Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τ. Ελένη

έως 40 ετών
Καθηγήτρια Ρωσικής Φιλολογίας - Σλαβολόγος
Νομικός
Αθήνα, Ζωγράφου
Πτυχία
Φιλοσοφική Σχολή ΕΚΠΑ - Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών
Πτυχίο - Καθηγήτρια Ρωσικής Φιλολογίας - Σλαβολόγος Επαληθευμένο
Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών ΕΚΠΑ
Σεμινάριο - Εξειδίκευση στη μετάφραση (ρωσικά- ελληνικά και το αντίστροφο) Επαληθευμένο
Νομική Σχολή Αθηνών
Πτυχίο - Νομικός Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Добро пожаловать! Είμαι αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς και της Νομικής Σχολής Αθηνών με επίσημη άδεια διδασκαλίας της ρωσικής από το Υπουργείο Παιδείας. Συνεργάζομαι με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα ρωσικής, βουλγαρικής και ελληνικής γλώσσας ως ξένης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαθητές και ενήλικες. Έχω παρακολουθήσει πρόγραμμα διαλέξεων του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας «Λομονόσοβ» με αντικείμενο τη μεθοδολογία της διδασκαλίας της ρωσικής ως ξένης γλώσσας, καθώς επίσης και πανεπιστημιακό πρόγραμμα για τη διδασκαλία της ελληνικής ως 2ης/ξένης γλώσσας. Διαθέτω εξειδίκευση στη διαδικτυακή (online) διδασκαλία, η οποία προσφέρει σύγχρονες δυνατότητες αποτελεσματικότερης εκμάθησης της ξένης γλώσσας. Ολοκλήρωσα επίσης το πρόγραμμα μετάφρασης (ρωσικά προς ελληνικά και το αντίστροφο) του Διδασκαλείου Ξένων Γλωσσών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό "Άριστα" (10).

 • Με τη βοήθεια μιας καινοτόμου διδακτικής μεθοδολογίας και προσέγγισης θα μάθουμε μαζί όχι μόνο τη ρωσική γλώσσα, αλλά και τον πολιτισμό και την κουλτούρα του ρωσικού λαού με έναν πραγματικά αποτελεσματικό και ευχάριστο τρόπο. 

Παρέχεται:

- προετοιμασία για απόκτηση πιστοποίησης

- προετοιμασία για εργασία στον τουριστικό και επιχειρηματικό κλάδο

- προετοιμασία για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό

- υποστήριξη σε φοιτητές της Ρωσικής Φιλολογίας

- δωρεάν σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και βιβλία

 • Τα μαθήματα έχουν προσιτό κόστος και παραδίδονται κυρίως διαδικτυακά (σε δωρεάν πλατφόρμα, ιδιαίτερα εύκολη και ευχάριστη στη χρήση της για όλους) και δευτερευόντως κατ' οίκον κατόπιν συνεννόησης.  
 • Αν επιθυμείτε και εσείς πραγματικά αποτελέσματα, στοχεύστε στην επιτυχία. Σας περιμένω με χαρά, για να γνωρίσουμε μαζί τον μοναδικό πλούτο και την κρυμμένη ομορφιά της ρωσικής γλώσσας και κουλτούρας. До встречи!
Γιατί κάποιος να με προτιμήσει
 • Η εκμάθηση κάθε ξένης γλώσσας - και ιδιαίτερα της ρωσικής - είναι μία διαδικασία κατάκτησης, στην οποία η χρήση της κατάλληλης μεθοδολογίας και προσέγγισης είναι εξόχως σημαντική, ώστε οι μαθητές να εντάξουν με φυσικό τρόπο στον γραπτό και προφορικό τους λόγο τις γνώσεις που αποκτούν. Για τον λόγο αυτό η διδασκαλία είναι διαδραστική και μαθητοκεντρική με βάση τη σύγχρονη επικοινωνιακή προσέγγιση. Με τη βοήθεια εκπαιδευτικών τεχνικών και εποπτικών μέσων ο σχεδιασμός του γλωσσικού μαθήματος γίνεται σε τρία επίπεδα: α. γνωστικό επίπεδο, β. επίπεδο δεξιοτήτων και γ. επίπεδο στάσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της γνώσης σε ρεαλιστικές συνθήκες επικοινωνίας.
 • Η καλλιέργεια φιλικής και ευχάριστης ατμόσφαιρας ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των μαθητών.
 • Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στη γνωριμία με τη ρωσική κουλτούρα και τον ρωσικό πολιτισμό, γεγονός που μετατρέπει τη διδασκαλία σε άκρως ενδιαφέρουσα και ευχάριστη διαδικασία.
 • Το εκπαιδευτικό υλικό ενημερώνεται συνεχώς και πλαισιώνεται με σύγχρονες ακουστικές ασκήσεις, εφαρμογές, παιχνίδια, μουσική και ταινίες, δίνοντας μεγαλύτερο κίνητρο μάθησης.
 • Ο μαθητής έχει τη συνεχή και καθημερινή υποστήριξή μου με υπομονή και έμφαση στις προσωπικές του ανάγκες και δυνατότητες.
Επαγγελματική Εμπειρία
 • Συνεργασία με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Διδακτική εμπειρία σε παιδιά, μαθητές και ενήλικες.
 • Συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, εκδηλώσεις και project με θέμα τη ρωσική γλώσσα, τον ρωσικό πολιτισμό και εν γένει τις σλαβικές σπουδές.
 • Διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις με κριτές με αντικείμενο τις σλαβικές σπουδές.
 • Συνεχείς βραβεύσεις σε διαγωνισμούς αριστείας στις βουλγαρικές σπουδές με την υποστήριξη της Πρεσβείας και του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών της Βουλγαρίας και σε συνεργασία με βουλγαρικά Πανεπιστήμια.
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η αποστολή του διδάσκοντα είναι συναρπαστική αλλά και απαιτητική ταυτόχρονα. Απαιτεί επιστημοσύνη, σοβαρότητα, αφοσίωση και αγάπη για τον μαθητή αλλά και την ίδια τη διδασκαλία. Διαφορετικά το έργο του εκπαιδευτικού δεν καθίσταται αποτελεσματικό και χάνει το νόημά του. Η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας είναι για εμένα μία μεγάλη πρόκληση. Στόχος είναι η αγάπη μου για την υπέροχη αυτή γλώσσα και τον σπουδαίο ρωσικό πολιτισμό να εμπνέει διαρκώς τους μαθητές μου και να κρατά το ενδιαφέρον τους ζωντανό και παραγωγικό. Έμπνευση για εμένα αποτέλεσαν τα λόγια του κορυφαίου επιστήμονα και συγγραφέα Μιχαήλ Λομονόσοφ: «Στη ρωσική γλώσσα βρίσκουμε τη λαμπρότητα της ισπανικής, τη ζωντάνια της γαλλικής, το μεγαλείο της γερμανικής, την τρυφερότητα της ιταλικής, καθώς και τον πλούτο και τη γραφική ακρίβεια της ελληνικής και λατινικής γλώσσας».

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Εάν ο υποψήφιος μαθητής έχει ήδη γνώσεις της ρωσικής γλώσσας, συμπληρώνει ένα κατατακτήριο τεστ ανάλογα με το γλωσσικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται και ακολουθεί προφορική συζήτηση. Γενικά, παρακολουθώ συνεχώς την πρόοδο και τις ελλείψεις των μαθητών μου μέσω της ανατροφοδότησης που λαμβάνω από αυτούς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων όσο και από την ανάθεση κατ’ οίκον εργασιών και δραστηριοτήτων.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

19 Κριτικές

Всегда с нетерпением жду наших уроков с Еленой. Она чрезвычайно приятна, и что важно, она просто и понятно преподает один из самых трудных языков - греческий. На уроках мы учим новую лексику, слушаем аудио, разбираем грамматику и практикуем язык. Рекомендую каждому, кто хочет учить греческий язык с удовольствием от каждого урока.

Ζαγκορόντνια Βαλέρια

Για όποιον θέλει να ξεκινήσει την εκμάθηση ρωσικής γλώσσας η κυρία Ελένη είναι η πιο κατάλληλη καθηγήτρια που θα μπορούσε να βρει. Αρχικά, είναι ενας εξαιρετικός άνθρωπος με ένα ζεστό χαμόγελο που νιώθεις ότι το γνωρίζεις χρόνια. Η αγάπη που έχει να σου διδάξει τη γλώσσα με διάφορους τρόπους ώστε να κάνει το μάθημα πιο ευχάριστο και το ενδιαφέρον της απέναντι στο μαθητή, στα αλήθεια την ξεχωρίζει!  Έχει απίστευτες γνώσεις, όρεξη, διάθεση και καλοσύνη! Αισθάνομαι πολύ τυχερή που τη γνώρισα και που συνεχίζουμε να μαθαίνουμε παρέα τον ρωσικό κόσμο!!!

Eri

Είμαι πολύ χαρούμενος και συνεπώς ικανοποιημένος από τα μαθήματά μας με την κ.Ελενη.Σε κρατάει σε εγρήγορση κ ενδιαφέρον για τη γλώσσα.Προσπαθει να σου μάθει τη κουλτούρα της γλώσσας την οποία μαθαίνεις.εχει υψηλή μεταδοτικότητα κ ταυτόχρονα κ επαγγελματική κ ανθρώπινη συμπεριφορά.συνιστω ανεπιφύλακτα.

Μαστρόκαλος Διονυσιος