Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τσιντικίδου Χριστίνα

TESOL
Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή
Πτυχία
University of Nicosia
Σεμινάριο - Teaching EFL Online 2020 Επαληθευμένο
Cambridge English
Πιστοποίηση - CELTA 2016 Επαληθευμένο
University of Nicosia
Master - TESOL 2018 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Ψάχνεις μια διαφορετική διδασκαλία; 

Σε ενδιαφέρει η βιωματική μάθηση, η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία;

Πρώτα, όμως θα θέλαμε να μας γνωρίσετε καλύτερα:

Ονομάζομαι Χριστίνα Τσιντικίδου και κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο στην TESOL διδασκαλία (διδασκαλία Αγγλικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας), καθώς και το πιστοποιητικό CELTA (Cambridge English Teaching Qualification) του British Council Ελλάδας. Έχω εξειδικευτεί με πλήθος σεμιναρίων στον ειδικό σχεδιασμό παιδαγωγικού υλικού για νεαρές ηλικίες, στην διαδικτυακή διδασκαλία, την παραγωγή ειδικού εκπαιδευτικού υλικού, βασισμένου στην φωνητική και την προφορά της γλώσσας, καθώς και σε κανόνες ακαδημαϊκής γραφής για ενήλικες μαθητές-σπουδαστές.

Διαθέτω πολυετή διδακτική εμπειρία σε κέντρα ξένων γλωσσών της Οξφόρδης και του Ρέντινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στο σχολείο γλωσσών του Saint Andrew’s College, στο Κεντ. Από το 2013 συνεργάζομαι ανελλιπώς με κέντρα ξένων γλωσσών και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κομοτηνής, ενώ επίσης έχει διατελέσει ειδική εξετάστρια προφορικής δεξιότητας σε διάφορους φορείς, όπως οι Hellenic American Union – Cambridge Assessment, British Council – Cambridge Assessment και Esolnet Hellas. Εκτός των Αγγλικών, γνωρίζω άριστα Ελληνικά και πολύ καλά Γαλλικά (C1).

Τα μαθήματα αφορούν παιδιά και ενήλικες.

Η φιλοσοφία μας

Γι’ αυτό σχεδιάσαμε προσεκτικά και σας προσφέρουμε μία σειρά μαθημάτων, που απευθύνονται σε κάθε ηλικία και κάθε επίπεδο. Έχοντας ως προτεραιότητα τους μαθητές μας και πλήρως αφοσιωμένοι στις ανάγκες τους, δίνουμε έμφαση στην παροχή ενός ισορροπημένου, υποστηρικτικού και ελκυστικού περιβάλλοντος μάθησης. Βασισμένοι στις αρχές της βιωματικής και της μαθητοκεντρικής μάθησης προσφέρουμε ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες, με διασκεδαστικό, καινοτόμο και εμπνευσμένο τρόπο.

Κι επειδή οι γλωσσικές δεξιότητες εξαρτώνται άμεσα από την επικοινωνία, εργαζόμαστε συστηματικά τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, προκειμένου να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να χρησιμοποιούν με άνεση και αυτοπεποίθηση την αγγλική γλώσσα. Κυρίως όμως τους προσφέρουμε διασκεδαστικούς τρόπους εκμάθησης, ώστε να μην μαθαίνουν απλώς Αγγλικά. Να τα αγαπούν.

Courses provided-Διαθέσιμα Μαθήματα/Προγράμματα Σπουδών

  1. General English
  2. Business English
  3. Practical English
  4. English for Exams
  5. IELTS Exams
  6. Conversational English
  7. Ειδικά προσαρμοσμένα μαθήματα για συγκεκριμένες δεξιότητες

Τα μαθήματα προσαρμόζονται στις απαιτήσεις, στους στόχους και στις ανάγκες των μαθητών βασισμένα σε επικοινωνιακές μεθόδους, οι οποίες προάγουν την επικοινωνία, τη βιωματική μάθηση και την ενεργή συμμετοχή του μαθητή. Ο μαθητής εντάσσεται σ'ένα πλήρως Βρετανικό περιβάλλον με αποκλειστικό κώδικα επικοινωνίας την Αγγλική γλώσσα και διδάσκεται με μια μέθοδο η οποία βοηθάει τους μαθητές να παράγουν τη γλώσσα πριν τη σκεφτούν γιατί τη μαθαίνουν διαδραστικά, ενεργά και απόλυτα επικοινωνιακά.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί μaw είναι επειδή διδάσκουμε με έναν τρόπο ο οποίος είναι διασκεδαστικός, επικοινωνιακός και πολύ σύντομα θα μπορέσετε να μάθετε τη γλώσσα με ένα τρόπο που εστιάζεται πλήρως στο μαθητή προσαρμοσμένος στις ανάγκες του μαθητή, τα ενδιαφέροντα του και την ενεργή συμμετοχή του κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελλάδα είναι η αδυναμία παραγωγής λόγου, κάτι το οποίο μπορούμε να εξελίξουμε σε άριστο βαθμό, λαμβάνοντας υπόψη την πολυετή εμπειρία στο κομμάτι της διδασκαλίας της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας σανπροφορική εξετάστρια στις εξετάσεις Cambridge . 

Επιπλέον, εκτός από την Ελλάδα, έχω  εμπειρία στη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας με πάρα πολλές εθνικότητες στην Αγγλία έχοντας δουλέψει σαν EFL Teacher, διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας με μαθητές διαφόρων ηλικιών, διαφορετικών εθνικοτήτων( Ισπανία, Κίνα, Ιταλία, Ουρουγουάη, Τουρκία, Ρωσία,Αγγλία, Καναδά, Αμερική) διδάσκοντας με επικοινωνιακές μεθόδους.

Τέλος, η συνεργασία ενός μαθητή-καθηγητή είναι μια διαπροσωπική σχέση που εξελίσσεται οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι ο καθηγητής μπορεί να τον καθοδηγήσει, μπορεί να τον εμπιστευτεί, καθώς και να νοιώθει πως μπορεί να τον υποστηρίξει, να τον οργανώσει και να τον εξελίξει στο καλύτερο δυνατό σημείο. Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου τελειομανή, επαγγελματία με απόλυτη προσοχή και εστίαση στις ανάγκες των μαθητών, κοινωνικό και πάντα θετικό καθώς λατρεύω να διδάσκω μαθητές και να τους κάνω να ανακαλύπτουν τις δυνατότητες τους και τα δυνατά τους σημεία.

Επαγγελματική Εμπειρία
  • 2023-Present: Founder & Director of Studies of FunLingo English Hub
  • 2007-Present: ESL Teacher
  • 10/2022: Kindergarten Teacher
  • 02/2020: Cambridge Speaking Examiner (British Council)-Προφορική Εξετάστρια επιπέδων Young Learners/B2/C2 (Βρετανικό Συμβούλιο) 
  • 07/2019-08/2019: LSC, Oxford, UK (EFL Teacher)
  • 06/2019: LRN Speaking Examiner-Προφορική Εξετάστρια επιπέδων B2/C2 (LRN)
  • 06/2018-07/2018: Saint Andrew's College Language School, Kent, UK (EFL Teacher)
  • 07/2017: Go Languages Worldwide, Reading, UK (EFL Teacher)
  • 2013-2016: Language School  Experience-Φροντιστηριακή Πείρα
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)
  1. Επέλεξα αυτό τον κλάδο γιατί αρχικά λατρεύω τα Αγγλικά και μ'αυτό τον τρόπο μεταδίδω την αγάπη μου γι'αυτό το αντικείμενο στους μαθητές μου.
  2. Επίσης, θεωρώ ότι είναι μεγάλη ανταμοιβή για το δάσκαλο να μπορεί να δει σε τι επίπεδο έχει φτάσει ο μαθητής και πόσο έχει συνεισφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  3. Να βοηθήσω μαθητές όχι μόνο να πετύχουν τους στόχους τους αλλά και να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τη γλώσσα με άνεση και με φυσικότητα.
Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή μπορούν να γίνουν αντιληπτές μέσω μιας εξέτασης αξιολόγησης καθώς επίσης και από μαθήματα που στοχεύουν στο προφορικό λόγο.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
15

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

14 Κριτικές

Η εκμάθηση αγγλικων με την Κ. Χριστίνα είναι πραγματικά μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Η κόρη μου αγάπησε τα αγγλικά και ανυπομονεί για το μάθημα κάθε φορά. Ο τρόπος διδασκαλίας της και η υπομονή της ειναι αξιοθαύμαστα. Το μάθημα γίνεται μόνο στα αγγλικά και το παιδι σε λίγο καιρό μαθαίνει να επικοινωνεί. Ευχαριστούμε για όλα Χριστίνα!

Μπακρατσα Σωτηρια
27.01.2024

Ύστερα από πολύ ψάξιμο, ξεκίνησα να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα επιπέδου IELTS με την κα. Τσιντικίδου. Από τα πρώτα μαθήματα ένιωσα την αφοσίωση και το ουσιαστικό της ενδιαφέρον να πετύχω το επιθυμητό αποτέλεσμα, με πραγματική εστίαση στις αδυναμίες και στις απαιτήσεις που έχει η εξέταση. Είχα παρακολουθήσει μαθήματα για το συγκεκριμένο πτυχίο παλαιότερα, αλλά δεν αισθάνθηκα, ούτε ήμουν στην πραγματικότητα καλά προετοιμασμένη. Η Χριστίνα με τη μεθοδικότητά της και τον ιδιαίτερο τρόπο διδασκαλίας της με κάνει πρώτη φορά να νιώθω την αγγλική γλώσσα όλο και περισσότερο οικεία και πιο σίγουρη ότι θα μπορέσω να πετύχω.

Σοφία
16.10.2023

Η συνεργασία μου με την καθηγήτρια Χριστίνα, υπήρξε εξαιρετική. Η βοήθεια της αποτέλεσε έμπνευση για εμβάνθυση των γνώσεων επί της Αγγλικής γλώσσας. Διέκρινε άμεσα τις αδυναμίες που είχα και με εύστοχο τρόπο με βοήθησε στην βελτίωση των τελευταίων και στην ανάδειξη των οποίων δυνατοτήτων μου. Υπήρξε πάντα ειλικρινής ως προς τις επιδόσεις μου αλλά παράλληλα και υποστηρικτική όποτε χρειαζόταν . Επεξηγούσε συστηματικά όλα τα γραμματικά φαινόμενα και έδινε βάση πάντα,όχι μόνο στην καθαυτή απορρόφηση της εκάστοτε γνώσης, αλλά και στον καταλληλότερο τρόπο απορρόφησης αυτής. Η τυπικότητα, η ευγένεια και ο σεβασμός, η σωστή προετοιμασία και η συνεχής παρότρυνσή της για βελτιώση του εκάστοτε επιπέδου όπου έφτανα, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θεωρώ πως την καθιστούν πραγματικό επαγγελματία. Όποιος πιστεύει πως αξίζει να μάθει σωστά την Αγγλική γλώσσα, να εξελίξει τις γνώσεις του, να αποκτήσει σημαντικά εφόδια για ένα πολυπολιτισμικό μέλλον μετουσιώνοντας τον εαυτό του σε έναν σωστό χρήστη της πλέον καθιεριωμένης κοινής ομιλούμενης γλώσσας παγκοσμίως, είμαι πεπεισμένη ακράδαντα πως πρέπει να ξεκίνησει ένα άκρως ενδιαφέρον ταξίδι της γνώσης δίπλα σε τούτη την καθηγήτρια. 

Themis
02.06.2022