Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τερζόπουλος Λάμπρος

έως 40 ετών
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Japan Foundation
Πιστοποίηση - Μετεκπαίδευση καθηγητών ιαπωνικής γλώσσας 2018 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα ιαπωνικών από καθηγητή αναγνωρισμένο από το Japan Foundation, με μετεκπαίδευση στην Ιαπωνία.

Εκμάθηση της γλώσσας και προετοιμασία για τις εξετάσεις οποιουδήποτε πτυχίου (JLPT, SAT subject test, κ.α.), και όλων των επιπέδων. Τα μαθήματα μπορούν να γίνονται στο χώρο του μαθητή, του καθηγητή αλλά και online μέσω skype. Ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

To 2018 μετά από διαδικασία επιλογής, συμμετείχα ως ο μόνος Έλληνας σε πολύμηνο πρόγραμμα μετεκπαίδευσης καθηγητών της ιαπωνικής γλώσσας από όλο το κόσμο, στην Saitama της Ιαπωνίας, διοργανωμένο από το Japan Foundation (τον οργανισμό υπεύθυνο για την εξάπλωση της ιαπωνικής γλώσσας και κουλτούρας στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και για την διεξαγωγή των εξετάσεων JLPT σε όλον τον κόσμο)

Ενδεικτικά αντικείμενα διδασκαλίας: Εμβάνθυση στην ιαπωνική γλώσσα, Τεχνικές διδασκαλίας, Στοιχεία ιαπωνικής κουλτούρας, Αρχές σχεδιασμού μαθήματος, Οργανόγραμμα μαθήματος, Σχεδιασμός και εμπλούτιση διδακτικού υλικού, On-the-field work-projects, Πτυχιακή εργασία με θέμα "音声から会話まで上達 (Progress - pronuciation to conversation)" και Πρακτική διδασκαλία σε ιάπωνες μαθητές.

Παράλληλα ασχολούμαι και εμβαθύνω συνεχώς στη γλώσσα και στην κουλτούρα των ιαπωνικών. Προσπαθώ να εξηγώ στους μαθητές όχι μόνο τη γλώσσα αλλά και το γιατί και το πως διαμορφώθηκε το κάθε γραμματικό φαινόμενο, ιδεόγραμμα κλπ, κάτι που οδηγεί στην πραγματική κατανόηση της γλώσσας. Η ενασχόλησή μου, με οδήγησε στη συγγραφή των δικών μου σημειώσεων γραμματικής στα ελληνικά, με σκοπό τη μετατροπή αυτών σε πλήρη σειρά βιβλίων στο σύντομο μέλλον.

Επαγγελματική Εμπειρία

Εμπειρία ετών σε ιδιαίτερα (δια ζώσης και online) και φροντιστήριο. Συνεργασία με μεταφραστικό γραφείο. Πρακτική διδασκαλία σε ιαπωνικό λύκειο, projects και field-work στην Ιαπωνία με θέματα που αφορούν διάφορες πτυχές της εκπαίδευσης και εκμάθησης ιαπωνικής γλώσσας και κουλτούρας

Ενδεικτικά κάποια από τα φροντιστήρια με τα οποία έχω συνεργαστεί ή συνεργάζομαι ακόμη:

Φροντιστήριο Άξονας

Φροντιστήριο LinguaLand

Φροντιστήριο Academia Culturalis

Φροντιστήριο Chinese for you

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η διδασκαλία της ιαπωνικής γλώσσας είναι κάτι που αγαπάω πραγματικά τόσο ώστε να αφήσω την προηγούμενη επαγγελματική μου πορεία και να εστιάσω σε αυτό.

Ο δρόμος μου τελικά με οδήγησε στο να πετύχω το όνειρο μου ενώ κατάφερα να επιλέγω και να εκπαιδευτώ απο το ίδιο το Japan Foundation στην Ιαπωνία 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η πολυετής εμπειρία μου και η ποικιλομορφία των μαθητών μου (ηλικίες απο 9 ετών εως και 55+/από μαθητές δημοτικού μέχρι νευροχειρουργούς) με καθιστά ικανό να αναγνωρίζω τις ανάγκες του καθενός και να εστιάζω στο στόχο που θέλει να πετύχει. Επιπλέον έχοντας εμπειρία και με μαθητές που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες (όπως δυσλεξία) μπορώ να αναγνωρίσω αυτές τις δυσκολίες και να δωσω την κατάλληλη καθοδηγηση.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση για γκρουπ

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

17 Κριτικές

Κάνω σχεδόν 3 χρόνια μαθήματα με τον Λάμπρο και δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Ο Λάμπρος είναι φοβερός επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου του και με αγάπη για την εκμάθηση της γλώσσας. Δίνει πλούσιο υλικό και με υπομονή κατευθύνει τον μαθητή να επιτύχει τους στόχους του και να μάθει την γλώσσα ουσιαστικά και ποιοτικά. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Ρένα Σούρπη

Κάνω μαθήματα με το Λάμπρο εδώ και ενάμιση χρόνο και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Ο Λάμπρος ξεχωρίζει για τον επαγγελματισμό του, την αγάπη του για την Ιαπωνική γλώσσα και τη μεταδοτικότητα του. Εξηγεί την κάθε ιδιαιτερότητα της Ιαπωνικής με τρόπο κατανοητό. Εμπλουτίζει τη διδασκαλία με επιπρόσθετες σημειώσεις και ασκήσεις. 

Σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει Ιαπωνικά, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Βαρβάρα Κοζυράκη

Ο Λάμπρος έχει μεράκι και αγάπη με τη διδασκαλία και είναι πραγματικά επαγγελματίας. Έχει πάρα πολλες γνώσεις και προσωπικά θεωρώ ότι κάνει εύκολη την εκμάθηση των Ιαπωνικών όσο και ενδιαφέρουσα. Θα τον σύστηνα ανεπιφύλακατα σε όσους θέλουν να μάθουν Ιαπωνικά.

Τερέζα Ψαρρού