Ιδιαίτερα χημείας στα Ιωάννινα και online
Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πραγματοποιώ μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στην Οργανική Χημεία. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Χημεία και τη μετάδοση της γνώσης, επιδιώκω να προσαρμόζω το μάθημα στις ανάγκες και το επίπεδο κάθε μαθητή, ώστε η Χημεία να γίνεται πιο κατανοητή και προσιτή. Στόχος μου είναι η ουσιαστική κατανόηση της Χημείας και όχι η απλή αποστήθιση. Προσαρμόζω το μάθημα στις ανάγκες και το επίπεδο κάθε μαθητή, δίνοντας έμφαση στην αναλυτική σκέψη, στη μεθοδική επίλυση ασκήσεων και στην κατανόηση της θεωρίας. Επιπλέον, δίνω ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή του μαθητή κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αφήνοντας χώρο για ερωτήσεις, απορίες, σκέψεις και συζήτηση.
Πιστεύω ότι η ουσιαστική μάθηση δεν περιορίζεται στην αποστήθιση, αλλά βασίζεται στην κατανόηση και στην ενεργή συμμετοχή του μαθητή. Μου αρέσει να εμβαθύνω στη Χημεία και να μεταδίδω τις γνώσεις μου με τρόπο προσαρμοσμένο στις ανάγκες κάθε μαθητή. Στόχος μου δεν είναι μόνο να βοηθήσω έναν μαθητή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μαθήματος, αλλά κυρίως να τον κάνω να αισθανθεί ότι μπορεί να τα καταφέρει. Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, ώστε σταδιακά να αποκτά μεγαλύτερη σιγουριά και να μπορεί να αντιμετωπίζει τις ασκήσεις και τις δυσκολίες με περισσότερη αυτονομία. Επιδιώκω ο μαθητής να αισθάνεται ελεύθερος να εκφράζει τις απορίες και τις σκέψεις του. Είμαι εκεί για να τις συζητήσουμε μαζί, να ξεκαθαρίσουμε ό,τι τον δυσκολεύει και να οδηγηθούμε σταδιακά στη λύση. Για μένα, λοιπόν, επιτυχία δεν είναι μόνο ένας καλός βαθμός, αλλά ένας μαθητής που στο τέλος του μαθήματος νιώθει ότι καταλαβαίνει, μπορεί και πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του.
Παρόλο που δεν έχω προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία στη διδασκαλία, κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών μου έχω εκπονήσει αρκετές εργασίες σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Η διαδικασία αυτή με έχει βοηθήσει να αναπτύξω την ικανότητά μου να οργανώνω και να παρουσιάζω πληροφορίες με σαφή και κατανοητό τρόπο, να αναζητώ και να αξιολογώ κατάλληλες πηγές, καθώς και να προσαρμόζω τον τρόπο παρουσίασης ενός θέματος ανάλογα με το αντικείμενο και το κοινό. Παράλληλα, οι σπουδές μου στη χημεία και η εξειδίκευσή μου στην Οργανική Χημεία μέσω του μεταπτυχιακού μου έχουν ενισχύσει σημαντικά τόσο τις γνώσεις μου στο αντικείμενο όσο και τη διάθεσή μου να τις μεταδώσω και να βοηθήσω τους μαθητές να κατανοήσουν τη χημεία σε βάθος.