Μαθήματα πιάνου, αρμόνιου στην Αθήνα και online
Παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων σύγχρονης μουσικής, πιάνο και θεωρία - στον χώρο σας και online.
Η δομή των μαθημάτων προσαρμόζεται στις ανάγκες και τις προθέσεις που έχει ο εκάστοτε μαθητής, με πλήρη καθοδήγηση και υποστήριξη.
Κύριοι στόχοι αποτελούν η κατάρτιση σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο: η ανάπτυξη τεχνικής, μουσικής αντίληψης και ερμηνείας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια προσωπικής έκφρασης και δημιουργίας, μέσα από πειραματισμό, αυτοσχεδιασμό και διερεύνηση μουσικών ιδεών, με στόχο την ανάπτυξη προσωπικού ύφους και σχέσης με τη μουσική.
Τέλος, παρέχεται η επιλογή προετοιμασίας τόσο για μουσικές σχολές όσο και για επαγγελματικές συνθήκες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συμμετοχής του μαθητή σε μαθητικές συναυλίες.
Δεκτές όλες οι ηλικίες και όλα τα επίπεδα.
Αν θέλεις λοιπόν να γνωρίσεις την μουσική, αξιοποιώντας την είτε για προσωπικούς αλλά είτε και για επαγγελματικούς λόγους, θα χαρώ πολύ να συνεργαστούμε!
Η εκμάθηση της μουσικής δεν αποτελεί γραμμική και μονοδιάστατη διαδικασία. Ο κάθε μαθητής έχει διαφορετικές προσλαμβάνουσες και τρόπο αντίληψης. Για αυτό τον λόγο η διδασκαλία οφείλει να προσαρμόζεται.
Στόχος των μαθημάτων είναι η κατανόηση της ιδιοσυγκρασίας του μαθητή, η εύρεση δηλαδή των σημείων που θα καταστήσουν την διεξαγωγή του μαθήματος εύκολη, και πάνω από όλα ευχάριστη και ενθαρρυντική για τον ίδιο.
Διαθέτω υπομονή και σεβασμό για την διαδικασία τόσο σε πρακτικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο, ενώ δεν με απασχολεί η έννοια του ταλέντου. Αντίθετα πιστεύω και στοχεύω στην συνέπεια και την μεθοδικότητα.
Τέλος, έχοντας ο ίδιος μαθησιακές δυσκολίες στο παρελθόν, έχω αναπτύξει μηχανισμούς αντιμετώπισης των οποίων η εφαρμογή έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε μαθητές μου που αντιμετώπιζαν παρόμοιες καταστάσεις.
Βασικό κομμάτι της επαγγελματικής μου πορείας αποτελεί η σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για τα μίντια. Έχω δημιουργήσει έργα για ταινίες μικρού μήκους, θέατρο, και ένα βιντεοπαιχνίδι, μέσα από τα οποία έχω εξελίξει την έκφραση και την μουσική μου αντίληψη.. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι ως μουσικός παραγωγός για καλλιτέχνες, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για τα προσωπικά τους έργα.
Επιπλέον, διαθέτω πολυετή εμπειρία σε ζωντανές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, έχοντας συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η συμμετοχή μου σε διαφορετικά σχήματα και περιβάλλοντα με έχει φέρει σε επαφή με πλήθος χώρων, από μικρές μουσικές σκηνές έως μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ. Έχω βρεθεί σε απαιτητικές συνθήκες, τόσο τεχνικά όσο και οργανωτικά, γεγονός που με έχει βοηθήσει να αναπτύξω ευελιξία, επαγγελματισμό και ικανότητα άμεσης προσαρμογής.
Τέλος, διαθέτω εμπειρία στη διδασκαλία μουσικής, έχοντας δουλέψει με μαθητές διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων, συμπεριλαμβανομένων και ξενόγλωσσων. Έχω επίσης αντιμετωπίσει με επιτυχία περιπτώσεις μαθησιακών δυσκολιών.
Η ενασχόληση με τη μουσική, όπως και με τις τέχνες γενικότερα, αφορά όλους. Ταυτόχρονα όμως, πολύ συχνά μυθοποιείται, καθώς επικρατεί η ιδέα ότι μόνο άτομα με έμφυτη κλίση ή εξαιρετικό ταλέντο μπορούν να την ακολουθήσουν με επιτυχία.
Στην πραγματικότητα όμως αυτή η άποψη προκύπτει λόγω προκατάληψης και κατά συνέπεια έλλειψης προσπάθειας. Με τη σωστή οπτική και σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, όλοι μπορούν να έρθουν ουσιαστικά σε επαφή με τη μουσική.
Η μουσική είναι πολιτισμική μας κληρονομιά, και η σχέση μας μαζί της βιωματική. Ο καθένας μπορεί να την επιλέξει έχοντας ως σημείο αναφοράς τους προσωπικούς του λόγους και στόχους. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως το κέρδος είναι μεγάλο.
Το να βοηθώ τους ανθρώπους να ανακαλύπτουν αυτή τη σχέση και να φτάνουν σε σημεία που δεν είχαν φανταστεί, είναι το δικό μου βασικό κίνητρο.
Η κατανόηση των αναγκών ενός μαθητή αποτελεί μια ποικιλόμορφη διαδικασία η οποία στον πυρήνα της προκύπτει από τον συνδυασμό παρατηρητικότητας, ακρόασης και επικοινωνίας.
Ήδη από την αρχή των μαθημάτων δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία ενός κλίματος αμοιβαίας αποδοχής και εμπιστοσύνης, μέσα στο οποίο ο μαθητής θα νιώσει οικεία να εκφραστεί και να αποδώσει με όρεξη.
Παράλληλα, με στόχο την ουσιαστική γνωριμία με τον μαθητή, συζητάω μαζί του για τους στόχους, τις προσδοκίες και τα μουσικά του ερεθίσματα. Κατά την διεξαγωγή του μαθήματος παρατηρώ πολύ προσεκτικά το πως ανταποκρίνεται σε διαφορετικές πρακτικές, τι τον δυσκολεύει, και που δείχνει αβεβαιότητα ή ενθουσιασμό.
Βάσει των προαναφερθέντων, προσαρμόζω αντίστοιχα την μεθοδολογία μου ούτως ώστε να τον καθοδηγώ με τρόπο που τον εμπνέει και τον κινητοποιεί.