνικό κοινό και να συνεργασθούν με άλλους Έλληνες.

2019: Υπάλληλος σε εταιρία πληροφορικής στο τμήμα εξυπηρέτησης ξένων πελατών.

Εξυπηρετούσα πελάτες από την Ιαπωνία στα ιαπωνικά και άλλους πελάτες από τον υπόλοιπο κόσμο στα αγγλικά, ώστε να μπορέσουν να λάβουν τις υπηρεσίες που είχαν ζητήσει από την εταιρεία στην οποία εργαζόμουν.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Επέλεξα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη διδασκαλία των ιαπωνικών λόγω του ότι μέσα από την πορεία των πανεπιστημιακών μου σπουδών στον τομέα των ξένων γλωσσών και της μετάφρασης, συνειδητοποίησα την ιδιαίτερη αγάπη που είχα για να μελετάω αυτή τη γλώσσα και να αναλύω τις συντακτικές και γραμματικές της δομές ώστε να μπορέσω να αποδώσω τα νοήματά της στα ελληνικά, όπως και τα διάφορα επίπεδα ευγένειάς της.

Θα ήθελα λοιπόν τις γνώσεις που έχω αποκτήσει και συνεχίζω να βελτιώνω να τις μεταλαμπαδεύσω και σε άλλα άτομα που θέλουν να την μελετήσουν ώστε να μην συναντήσουν δυσκολίες κατά την εκμάθησή της.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Γενικά προσαρμόζω το σύστημα μελέτης στις ανάγκες που βλέπω ότι μπορεί να έχει ο κάθε μαθητής μέσα από τα μαθήματά μας, καθώς η Ιαπωνική γλώσσα απαιτεί γενικά ένα οργανωμένο τρόπο εκμάθησής της, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της. Επιπλέον, παρέχω στον κάθε μάθητη σημειώσεις, τη θεωρία της γραμματικής, και ό,τι άλλο χρειαστεί ώστε το μάθημα να γίνεται άνετα και ευχάριστα.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

3 Κριτικές

Η Μαρία είναι εξαιρετική καθηγήτρια με μεγάλη αγάπη για την Ιαπωνία και την ιαπωνική γλώσσα. Έχει τρομερή μεταδοτικότητα και με βοήθησε πολύ να αγαπήσω τα μαθήματα και να πετύχω στους στόχους μου. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα, γιατί είναι πάντα κοντά στον μαθητή, κάνει πολύ οργανωμένο μάθημα και σε βοηθάει να κατανοήσεις και να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο την ιαπωνική κουλτούρα και γλώσσα!

Γιώτα Παντελίδου

Η Μαρία είναι μία πολύ καλή και ευγενική καθηγήτρια. Νιώθω πολύ τυχερή που τη γνώρισα. Με βοήθησε να φτάσω μέχρι και το τρίτο επίπεδο ιαπωνικών (Ν3) με μεγάλη επιτυχία. Ο τρόπος που εξηγεί τη γραμματική και τα ιδεογράμματα σε κάνει να καταλαβαίνεις πλήρως κάθε γραμματικό φαινόμενο και το πώς να το χρησιμοποιείς στην πράξη. Μου έκανε αρκετές επαναλήψεις στα ιδεογράμματα για να μην τα ξεχνάω και όταν πίστευα ότι δεν θα τα καταφέρω, ήξερε πάντα πώς να μου τονώνει την αυτοπεποίθηση για να συνεχίζω δυναμικά τη μελέτη αυτής της υπέροχης γλώσσας. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Βίκυ Π.

Από παλιά είχα όνειρο να ασχοληθώ με την εκμάθηση Ιαπωνικών αλλά λόγω υποχρεώσεων δεν το είχα καταφέρει. Όταν αποφάσισα να ξεκινήσω, έκανα έρευνα και μετά απο σύντομη επικοινωνία με αρκετούς καθηγητές και καθηγήτριες κατέληξα στη Μαρία.

Είναι μια εξαιρετική καθηγήτρια, ευγενική, με βαθιά γνώση των Ιαπωνικών, όχι μόνο στη γλώσσα αλλά και στον ιδιοματικό τρόπο ομιλίας που απαιτείται απο έναν ομιλητή Ιαπωνικών. Οργανώνει το μάθημα με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε μάθημα να μαθαίνω πάντα κάτι καινούργιο αλλά και να αποκτάω ισχυρές βάσεις για τη μετέπειτα πορεία μου στη γλώσσα. Είναι εκεί για τους μαθητές της και εκτός μαθήματος με πολύτιμες συμβουλές, ασκήσεις και σημειώσεις.

Τη συστήνω ανεπιφύλακτα

Βασίλειος Σουμάκης