Μαθήματα ιαπωνικών online
🎌 Ιαπωνικά Online — Με Δομή και Πραγματική Πρόοδο
Αν θέλεις απλώς να “δεις λίγο ιαπωνικά”, ίσως να μην ταιριάξουμε.
Αν όμως θέλεις να τα μάθεις σωστά, με ξεκάθαρο πλάνο και σταθερή εξέλιξη, τότε μπορούμε να δουλέψουμε ουσιαστικά μαζί.
Γεια σου! Είμαι ο Θεοφάνης, δημιουργός του @hello.kotoba, και διδάσκω ιαπωνικά online με σύγχρονη, οργανωμένη προσέγγιση που συνδυάζει γλώσσα, πολιτισμό και τη θεωρία που πραγματικά χρειάζεται.
Πώς δουλεύουμε
Τα μαθήματα είναι ατομικά (1-1) και γίνονται online μέσω Zoom.
Η προσέγγιση βασίζεται σε:
• Δομημένο πλάνο ανά επίπεδο
• Κατανόηση της λογικής πίσω από τη γραμματική
• Κατανόηση της λογικής των kanji (όχι αποστήθιση)
• Προφορική εξάσκηση από τα πρώτα στάδια
• Σύνδεση της γλώσσας με την Ιαπωνία και την κουλτούρα της
Τι μπορείς να περιμένεις
Με σταθερή παρακολούθηση:
• Σε περίπου 2-3 μήνες ολοκληρώνεις τα δύο συστήματα γραφής
• Κατανοείς τη βασική γραμματική χωρίς κενά
• Μπορείς να σχηματίζεις προτάσεις και να διαβάζεις απλά κείμενα
Η πρόοδος είναι συγκεκριμένη και μετρήσιμη — όχι μια γενική υπόσχεση.
Ένας λόγος για να με προτιμήσει κάποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζω τη διδασκαλία της γλώσσας. Δεν περιορίζομαι μόνο στο υλικό των βιβλίων ή σε μια τυπική παρουσίαση γραμματικής και λεξιλογίου.
Μέσα από το project @hello.kotoba δημιουργώ και οργανώνω εκπαιδευτικό περιεχόμενο που βοηθά τη γλώσσα να γίνεται πιο κατανοητή και λειτουργική στην πράξη. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να παρουσιάζω δύσκολες έννοιες, γραμματικά φαινόμενα και kanji με απλό και δομημένο τρόπο, ώστε να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά.
Στόχος μου είναι να οργανώνεται η γνώση έτσι ώστε να «βγάζει νόημα» για τον μαθητή. Να καταλαβαίνει πώς λειτουργούν πραγματικά τα ιαπωνικά και να αποκτά σταδιακά την ικανότητα να σκέφτεται μέσα στη γλώσσα, αντί να μεταφράζει συνεχώς από τα ελληνικά.
Παράλληλα, μέσα από το υλικό και τα παραδείγματα που χρησιμοποιώ, προσπαθώ να συνδέω τη γλώσσα με στοιχεία της ιαπωνικής κουλτούρας, ώστε η διαδικασία μάθησης να είναι πιο ζωντανή και ενδιαφέρουσα.
Η ενασχόλησή μου με τα ιαπωνικά ξεκίνησε από βαθύ προσωπικό ενδιαφέρον για τη γλώσσα και τον πολιτισμό της.
Έχω αφιερώσει εκτεταμένο χρόνο σε μελέτη, ανάλυση και δημιουργία δικού μου εκπαιδευτικού υλικού, με στόχο να κάνω τη γραμματική, το λεξιλόγιο και τα kanji πιο ξεκάθαρα και προσβάσιμα.
Επιπλέον, διαμορφώνω το μάθημα βάσει οργανωμένου πλάνου και εξατομικευμένης παρακολούθησης προόδου.
Ξεκινώ πάντα με συζήτηση για:
• Προηγούμενη εμπειρία
• Στόχο (JLPT, ταξίδι, προσωπικό ενδιαφέρον)
• Ρυθμό και διαθεσιμότητα
Το πλάνο προσαρμόζεται στις ανάγκες και στην ενέργεια του μαθητή, όχι σε ένα γενικό καλούπι.
Η διδασκαλία είναι διάλογος — όχι μονόλογος.
Διδάσκω γιατί με ενδιαφέρει η στιγμή που ο μαθητής καταλαβαίνει ουσιαστικά κάτι που πριν του φαινόταν ακατανόητο.
Η ιαπωνική γλώσσα δεν είναι απλώς εργαλείο επικοινωνίας, είναι τρόπος σκέψης.
Και αυτό είναι που προσπαθώ να μεταφέρω σε κάθε μάθημα.