Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βογιατζή Κλειώ

Πιάνο
Ηρακλειο Αττικης
Πτυχία
Εθνικό Ωδειο
Master - Πιάνο 1998
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές

Είμαι Διπλωματούχος Πιανίστρια του Εθνικού Ωδείου και διδάσκω Κλασσικό Πιάνο από το 1988 έως σήμερα ως Καθηγήτρια Πιάνου του Εθνικού Ωδείου,  με εξειδίκευση στις μικρές ηλικίες και στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

O τρόπος της προσέγγισης μου στο παιδί είναι καταρχήν να «μπώ στα παπούτσια του».

Να καταλάβω  το πως αισθάνεται  στη σχέση του με το πιάνο  και να προσπαθήσω να το κάνω να το  αγαπήσει. Με το κάθε παιδί είναι διαφορετικός ο δρόμος. Πιστεύω ότι  στα αρχικά βήματα ο στόχος δεν είναι  μόνο να μάθει το  παιδί τις νότες , αλλά  να ανακαλύψει τη μαγεία τους.

 Να νιώσει ευχαρίστηση  για αυτό που κάνει. Να καταφέρει να  παίξει  στην αρχή μικρά κομμάτια για να νιώσει ικανοποίηση, και  ότι μπορεί να επιτυγχάνει στόχους  μέσα από  την μάθηση.

Και τελικά  παίζοντας  μουσική, να βλέπει  όλες τις εικόνες που  δημιουργούνται μπροστά του, έτσι ακριβώς όπως γίνεται πάντα με την μουσική.

Οδηγώ τα παιδιά σε όλα τα επίπεδα της ωδειακής εξέλιξης και εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του κάθε παιδιού και θέτοντας στόχους μαζί του, η προσέγγισή μου είναι να το ωθήσω να αποκτήσει ατομικά κίνητρα που θα το οδηγήσουν να εξελίσσεται και να κατακτά το επόμενο σκαλοπάτι.

Γεννήθηκα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και μεγάλωσα στην Αθήνα. Απέκτησα το Δίπλωμα Πιάνου με 'Αριστα από το Εθνικό Ωδείο , στην τάξη της Κας Χασιώτου Καίτης. Παρακολούθησα σεμινάρια πιάνου κοντά στους διεθνούς φήμης καθηγητές Γιώργο Χατζηνίκο & Valery Sagaidanjie. Έλαβα μέρος στην International Summer Academy στο Mοzarteum του Salzburg μελετώντας με τους καθηγητές Karl-Heinz Kommerling, Germain Mounier και Boris Bloch. Φοίτησα στο Μουσικό τμήμα του Deree College.

Από νωρίς αποφάσισα να ειδικευτώ στα μουσικοπαιδαγωγικά και κυρίως στην διδακτική του Πιάνου. Ολοκλήρωσα το Διετές Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Μεθοδολογία Παιδαγωγικής του Πιάνου» στο Ωδείο Φ. Νάκας, στην τάξη της Λιάνας Χαρατσή και το Μονοετές Σεμινάριο Διδακτικής Πιάνου για Μικρές Ηλικίες «Προπαιδεία στο Πιάνο», στην τάξη της Gudrun Finder. Αναζητώντας βαθύτερους τρόπους προσέγγισης της μουσικής, ολοκλήρωσα το Τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσικοθεραπείας του New York University.
Έχω μεταφράσει μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε ομαδικές συναυλίες. Διδάσκω πιάνο από το 1988 και θέλοντας να προσφέρω τον πολύτιμο κόσμο της μουσικής στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, ειδικεύομαι στις μικρές ηλικίες και στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Κάθε μαθητής, εάν το επιθυμεί, έχει την δυνατότητα να είναι εγγεγραμμένος στα ωδεία με τα οποία συνεργάζομαι και να παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις και τις εξεταστικές περιόδους που θέτει το Υπουργείο και έτσι να προχωρεί στις αναγνωρισμένες ωδειακές τάξεις και πτυχία. Επίσης να παίρνει μέρος στα μουσικά απογεύματα που οργανώνω σε ένα όμορφο χώρο, όπου έχει τη δυνατότητα να συμπράξει με άλλα όργανα και με άλλα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική και έτσι να νιώσει τη χαρά της μουσικής και του οργάνου που έχει επιλέξει.

Καθώς στις ημέρες μας τα μαθήματα μπορούν να γίνουν πλέον και on line, χρειάζεται να σημειωθεί ότι στις πρώτες σχολικές ηλικίες το μάθημα είναι προτιμότερο να γίνεται δια ζώσης καθώς η προσωπική επαφή του δασκάλου με το παιδί χτίζει τις πρώτες βάσεις, ενώ στις προσχολικές ηλικίες γίνεται μόνο δια ζώσης.

Επαγγελματική Εμπειρία

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

~Μουσικός Θερινών Κατασκηνώσεων

~Συμμετοχή σε Συναυλίες

~Μεταφράσεις Μουσικοπαιδαγωγικών Βιβλίων

~Συνοδός Πιάνου σε Σχολή Κλασσικού Χορού

~Καθηγήτρια Πιάνου

*Εθνικό Ωδείο Αμαρουσίου 1988-1993

*Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης 1993-1994

*Πυθαγόρειο Ωδείο Άνοιξης 1993-2000

*Τροφώνειο Ωδείο Λειβαδιάς 1994-1996

*Εθνικό Ωδείο Βριλλισίων 2003-2008

*Ωδείο Κλ.& Συγχ. Μουσικής, Σ.Μάζη 2004-2009

*Εθνικό Ωδείο Παλλήνης - Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου 2007-2018

*Ωδείο Kodaly 2009-2015

*Διδασκαλία Προπαιδείας στο Πιάνο (Εθνικό Ωδείο Βριλλισίων- Χ.Ε.Ν. Κηφισιάς)2006-2008

*Συνεργασία με το Τονικό Ωδείο Παλλήνης 2018-σήμερα

*Συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο Ν.Ηρακλείου 2020-σήμερα

Σεμινάρια - Επιμόρφωση:

~Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών

~Πτυχίο Πιάνου με Άριστα από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών 

~Πτυχίο Ωδικής με Άριστα από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών

~  3 Θερινά Σεμινάρια με τον διεθνούς φήμης Έλληνα Μαέστρο , Γιώργο Χατζηνίκο

~2 Θερινά Σεμινάρια στην Internationale Sommer Akademie Mozarteum, Salsburg (Professors - K.H.Kommerling, G.Mounier, B.Bloch)

~Παρακολούθηση Μαθημάτων του Ρώσου Καθηγητή V.Sagaidanchie

~Τριετές Πρόγραμμα Μουσικοθεραπείας του N.Y.University

~Διετές Επιμορφωτικό Σεμινάριο "Μεθοδολογία Παιδαγωγικής του Πιάνου" Ωδείο Φ.Νάκας (Τάξη Λ.Χαρατσή)

~Μονοετές Σεμινάριο Διδακτικής Πιάνου για Μικρές Ηλικίες "Προπαιδεία στο Πιάνο" (Τάξη G.Finder)

~Παρακολούθηση Μαθημάτων με τις Καθηγήτριες και Σολίστ Πιάνου Αγάθη Λειμονή και Μαρίνα Λαμπρινούδη

Εξειδικεύσεις:

 Ανώτερα Θεωρητικά

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές