Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μυλωνάκης Γιώργος

Κλασσική κιθάρα
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς
Πτυχίο - Κλασσική κιθάρα 2019 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Αναλαμβάνω παιδιά όλων των ηλικιών που επιθυμούν είτε να ξεκινήσουν να μαθαίνουν κλασσική κιθάρα, είτε να βελτιωθούν σε κομμάτια ανεξάρτητου επιπέδου. Κατέχω πτυχίο στην κλασσική κιθάρα απο το δημοτικό ωδείο Καλαμαριας στην τάξη της Δέσποινας Αρβανιτίδου και είμαι διατεθειμένος να αφιερώσω στην διδασκαλία όσο χρόνο χρειάζεται για να πετύχω το επιθυμητό για τον καθένα αποτέλεσμα.Επισης, μπορώ να προετοιμάσω ήδη υψηλού ή μεσαίου επιπέδου μαθητές για τρέχον κιθαριστικες εξετάσεις ή και διαγωνισμούς.Παραλληλα, στην διαδικασία εκμάθησης ανάλογα με τις επιθυμίες του μαθητή,προσθετω και θεωρητικά στοιχεία της μουσικής καθώς και αναλύσεις της αρμονίας του κάθε κομματιού. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην μουσικοακουστική ανάπτυξη του μαθητή.Για μια εικόνα των κιθαριστικων δυνατοτήτων μου,στην συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει αναρτημένο βίντεο της συναυλίας των μαθητών ειδίκευσης κλασικής κιθάρας του Παμακ στο οποίο εμφανίζομαι πρώτος.Το μάθημα θα είναι 15€ την ώρα.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Βρίσκομαι στην ειδίκευση κλασσικής κιθάρας στο καλύτερο μουσικό πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Παμακ),με δασκάλα την παγκοσμίου φήμης Έλενα Παπανδρέου. Έχω κάνει πολλά σεμινάρια με έναν απο τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου,τον Oscar Ghiglia. Τέλος, κατέχω πτυχίο κλασσικής κιθάρας και γνωρίζω τις απαραίτητες τεχνικές που απαιτούνται απο έναν μουσικό εκτελεστή για να ετοιμάσει στην εντέλεια ένα κομμάτι. Μερικές απο αυτές είναι: η σωστή διαχείριση των δυναμικών και των ηχοχρωμάτων με αποτέλεσμα την άρτια κίνηση των μελωδικών γραμμών και της αρμονικής έμφασης, η σωστή κατάσταση όλου του σώματος με αποτέλεσμα την σωματική χαλάρωση εν ώρα παιξίματος η οποία θα συμβάλει στην βελτίωση του κάθε εκτελεστικού τομέα (η γνώση μου επάνω στην εφαρμογή της Τεχνικής Αλεξάντερ την οποία έμαθα στο πανεπιστήμιο καθιστά εύκολη την εκμάθησή της στους μελλοντικούς μου μαθητές) και τέλος η ανάλυση των μουσικών κομματιών με βάση τις επιθυμίες του συνθέτη (πχ τίτλος έργου, χρονολογία γραφής έργου κτλπ.). Εκτός αυτού είμαι διαθέσιμος καθημερινά για οποιαδήποτε απορία έχει ο μαθητής σχετικά με το μάθημα.

Επαγγελματική Εμπειρία

2020-2021: Άσκηση διδακτικής σε φοιτητές του εργαστηρίου κλασσικής κιθάρας του Παμακ.

Ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Ανάλογα με το τι επιθυμεί ο ίδιος ο μαθητής. Εάν ένας μαθητής επιθυμεί απλά να μάθει μερικά κομμάτια κιθάρας "για την παραλία" θα σχεδιάσω τον τρόπο διδασκαλίας μου ανάλογα. Εάν κάποιος μαθητής είναι πιο υψηλού επιπέδου και θέλει να βελτιωθεί πραγματικά στον τομέα του, τότε θα ακολουθήσω διαφορετικό τρόπο διδασκαλίας με διαφορετικές παρατηρήσεις και τεχνικές. Γενικότερα μιλώντας,οι περισσότεροι μαθητές οι οποίοι ξεκινάνε για πρώτη φορα την εκμάθησης μουσικής και κλασικής κιθάρας, αντιμετωπίζουν την κατάσταση με μια σχετική χαλαρότητα,διχως να τους νοιάζει το αν θα γίνουν καλοί ή όχι,γεγονός το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ καθώς αυτό είναι και το πρώτο βήμα για να αγαπήσει κάποιος κάτι. Όλοι οι σπουδαίοι βιρτουόζοι μουσικοί εκτελεστές, είχαν ένα πολύ σημαντικό κοινό. Το γεγονός οτι τα πρώτα χρόνια διδασκαλίας τους, ήταν και τα πιο ευχάριστα. Κανένας από αυτούς δεν ξεκίνησε να μαθαίνει το αντικείμενό του έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού του το γεγονός ότι αν δεν παίξει καλά,ο δάσκαλος θα νευριάσει. Όλοι τους αγάπησαν την μουσική, γιατί ήταν κάτι το οποίο τους έκανε να ξεφεύγουν απο την πραγματικότητα και να εισέρχονται σε έναν άλλο κόσμο. Έναν κόσμο που δεν έχει όρια και πρέπει. Τον κόσμο της τέχνης,τον κόσμο της φαντασίας.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Έτη εμπειρίας
1
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Παρα πολυ καλος κιθαριστας,τον ειχα παρακολουθησει σε συναυλια και πραγματικα εμεινα αναυδος...Ταλεντο που ξεχωριζει!

Παπαγιαννης Γιαννης
20.01.2024