Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πονηρός Αδαμάντιος

Μουσικές Σπουδές - Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής
Πτυχία
Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Master - Μουσικές Σπουδές - Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής 2013 Επαληθευμένο
Ωδείο Κερκύρας
Δίπλωμα - Πρωτοψάλτης - Μουσικοδιδάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής 2013 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού

Χαίρετε! Παραδίδω μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Θεωρίας Ευρωπαϊκής Μουσικής & Αρμονίου για όλα τα επίπεδα και ηλικίες.

Είμαι κάτοχος Master Μουσικών Σπουδών (με κατεύθυνση τα Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής) του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Κερκύρας. Επίσης, κατέχω πιστοποίηση Παιδαγωγικής Κατάρτισης και Διδακτικής Επάρκειας από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Παν/μιου.

Πιο συγκεκριμένα, διδάσκω με δυνατότητα πιστοποίησης :

➣ Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής (θεωρία, σολφέζ, ακουστικά κτλ.)

➢ Βυζαντινή Μουσική

➣ Αρμόνιο (θεωρία και πράξη)

Επίσης παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα (μελέτη σχολικών μαθημάτων) σε μαθητές Δημοτικού όλων των τάξεων!

Τα μαθήματα γίνονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα κατόπιν συννενόησης. Για τη Μελέτη Δημοτικού υπάρχει δυνατότητα και για περισσότερα.

✎ Επίσης, αναλαμβάνω την προετοιμασία μαθητών για εισαγωγή σε Μουσικά Σχολεία.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Αν σου αρέσει η μουσική ή χρειάζεσαι ενίσχυση στα μαθήματα του σχολείου, επικοινώνησε μαζί μου για να κανονίσουμε μία συνάντηση δια ζώσης ή online και να γνωριστούμε.

Στην πρώτη μας επαφή θέλω να σε γνωρίσω, να συζητήσουμε για τους στόχους σου και να οργανώσουμε παρέα το ετήσιο πρόγραμμά σου. Από τα πρώτα κιόλας μαθήματα σου υπόσχομαι ότι θα δεις διαφορά και θ' ανακαλύψεις νέα πράγματα!

Τα δυνατά μου σημεία είναι η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και η μεταδοτικότητα. Η εύκολη και γρήγορη προσαρμογή στις ανάγκες και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μαθητή/τριας καθώς και η απεριόριστη υπομονή είναι χαρακτηριστικά που κατέκτησα μέσα από τη 13ετή εμπειρία μου στο αντικείμενο.

Στο μάθημα εφαρμόζω σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και παρέχω πλούσιο διδακτικό υλικό (video, pdf, βιβλία, παρτιτούρες, σημειώσεις).

Επαγγελματική Εμπειρία

Ως απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου από το 2013, ξεκίνησα να παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα μουσικής σε παιδιά και ενήλικες συνεργαζόμενος με τοπικούς συλλόγους και λαμβάνοντας μέρος σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις της Χίου.

Συγκεκριμένα έχω διδάξει Αρμόνιο, Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής, Μουσικοκινητική Αγωγή και Βυζαντινή Μουσική σε δεκάδες μαθητές (μικρούς και ενήλικες) έως και σήμερα.

Από το 2020 διδάσκω τη μουσική τέχνη και on line μέσω τηλεκπαίδευσης με μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα, έχω εργαστεί σε πολλά Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια καθώς και στο Μουσικό Σχολείο της Χίου ως Αναπληρωτής Εκπαιδευτικός της Μουσικής Επιστήμης, διευθύνοντας ως χοράρχης σε δεκάδες σχολικές εκδηλώσεις.

Από το 2013 έως και σήμερα, διακονώ ως πρωτοψάλτης το δεξιό αναλόγιο του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγ. Νικολάου Καρδαμύλων.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η διδασκαλία της μουσικής πάντα γοητεύει γιατί ερχόμαστε σε επαφή με την Τέχνη και το Ωραίο, χρησιμοποιώντας μια γλώσσα η οποία εκφράζει αυτό που δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια.

Έτσι ο στόχος της διδασκαλίας ενός μουσικού οργανού είναι διττός, από τη μία η μελέτη και εκμάθηση της μουσικής γλώσσας και από την άλλη η προαγωγή του ανθρώπου μέσα από την επαφή με την Τέχνη.

Η διδασκαλία είναι μία εξαιρετικά δημιουργική διαδικασία όταν γίνεται με συνειδητό τρόπο. Eίναι πολύ ωραίο να έρχεσαι σε επαφή με κάθε προσωπικότητα και αποτελεί σημαντικό πράγμα για κάθε καθηγητή. Επιφυλάσσει πολλές στιγμές χαράς όταν ο μαθητής - μαθήτρια προχωράει με σταθερά βήματα στην εξερεύνηση της μουσικής. Είναι μία διαδικασία συνεχούς ωρίμανσης και για τον μαθητή και για τον δάσκαλο.  

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Προτού αρχίσουμε τα μαθήματα κανονίζουμε με το μαθητή μία συνάντηση δια ζώσης ή online για μία πρώτη επαφή. Μία ειλικρινής συζήτηση στο πρώτο μάθημα είναι συχνά αρκετή για να κατανοηθούν οι βασικές ανάγκες αλλά και οι επιθυμίες του μαθητή / της μαθήτριας.

Θα συζητήσουμε για ποιο λόγο θέλει να βελτιωθεί, τι στόχους έχει ορίσει και θα σχεδιάσουμε παρέα το εκπαιδευτικό του πλάνο.

Η ικανοποίησή μου είναι η ικανοποίηση του μαθητή μου. Θέλω ο μαθητής ν' αντιμετωπίζει το μάθημά της μουσικής ως την πιο happy hour της εβδομάδας.

Ορίζουμε τη μέρα και πόσες φορές την εβδομάδα θέλει να κάνει μάθημα.

2 φορές είναι το ιδανικό αλλά και 1 είναι αρκετή, αρκεί να διαβάζεις ό,τι σου δίνω και προπονείσαι καθημερινά. Αν ασχοληθείς με όρεξη κι αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο, θα δεις τι όμορφα αποτελέσματα που θα έχουμε!

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
13
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

6 Κριτικές

Τον διάλεξα γιατί ηταν απο τους λίγους δασκάλους που είχαν άμεση επαφή με το αναλόγιο και το ψαλτήρι. Πολυ βασικό για μένα γιατί ήθελα να συνδιάσω την θεωρία με την πράξη.  Πράγματι ο δάσκαλος ειναι παρα πολυ καλός, μεταδοτικός, απλός, προσάρμοσε κατευθειαν τα μαθήματα ανάλογα με το επίπεδο της αντίλιψής μου στην μουσική. Μου λύνει και οτι οτιδήποτε αποριες έχω απο θέματα τάξης και τυπικού. Στο πολυ θετικό και το ευέλικτο ωράριο, ότι δηλαδή με βάση το προγραμμά μου έψαχνε να βρει την ωρα που με βολεύει. Και παντα την εύρισκε. Άψογος στον τροπο που επικοινωνούμε και στον τρόπο που υπομονετικά με βοηθά με τις ασκήσεις. 
Δεν έχω τιποτα αρνητικό να πω. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Λένε πως για την βυζαντινη μουσική σαφώς χρειαζεται ενας καλος δάσκαλος αλλα κύριο ρόλο παίζει η προσωπική μελέτη.  Για το πρώτο, είναι εδώ ο κύριος Διαμαντής.  Για το δεύτερο εξαρτάται από τον καθένας μας ξεχωριστά.

Πυριόχος Χρήστος
18.12.2023

Για να είμαι ειλικρινής, δεν νομίζω ότι θα μπορούσατε να βρείτε καλύτερο δάσκαλο. Υπομονετικός, ταλαντούχος, καλός δάσκαλος, ο Αδάμντιος έχει πάντα χρόνο και προσοχή για εσάς. Αισθάνομαι ότι προοδεύω γρήγορα χάρη στη σοβαρότητά του, τις μεθόδους του, την εμπειρία του και την καλοσύνη του. Μπορώ αναμφίβολα να τον συστήσω.

Πάτερ Θεόφιλος
17.12.2023

Εξαιρετικός εκπαιδευτικός και επαγγελματίας. Βοήθησε την κόρη μου πολύ στο να οργανώσει τη σκέψη της πάνω στη βυζαντινή μουσική και έχει καταφέρει θεαματική βελτίωση!

Χριστίνα Δεληόγλου
16.10.2023