Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λαϊνα Μαγδαληνή

Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό
Πτυχία
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Πτυχίο - Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 2020 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" , με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων και ιδιαίτερα των μαθημάτων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, της Ιστορίας, της Έκθεσης και της ελληνικής, ως ξένης γλώσσας. 

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων εφαρμόζω διαδραστικές τεχνικές μάθησης, όπως διαδραστικά βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό (ταινίες - μουσική κλπ), δημιουργικό παιχνίδι για τα παιδιά και εξατομικευμένες τεχνικές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή. 

Κατά την διάρκεια των μαθητών παρέχω στους μαθητές δωρεάν, επιπλέον υλικό μελέτης, βασισμένο στις ανάγκες του κάθε μαθητή. Επειδή, αγαπώ πολύ την διδασκαλία και ταυτόχρονα την ελληνική γλώσσα, δίνω πολύ μεγάλη σημασία στην σωστή χρήση της γλώσσας διδάσκοντάς την με έναν ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο. 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Τα μαθήματα, που παραδίδω, έχουν ως βάση την κατανόηση της γλώσσας και των κειμένων και πραγματοποιούνται με έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο. Όντας δημιουργική, εκ φύσεως, αντιμάχομαι την παπαγαλία, που όπως έχει αποδειχτεί δεν φέρνει μακροπόθεσμα αποτελέσματα.  Για τον λόγο αυτό, δίνω μεγάλη βαρύτητα στον τρόπο με τον οποίο μπορεί ένας μαθητής να κατανοήσει και αποστηθίσει την εκάστοτε ύλη κι αναλόγως την φύση και τον χαρακτήρα του μαθητή, προσαρμόζω την διδασκαλία με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να πετύχουμε από κοινό το θεμιτό αποτέλεσμα, το οποίο είναι η κάλυψη των κενών και η κατανόηση του μαθήματος. Έχω εμπειρία σε μαθητές δημοτικού, με ιδιαίτερες δυσκολίες στην ανάγνωση και στην γραφή. Επιπλέον διαθέτω μεγάλο όγκο υλικού, όσον αφορά τα μαθήματα που παραδίδω και ιδαίτερα σε ότι αφορά τα μαθήματα Δημοτικού και την Έκθεση Γυμνασίου και Λυκείου αλλά και την Ελληνική ως ξένη γλώσσα. 

Επαγγελματική Εμπειρία

Έχω τετραετή (4) εμπειρία στη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων και επταετή (7) εμπειρία στην εκπόνηση εργασιών. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Καθώς μεγάλωσα μέσα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον που έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα στην χρήση της ελληνικής γλώσσας και παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική και ξένη λογοτεχνία και την κατανόηση των βαθύτερων νοημάτων κάθε λέξης, επέλεξα την διδασκαλία αφενός για να μεταδώσω την γνώση που απέκτησα, αφετέρου επειδή αγαπώ να βλέπω ανθρώπους να προοδεύουν μέσα από αυτό. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Αρχικά, προκειμένου να καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή, γίνεται μια συζήτηση με τον ίδιο. Εν συνεχεία επιλέγω συγκεκριμένα τεστ, στα οποία θα υποβληθεί ο μαθητής με σκοπό να αναγνωρίσω και να κατανοήσουμε από κοινού τις ελλείψεις και τα βασικά κενά της γνώσης που κατέχει. Επιπλέον, η πρόοδος του μαθητή εξιολογείται συνεχώς κατά την διάρκεια των μαθημάτων και η ύλη ή ο τρόπος διδασκαλίας αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα αποτελέσματα.  

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
4

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Η Δώρα ειναι εξαιρετικη δασκάλα, με τεράστια υπομονή και κατανόηση στον μαθητές της.

Έχει ευρεία γνώση γιατί αντικείμενο που κατέχει το οποίο ξεπερνά το απαιτούμενο πλαίσιο στο σχολείο.

Προσέγγισει τον μαθητή με χιούμορ, διάθεσή και ενθουσιασμό για περάσει την γνώση. 

Την συστήνω ανεπιφύλακτα. 

 

 

Klaro Natalia
04.02.2024