Ιδιαίτερα φιλολογικών μαθημάτων διαδικτυακά
Απόφοιτη του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Ευγενική, επικοινωνιακή, με εμπειρία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ικανότητα εφαρμογής τεχνικών μάθησης που βελτιώνουν τις εκπαιδευτικές, κοινωνικές και πνευματικές δεξιότητες των μαθητών. Ευαισθητοποιημένη προς τις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών με γνώση της Νοηματικής Γλώσσας και της γραφής Braille και έμπειρη στο σχεδιασμό διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Διάθεση υψηλού επιπέδου θεωρητικών γνώσεων σε συνδυασμό με έκδηλο ενδιαφέρον για τον χώρο της εκπαίδευσης και την επιθυμία για εξέλιξη και ανάπτυξη.
Ως φιλόλογος με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία τόσο σε ιδιαίτερα όσο και σε φροντιστηριακά μαθήματα, δίνω ιδιαίτερη έμφαση στην εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε μαθητή, με στόχο όχι μόνο τη βαθμολογική επιτυχία, αλλά και την ουσιαστική κατανόηση και αγάπη για τη γλώσσα. Με επιμονή, μεθοδικότητα και συνέπεια, δημιουργώ ένα υποστηρικτικό μαθησιακό περιβάλλον που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες του μαθητή, προσαρμόζοντας το μάθημα στις ανάγκες και τους στόχους του.
Από το 2015 δραστηριοποιούμαι στον χώρο της εκπαίδευσης ως φιλόλογος, παρέχοντας ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με έμφαση στην εξατομικευμένη προσέγγιση και την καλλιέργεια κριτικής σκέψης. Από το 2020 έως σήμερα, εργάζομαι κατά διαστήματα σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων και προετοιμασία για πανελλαδικές εξετάσεις. Κατά το σχολικό έτος 2024-2025, υπηρετώ ως αναπληρώτρια φιλόλογος στην ειδική αγωγή, εμπλουτίζοντας την παιδαγωγική μου εμπειρία και ενισχύοντας τις δεξιότητές μου στην υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Επέλεξα τη διδασκαλία γιατί πάντα με ενδιέφερε η ουσιαστική επικοινωνία και η μετάδοση της γνώσης. Με συναρπάζει η διαδικασία μέσα από την οποία ένας μαθητής κατανοεί, εξελίσσεται και αποκτά αυτοπεποίθηση. Η φιλολογία, πέρα από αντικείμενο σπουδής, είναι για μένα ένα εργαλείο σκέψης και έκφρασης, και η δυνατότητα να το μεταδώσω αυτό σε νέους ανθρώπους είναι όχι μόνο επαγγελματική επιλογή, αλλά και προσωπική ικανοποίηση
Για να κατανοήσω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή, ξεκινώ πάντα με προσεκτική παρατήρηση και ενεργητική ακρόαση. Μέσα από τον διάλογο, διαγνωστικές ασκήσεις και την ανάλυση του τρόπου που προσεγγίζει το μάθημα, εντοπίζω τα δυνατά του σημεία αλλά και τις δυσκολίες του. Στη συνέχεια, προσαρμόζω τον τρόπο διδασκαλίας μου ώστε να ανταποκρίνεται στον δικό του ρυθμό, τις ανάγκες και το μαθησιακό του προφίλ, ενθαρρύνοντάς τον να συμμετέχει ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία