Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ποντορόπουλος Αντώνιος

Γλώσσα και γλωσσολογία με ειδικότητα στα αρχαία ελληνικά
Φιλολογία με ειδικότητα στην κλασσική φιλολογία
Θεσσαλονίνη
Πτυχία
Πανεπιστήμιο της Ουψάλα
PhD - Αρχαία ελληνική φιλολογία 2019
Πανεπιστήμιο της Λουντ
Master - Γλώσσα και γλωσσολογία με ειδικότητα στα αρχαία ελληνικά 2014
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Φιλολογία με ειδικότητα στην κλασσική φιλολογία 2011
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Διδάκτορας αρχαίας ελληνικής φιλολογίας του πανεπιστημίου της Ουψάλα, με πολυετή διδακτική εμπειρία παραδίδει φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές γυμνασίου, λυκείου και προπτυχιακούς φοιτητές. Προετοιμασία και σε επίπεδο κατακτήριων εξετάσεων για το τμήμα φιλολογίας της φιλοσοφικής σχολής.  Διδασκαλία της σουηδικής γλώσσας σε μαθητές και φοιτητές.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Πολυετή εμπειρία σε διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα (Ελλάδα, Σουηδία). Άριστη γνώση της φιλολογικής μας παράδοσης, και της σουηδικής λογοτεχνίας και γλώσσας.. Προσεγγίσιμος, φιλικός, προσφέρω μια νέα προοπτική στα φιλολογικά μαθήματα. 

Επαγγελματική Εμπειρία

Πολυετή διδακτική εμπειρία ως λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα (2015-2020). Μεταδιδακτορικός ερευνητής και επισκέπτης ερευνητής στο σουηδικό ινστιτούτο της Ρώμης/Πανεπιστήμιο της Ουψάλα (2022-2023; 2021-2022). Επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σάντα Μπαρμπαρα (2017). Εμπειρία στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (2009-2012).

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Μέσω της διδασκαλίας, μπορώ να εξελίξω περαιτέρω το ερευνητικό μου προφίλ και να επικοινωνήσω στις νεώτερες ηλικίες την αγάπη μου για τον ελληνικό πολιτισμό και τη γλώσσα.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Κατανοώ άμεσα τις ανάγκες του μαθητή/φοιτητή μέσω της πρώτης γνωριμίας και μέσω της συζήτησης μας για τα φιλολογικά αντικείμενα. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Προσφορές
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε αδέρφια
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

2 Κριτικές

Ο κ. Ποντορόπουλος διδάσκει με εξαιρετικά αποτελεσματική μεθοδολογία τη σουηδική γλώσσα, ενώ η γενικότερη, πλούσια φιλολογική του κατάρτιση και η πολυετής διδακτική εμπειρία τού επιτρέπουν να προσαρμόζεται στις εξατομικευμένες ανάγκες του εκάστοτε μαθητή.

Giannis
21.05.2023

Μετά από1 χρόνο μαθημάτων της Σουηδικής γλώσσας με τον κ. Ποντορόπουλο, μπορώ ανεπιφύλακτα να επισημάνω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος! Η μεθοδολογία και η μεταδοτικότητα που διαθέτει σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες γνώσεις εναρμονίζεται με τις ανάγκες του απευθυνόμενου του.  

Να αναφέρω ότι πέραν από τα μαθήματα σουηδικών, ήταν πάντα βοηθητικός και διαφωτιστικός όσον αναφορά σε θέματα ελληνικής γλωσσολογίας, σε περιπτώσεις που του ζήτησα την άποψη και τις διορθώσεις του σε θέματα σύνταξης επιστημονικών κειμένων .

Christos
15.09.2022