Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
22 ετών 2 έτη διδακτικής εμπειρίας
Θεσσαλονίκη
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Aναλαμβάνω ιδιαίτερα μαθήματα Γερμανικών online

 Είμαι φοιτήτρια στο 4ο ετος των σπουδών μου στη γερμανική φιλολογία και αναλαμβάνω ιδιαίτερα μαθήματα Γερμανικών επιπέδου Α1, Α2 και Β1 σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ενήλικες,  γερμανικά για τον τουρισμό.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει
  • Τα μαθήματα πραγματοποιούνται με ευχάριστο, βιωματικό και δημιουργικό τρόπο, ώστε η μάθηση να γίνεται μια ευχάριστη εμπειρία. Χρησιμοποιώ εκπαιδευτικά παιχνίδια, διαλόγους και δραστηριότητες προφορικού λόγου που βοηθούν τους μαθητές να εξασκούνται φυσικά και να αποκτούν αυτοπεποίθηση.
  • Κάθε μάθημα προσαρμόζεται στις ανάγκες και στους στόχους του κάθε μαθητή είτε πρόκειται για βελτίωση δεξιοτήτων, κάλυψη αδυναμιών ή προετοιμασία για εξετάσεις. Παρέχονται δωρεάν σημειώσεις και επιλεγμένα βοηθήματα.
  • Παράλληλα, γνωρίζουμε την κουλτούρα, την καθημερινότητα και τις παραδόσεις των γερμανόφωνων χωρών, κάνοντας τη γλώσσα πραγματικά ζωντανή!
Επαγγελματική Εμπειρία

Διδασκόμενα επίπεδα Α1 - Β1

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η εκμάθηση μιας γλώσσας, όπως και κάθε μορφής γνώσης ή δεξιότητας, πιστεύω πως πρέπει να έχει ως κύριο στόχο την ίδια τη γνώση κι όχι τη βαθμοθηρία που συχνά κυριαρχεί σήμερα. Η γνώση, για μένα, έχει αξία από μόνη της...είναι ένα ταξίδι που ανοίγει νέους δρόμους σκέψης και καλλιεργεί τον άνθρωπο.

Αυτός είναι και ο λόγος που θα ήθελα να ασχοληθώ ενεργά με τη διδασκαλία. Αγαπώ τα παιδιά και τη διαδικασία της μάθησης, όχι μόνο ως μέσο εκμάθησης της γερμανικής γλώσσας, αλλά και ως τρόπο να γνωρίσουμε την κουλτούρα, την ιστορία και την καθημερινότητα των γερμανόφωνων χωρών. Μέσα από το μάθημα, επιδιώκω να δημιουργώ ένα περιβάλλον στο οποίο ο μαθητής αισθάνεται άνετα, συμμετέχει ενεργά και ανακαλύπτει τη γλώσσα βιωματικά, με φυσικό και ευχάριστο τρόπο.

Παρότι η εμπειρία μου στον χώρο είναι ακόμη περιορισμένη, επενδύω συνεχώς στη βελτίωσή μου, παρακολουθώντας νέες μεθόδους διδασκαλίας και σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις που βοηθούν τον μαθητή να μαθαίνει ουσιαστικά και να προοδεύει με αυτοπεποίθηση. Στόχος μου είναι να προσφέρω μαθήματα αξιόπιστα, ευχάριστα και προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε μαθητευόμενου.

Μαθαίνουμε μαζί, αναπτύσσουμε δεξιότητες, καλλιεργούμε τη σκέψη και ανακαλύπτουμε τη χαρά της γνώσης. Γιατί η μάθηση, όπως και η ζωή, δεν σταματά ποτέ.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Αξιολογώ τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μέσω παρατήρησης της συμπεριφοράς τους, ανάλυσης των δυνατών και αδύναμων σημείων τους, διαλόγου με τον ίδιο τον μαθητή και συνεργασίας με άλλους εκπαιδευτικούς. Προσαρμόζω τη διδασκαλία χρησιμοποιώντας διαφορετικές μεθόδους, ώστε να ανταποκρίνομαι στις ατομικές τους ανάγκες.

Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Θερινά μαθήματα
Χρήση εξωσχολικών βιβλίων
Πτυχία
Ευδόκιμος
Πιστοποίηση - Μουσικοθεραπεία 2024
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - Γερμανική γλώσσα & Φιλολογία
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Αξιολογήσεις

5.0
(1)

Εξαιρετική καθηγήτρια, η οποία εφαρμόζει πρωτοποριακές μεθόδους εκμάθησης των γερμανικών.Πολύ καλή προσέγγιση των παιδιών,τα οποία αγάπησαν τη γερμανική γλώσσα!

5.0
Σαμουηλιδου Αλεξάνδρα
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;