Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
31 ετών 2 έτη διδακτικής εμπειρίας
Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες
Αθήνα
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Λυκείου

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα ΑΕΠΠ στην Αθήνα και online

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα ΑΕΠΠ από έμπειρη καθηγήτρια Πληροφορικής στην προετοιμασία μαθητών Γ’ Λυκείου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

  •  Αναλυτική κάλυψη θεωρίας
  • Επίλυση όλων των θεμάτων εξετάσεων
  • Εστίαση στην ψευδογλώσσα & προγραμματιστικές τεχνικές
  • Προσωπικές σημειώσεις και διαγωνίσματα προσομοίωσης
  • Δυνατότητα και διαδικτυακών μαθημάτων
Γιατί κάποιος να με προτιμήσει
  • Διδακτική εμπειρία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα: Έχω προετοιμάσει μαθητές που πέτυχαν υψηλές βαθμολογίες στις Πανελλήνιες.
  • Προσωποποιημένη διδασκαλία: Κάθε μαθητής μαθαίνει διαφορετικά – προσαρμόζω το μάθημα στο επίπεδο και τις ανάγκες του.
  • Εστίαση στην κατανόηση, όχι στην αποστήθιση: Διδάσκω με τρόπο που κάνει τον προγραμματισμό «λογικό», ώστε ο μαθητής να νιώθει σιγουριά.
  • Ευχάριστο και οργανωμένο μάθημα: Οι μαθητές νιώθουν ότι προοδεύουν χωρίς πίεση.
  • Δυνατότητα online μαθημάτων με διαδραστικά εργαλεία: Άνεση και ευελιξία, με την ίδια ποιότητα διδασκαλίας.
Επαγγελματική Εμπειρία

Διετή επαγγελματική εμπειρία με επιτυχίες στο μεγάλυτερο ποσοστό των μαθητών.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Επέλεξα τη διδασκαλία γιατί πιστεύω βαθιά στη δύναμη της γνώσης και στη σημασία του να μπορείς να τη μεταδίδεις με απλό και κατανοητό τρόπο. Το μάθημα ΑΕΠΠ, αν και απαιτητικό, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν λογική σκέψη και μεθοδικότητα — δεξιότητες πολύτιμες όχι μόνο για τις Πανελλαδικές, αλλά και για τη μετέπειτα πορεία τους.

Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα είναι να βλέπω έναν μαθητή να κερδίζει αυτοπεποίθηση σε ένα αντικείμενο που αρχικά τον φόβιζε. Με παρακινεί η πρόοδος των παιδιών και η συμβολή μου στην επιτυχία τους. Με 2 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτή η διαδικασία με γεμίζει και με κρατά διαρκώς δημιουργικό.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Για μένα, το πρώτο βήμα στη διδασκαλία είναι η κατανόηση του ποιος είναι ο μαθητής και τι θέλει να πετύχει. Γι’ αυτό δίνω ιδιαίτερη σημασία στην αρχική επαφή — είτε με τον ίδιο τον μαθητή είτε με τους γονείς του. Κάνω στοχευμένες ερωτήσεις, όπως: «Ποιος είναι ο στόχος σου στο μάθημα;», «Έχεις αποφασίσει τι θέλεις να σπουδάσεις;», ή «Πώς νιώθεις μέχρι τώρα με την Πληροφορική;».

Μέσα από τις απαντήσεις, αλλά και από την παρατήρηση στον τρόπο που προσεγγίζει την ύλη, μπορώ να καταλάβω αν έχει επαγγελματικό προσανατολισμό προς την Πληροφορική, αν απλώς στοχεύει σε υψηλή βαθμολογία ή αν χρειάζεται βοήθεια στην οργάνωση της σκέψης του. Αν ο μαθητής ενδιαφέρεται για τεχνικές ή υπολογιστικές σχολές, συχνά προσαρμόζω το μάθημα ώστε να του δίνω επιπλέον ερεθίσματα και γνώσεις πέρα από την εξεταστέα ύλη, πάντα με μέτρο.

Θεωρώ ότι κάθε μαθητής έχει διαφορετικές ανάγκες, και προσπαθώ να του προσφέρω υποστήριξη που τον ενισχύει όχι μόνο για τις εξετάσεις αλλά και για το μέλλον που επιδιώκει.

Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες 2017
Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Πιστοποίηση - Θεματική Ενότητα "Διδακτική της Πληροφορικής" 2022
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;