Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πάππα Ευαγγελία

25 ετών 3 έτη διδακτικής εμπειρίας
Φυσικός
Γεωφυσικός
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Φυσικός 2021 Επαληθευμένο
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master - Γεωφυσικός 2024 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Ονομάζομαι Πάππα Ευαγγελία είμαι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Έχω εμπειρία στη διδασκαλία φυσικής σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, τόσο σε τακτικές ωρολογιακές συναντήσεις όσο και στην επίλυση αποριών. Με μια διαφοροποιημένη προσέγγιση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις δυσκολίες κάθε μαθητή, προσφέρω ένα περιβάλλον μάθησης που ενθαρρύνει την κατανόηση και την επίτευξη επιτυχίας. Θα χαιρόμουν να συνεργαστώ μαζί σας για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων των μαθητών σας. Είμαι διαθέσιμη για περαιτέρω συζήτηση σχετικά με το πώς μπορώ να συνεισφέρω στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Ο βασικότερος λόγος που θα προτιμούσε κάποιος να με επιλέξει ως καθηγήτρια είναι η διαθεσιμότητά μου να προσαρμόζω το μάθημα στις ανάγκες και τους ρυθμούς του κάθε μαθητή. Κατανοώ ότι κάθε μαθητής έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και τρόπους μάθησης, και γι' αυτό επιδιώκω να δημιουργώ ένα εξατομικευμένο περιβάλλον μάθησης.

Με προσοχή στις ανάγκες κάθε μαθητή, προσπαθώ να διαμορφώνω το περιεχόμενο και τον τρόπο διδασκαλίας έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός. Στοχεύω στην εξασφάλιση της κατανόησης και της απόκτησης των απαραίτητων δεξιοτήτων με τον πιο αποδοτικό τρόπο, έτσι ώστε ο μαθητής να μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τον χρόνο του στο μάθημα και να μη χρειάζεται επιπλέον μαθήματα ή επιπλέον χρόνο για να καλύψει τη ύλη. Αυτό μου επιτρέπει να διασφαλίσω ότι ο μαθητής είναι σε θέση να προχωρήσει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση στο επόμενο επίπεδο της εκπαίδευσής του.

Επαγγελματική Εμπειρία

Οι τελευταίες τέσσερις χρονιές μου ως εκπαιδευτικός στη διδασκαλία της Φυσικής σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου αποτελούν μια πολύτιμη πορεία εμπειρίας. Έχοντας εργαστεί τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, τόσο σε φροντιστήρια όσο και σε ιδιαίτερα μαθήματα, έχω αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και προσεγγίσεων στη διδακτική.

Το πτυχίο ειδίκευσής μου στην ειδική εκπαίδευση ενισχύει την ικανότητά μου να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες των μαθητών, συμπεριλαμβανομένων αυτών με μαθησιακές δυσκολίες και διάσπαση προσοχής. Η προσωπική μου αφοσίωση στην προόδο και επιτυχία των μαθητών είναι η κύρια κινητήρια δύναμή μου κατά τη διάρκεια της διδακτικής διαδικασίας.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Επέλεξα τη διδασκαλία επειδή απόλαυσα το να μεταδίδω τη γνώση και να παρακολουθώ τη βελτίωση των μαθητών μου. Η χαρά που νιώθω όταν παρατηρώ την εξέλιξή τους και την ικανοποίησή τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα. Από τότε που ήμουν μαθήτρια, λάτρευα τη φυσική του γυμνασίου και του λυκείου και θαύμαζα τις καθηγητρίες μου. Μετά το πρώτο μάθημα που ανέλαβα, συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι το επάγγελμα που με ταιριάζει και που αισθάνομαι ότι είμαι στο σωστό μονοπάτι.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η διαδικασία εντοπισμού των εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε μαθητή αποτελεί κρίσιμο βήμα για την αποτελεσματική διδασκαλία. Η εμπειρία μου και η συνεργασία με παιδιά από διάφορες περιοχές και σχολεία, σε διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης, μου παρέχουν μια πλήρη εικόνα των πιθανών διαφορών στις ανάγκες και στο επίπεδο των μαθητών. Συνήθως, προτού ξεκινήσει το πρώτο μάθημα, παρέχω στον μαθητή ένα τεστ ή ένα σύνολο ασκήσεων, ώστε να κατανοήσω το επίπεδό του. Στη συνέχεια, στο μάθημα, συζητάμε τις απορίες του και προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης του, προσαρμόζοντας τη διδασκαλία στις ανάγκες και το ρυθμό του κάθε μαθητή.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Συμπλήρωση μηχανογραφικού
Θερινά μαθήματα
Έτη εμπειρίας
3

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Η συνεργασία με την κ. Παππα ήταν απλά εξαιρετική. Εξηγεί με πολύ απλά λόγια και με πολλά παραδείγματα δύσκολες έννοιες και περίπλοκες ασκήσεις. Είναι πάντα στην ώρα της και είναι απολύτως προετοιμασμένη για το κάθε μάθημα και απορία. Την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Τρυγωνιαρης Δημήτρης