Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εμμανουηλίδου Σοφία

Αυτόνομη Καλλιτεχνική Ηχητική Δημιουργία
Σύνθεσης
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Master - Αυτόνομη Καλλιτεχνική Ηχητική Δημιουργία 2023
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master - Σύνθεσης 2020
Ωδείο Άνω Πόλης
Δίπλωμα - Φλάουτο 2022 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Η Σοφία Εμμανουηλίδου σπούδασε Σύνθεση σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (πτυχίο 5 ετών ισοδύναμο με integrated master) στη Σχολή Καλών Τεχνών, του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (GR) υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μιχάλη Λαπιδάκη με βαθμό διπλωματικής εργασίας 8,33 και βαθμό πτυχίου 8,5 (Άριστα). Σπούδασε επίσης σύνθεση με τους καθηγητές Χρήστο Σαμαρά, Δημήτρη Παπαγεωργίου και Δημήτρη Μαρωνίδη. Επιπλέον, έχει κάνει master classes σύνθεσης με τους Mark Andre, Malin Bång, Bryan Ferneyhough, Jana Luksts, Cristian Benvenuti  και Reinhold Friedl. Το 2020 αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και έγινε δεκτή στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Τέχνες και Τεχνολογίες του Ήχου» του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα (GR) στην κατεύθυνση της Ηλεκτροακουστικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας. Αποφοίτησε από το δεύτερο μεταπτυχιακό το 2023 με βαθμό διπλωματικής εργασίας 9,21 και βαθμό πτυχίου 8,96 (Άριστα). Το 2023 συνέχισε τις σπουδές της πάνω στην ψυχολογία. Επί του παρόντος, η Σοφία Εμμανουηλίδου επικεντρώνεται σε ηλεκτροακουστικές συνθέσεις και σε συνθέσεις με χρήση μουσικού προγραμματισμού, καθώς και σε πολυμεσικές συνθέσεις (multimedia) με συνδυασμό ακουστικών οργάνων, προηχογραφημένων ηχητικών (tapes), βίντεο και μουσικού προγραμματισμού. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη ως μουσικός/συνθέτις/εκτελεστής. Επιπλέον, τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται επίσης ως μουσικοπαιδαγωγός σε κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ)/Μουσικές Σχολές/Ωδεία και Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ). 

Δημοσιευμένα project 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Οι τεχνικές διδασκαλίας που εφαρμόζω έχουν αποδειχτεί οι κατάλληλες για την εξέλιξη των μαθητών. Η ύλη προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή παίρνοντας ως γνώμονα πάντα τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του. Η Διδασκαλία κατ' αυτόν τον τρόπο γίνεται μία ευχάριστη διαδικασία στην οποία ο μαθητής συμμετέχει με όλη του την διάθεση, γεγονός που τον βοηθά στην καλύτερη εμπέδωση της διδακτέας ύλης. Εάν και η εμπειρία δεν είναι πολυετής, οι σπουδές και η κατάρτιση εγγυούνται ένα σίγουρο αποτέλεσμα. Πάντα φιλική, ευέλικτη και υπομονετική με τους μαθητές μιλώντας μόνο την γλώσσα της αλήθειας. Το πρώτο μάθημα με τον μαθητή είναι αναγνωριστικό. Σε περίπτωση που υπάρχουν μαθησιακές δυσκολίες καλό θα ήταν αυτές να αναφερθούν πριν το μάθημα, έτσι ώστε να υπάρχει ένα πιο εμπεριστατωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των προκλήσεων του μαθήματος.   

*Σε περίπτωση διαδικτυακού μαθήματος υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής του, σε σύνεση πάντα με τον εκάστοτε μαθητή. Η εγγραφή και προώθηση του μαθήματος στον μαθητή δεν φέρει κάποιο έξτρα κόστος και παρέχεται δωρεάν.  

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
7

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές