Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σαμαρά Μαρία

Ειδική Αγωγή
Διδακτική και Γλωσσολογία
Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία
Πτυχία
ΕΟΠΠΕΠ
Πιστοποίηση - Άδεια διδασκαλία 2016 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Πατρών & Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Master - Ειδική Αγωγή 2022 Επαληθευμένο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master - Διδακτική και Γλωσσολογία 2016 Επαληθευμένο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία 2011 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Παραδίδω ιδιαίτερα , αλλά και ομαδικά διαδικτυακά μαθήματα για παιδιά και ενήλικες. Αναλαμβάνω την προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα και για όλα τα πιστοποιητικά. Επίσης αναλαμβάνω την προετοιμασία των πιστοποιητικών που απαιτούνται για σπουδές στις γερμανόφωνες χώρες. Διαθέτω μεγάλη εμπειρία όσον αφορά στη διδασκαλία της επαγγελματικής ορολογίας και ιδίως για τα ιατρικά επαγγέλματα. Οι τιμές των μαθημάτων κυμαίνονται μεταξύ 20-30 ευρώ την ώρα. Πιο συγκεκριμένα:

Α1-Α2 20€
Β1-Β2 25€
Γ1-Γ2 30€
 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Είμαι φυσική ομιλήτρια της γερμανικής γλώσσας, διαθέτω πολύχρονη πείρα στη διδασκαλία και χρησιμοποιώ νέες μεθόδους διδασκαλίας, οι οποίες διασφαλίζουν την επιτυχία στην εκμάθηση της γλώσσας και στις εξετάσεις. Επιπρόσθετα, είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της ειδικής αγωγής, πράγμα που με καθιστά καταρτισμένη στις μεθόδους που απαιτούνται για τη διδασκαλία μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και για τη διαμόρφωση εξατομικευμένου προγράμματος διδασκαλίας για τον εκάστοτε μαθητή. 

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχω εργαστεί αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, όπου έζησα μέχρι τα 18 μου. Στα 16 μου είχα τις πρώτες μου διδακτικές εμπειρίες, όταν κλήθηκα από γονείς συμμαθητών μου – που είχαν μόλις μεταναστεύσει στη χώρα – να τους βοηθήσω στη γλώσσα, καθώς επίσης και στην ένταξή τους στη Γερμανία. Στα 18 μου ξεκίνησα να εργάζομαι πιο ενεργά ως καθηγήτρια. Άρχισα να παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα και μεταγενέστερα να διδάσκω σε κέντρα ξένων γλωσσών και σε διαδικτυακά ινστιτούτα μαθημάτων. Πλέον ασχολούμαι εντατικά με τη διδασκαλία της ειδικής επαγγελματικής ορολογία, διδάσκω κυρίως ιατρική ορολογία και αναλαμβάνω τα αντίστοιχα πιστοποιητικά. Επίσης, αναλαμβάνω τμήματα ένταξης μεταναστών στη Γερμανία. Έχω συνεργαστεί επίσης με γερμανόφωνες εταιρείες, κυρίως στο πόστο της εξυπηρέτησης πελατών. Έπειτα έχω ασχοληθεί με μεταφράσεις και την επιμέλεια βιογραφικών. Επιπλέον έχω αναλάβει την διεκπεραίωση σε διάφορες υποθέσεις, όπως την εύρεση κατοικίας μεταναστών. Τα τελευταία 6 χρόνια διδάσκω σχεδόν αποκλειστικά online, Γερμανικά σε ανθρώπους από όλον τον κόσμο, καθώς και Ελληνικά ως ξένη γλώσσα και πλέον είμαι ιδιοκτήτρια ενός διαδικτυακού ινστιτούτου εκμάθησης Γερμανικών.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Το βασικό μου κίνητρο είναι το ιδιαίτερο ταλέντο μου στη μεταδοτικότητα και το ότι πάντοτε επιθυμούσα να ασκήσω ένα επάγγελμα που δεν είναι στάσιμο, αλλά εξελίσσεται συνεχώς και προσφέρει προκλήσεις στο να θέτει κανείς τον στόχο να βελτιώνεται ως επαγγελματίας, αλλά και ως άνθρωπος. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Πριν από τα μαθήματα μπορείτε να κλείσετε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα γνωριμίας, όπου θα αξιολογηθεί το επίπεδό σας και οι εκπαιδευτικές σας ανάγκες. 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
19

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

5 Κριτικές

Η Μαρία είναι μια έμπειρη καθηγήτρια και θα είστε σε πολύ καλά χέρια. 

Ιωάννου Νίκος
14.06.2023

Η Μαρία είναι η καθηγήτρια των γερμανικών μας εδώ και 3 χρόνια. Βοηθάει τα παιδια μου στην καλυτέρευσή των γερμανικών και εμένα για την απόκτηση του πτυχίου C1.

Ειναι πάρα πολύ καλή, όσον αφορά τη γερμανική γλώσσα δεν υπάρχει κάτι που να μην το γνωρίζει, έχει πολύ καλή μεταδοτικότητα, είναι πολύ αγαπητή, φιλική, βοηθητική, επικοινωνιακη. Είναι επαγγελματίας στο είδος της, αξιόπιστη,πρόθυμη να βοηθήσει σε οτιδήποτε. Χωρίς καμία αμφιβολία συνιστώ τη Μαρία Σαμαρά ως καθηγήτρια των γερμανικών ανεπιφύλακτα. Γνωρίζοντας την θεωρώ ότι είναι ικανή να αντιμετωπισει κάθε πρόκληση.

Κωνσταντινια Τσιακμακη
29.04.2023

Ψάχνοντας να βρω διαδικτυακά μαθήματα γερμανικών έπεσα πάνω στην Μαρία. Με εντυπωσίασε το βιογραφικό της, επικοινώνησα μαζί της και αποφάσισα να ξεκινήσουμε συνεργασία. Η επιλογή της πραγματικά με δικαίωσε. Άψογη επαγγελματίας, συνεπής και φοβερά καταρτισμένη σε επίπεδο γνώσεων και παιδαγωγικών θεμάτων. Με έναν σχεδόν μαγικό τρόπο έκανε την μικρή μου να δει τα γερμανικά με άλλο μάτι, τολμώ να πω ότι άρχισε να τα συμπαθεί πολύ εκεί που δεν ήθελε ούτε να ακούσει, καθώς τα είχε πάρει στραβά από το σχολείο. Βρήκε τον σωστό τρόπο επικοινωνίας με το παιδί και της μεταδίδει την γνώση με τέτοιο τρόπο που της αποτυπώνεται πολύ εύκολα, χωρίς να δυσκολεύεται καθόλου στις ασκήσεις που της αναθέτει να κάνει μετά μόνη της. Επιπλέον, έχω διαπιστώσει μεγάλη βελτίωση στην προφορά της. Όλα αυτά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, η Μαρία μου απέδειξε ότι τα διαδικτυακά μαθήματα δεν υπολείπονται σε τίποτα των δια ζώσης. Η αποτελεσματικότητα της δουλειάς της είναι αναμφισβήτητη. Πραγματικά, την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Τζούλια Γκέκα
29.04.2023