Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σιοντόρου Μαριάννα

Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
Δασκάλα Ειδικής Αγωγής
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Σιοντόρου Μαριάννα
Πιστοποίηση -
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας
Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Master - Δασκάλα Ειδικής Αγωγής
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Σεμινάριο - Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σεμινάριο - Προαγωγή Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Καθηγήτρια αγγλικών, απόφοιτη της σχολής "Αγγλική Φιλολογία" του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με 11ετή πείρα και πολυετή επιτυχία στις εξετάσεις, παραδίδει μαθήματα κατ' οίκον στην Θεσσαλονίκη αλλά και on-line (μέσω της πλατφόρμας Skype) σε ενήλικες και παιδιά όλων των επιπέδων, καθώς επίσης και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. 

Αναλαμβάνω την προετοιμασία για τα πτυχία (Michigan, Cambridge, LRN, ESB, TIE, TOEIC, MSU, NOCN, PTE) παρέχοντας δωρεάν υλικό. 

Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια διαφοροποιημένης διδασκαλίας και πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας όπως και σεμινάρια για μαθησιακές δυσκολίες. 

Γλωσσικές Δεξιότητες: 

Αγγλικά-Άριστη γνώση, γραπτά και προφορικά
Ελληνικά-Μητρική γλώσσα

Επιπλέον Δεξιότητες:

Εξαιρετική επικοινωνιακή ικανότητα
Ευελιξία και προσαρμοστικότητα
Αφοσίωση στην εκπαίδευση και την επιτυχία των μαθητών

Προσωπικά χαρακτηριστικά:

Παράλληλα με την εκπαιδευτική μου δραστηριότητα, είμαι αγαπητή και φιλόξενη στους μαθητές. Πιστεύω ότι η αγγλική είναι διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα, και προσπαθώ να μεταδώσω αυτό το πάθος για μάθηση σε κάθε μαθητή μου, χωρίς διακρίσεις.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Εμπειρία και Εξειδίκευση: Έχω εκτενή εμπειρία στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας και είμαι εξειδικευμένη σε διάφορες πτυχές της γλώσσας, συμπεριλαμβανομένης της γραμματικής, της προφορικής και γραπτής επικοινωνίας, καθώς και της προετοιμασίας για εξετάσεις.

Εξατομικευμένη Διδασκαλία: Κατανοώ ότι κάθε μαθητής/τρια έχει διαφορετικές ανάγκες και επίπεδα εκμάθησης. Θα προσαρμόσω τα μαθήματα και το περιεχόμενο στις ατομικές σας ανάγκες και στόχους.

Προοδευτική Μεθοδολογία: Θα χρησιμοποιήσω σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και πόρους για να καταστήσω τη μάθηση ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Θα ενθαρρύνω τη συμμετοχή σας για μάθηση.

Δέσμευση στην Επιτυχία σας: Η επιτυχία σας στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας είναι η κύρια προτεραιότητά μου. Θα εργαστούμε σκληρά μαζί για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Αφοσίωση και Στήριξη: Θα είμαι διαθέσιμη για ερωτήσεις, συμβουλές και υποστήριξη εκτός ωρών μαθημάτων. Η επιτυχία σας είναι και η δική μου επιτυχία.

Είμαι πεπεισμένη ότι μπορώ να σας βοηθήσω να επιτύχετε τους στόχους σας στην αγγλική γλώσσα. Είμαι εδώ για να σας καθοδηγήσω σε αυτό το ταξίδι μάθησης. Ανυπομονώ να σας συναντήσω και να ξεκινήσουμε αυτήν τη συναρπαστική εκπαιδευτική περιπέτεια μαζί.

Με εκτίμηση,
Μαριάννα Η. Σιόντορου

Επαγγελματική Εμπειρία

11 ετή εμπειρία στην παράδοση ιδαιτέρων μαθημάτων

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Επέλεξα τη διδασκαλία για αρκετούς λόγους και με διάφορους στόχους. Εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους και στόχους που με καθοδήγησαν στην επιλογή αυτού του επαγγέλματος:

Αγάπη για τη γνώση: Πάντα ήμουν παθιασμένη με τη μάθηση και την ανάπτυξη των γνώσεων. Η διδασκαλία μου προσφέρει την ευκαιρία να συνεχίσω να μαθαίνω, καθώς αναζητώ νέες μεθόδους διδασκαλίας και ενημερώνομαι για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης.

Επίδραση στους μαθητές: Ένας σημαντικός στόχος είναι να επηρεάσω θετικά τους μαθητές μου. Θέλω να τους εμπνεύσω, να τους βοηθήσω να ανακαλύψουν το ενδιαφέρον τους για τη μάθηση και να τους δείξω τον δρόμο προς την αυτοεπίτευξη.

Γνώση και ενίσχυση δεξιοτήτων: Απολαμβάνω τη δυνατότητα να μεταδώσω τις γνώσεις μου και να βοηθήσω τους μαθητές να αναπτύξουν και να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες. Η αναγνώριση της προόδου τους είναι εξαιρετικά ικανοποιητική.

Προσωπική ικανοποίηση: Η δυνατότητα να βοηθήσω και να επηρεάσω θετικά τους άλλους αποτελεί πηγή μεγάλης ικανοποίησης και ευχαρίστησης. Η αίσθηση ότι κάνω κάτι που έχει νόημα και προσφέρει στην κοινότητα είναι σημαντική για μένα.

Διαρκής ανάπτυξη: Ο χώρος της εκπαίδευσης είναι δυναμικός και αναπτύσσεται συνεχώς. Η διδασκαλία με κρατά νοητικά δραστήρια, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να εξελίσσομαι ως εκπαιδευτικός και ως άνθρωπος.

Συνοψίζοντας, η επιλογή της διδασκαλίας αποτελεί σύμπνοια των προσωπικών μου αξιών, των δεξιοτήτων μου και των επαγγελματικών μου στόχων. Η ικανοποίηση που προσφέρει αυτό το επάγγελμα είναι ανεκτίμητη, και η επίδραση που μπορώ να έχω στη ζωή των μαθητών μου είναι πηγή χαράς και έμπνευσης.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Για να καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή, θα ακολουθήσω τα παρακάτω βήματα:

Συνομιλία: Θα ξεκινήσω με μια συνομιλία με τον μαθητή για να μάθω περισσότερα για τις ανησυχίες του, τα ενδιαφέροντά του και τους εκπαιδευτικούς του στόχους.

Αξιολόγηση: Θα πραγματοποιήσω αξιολόγηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων του μαθητή στην αγγλική γλώσσα. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει τεστς, γραπτές ασκήσεις, προφορικές συνομιλίες και αξιολόγηση της ανάγνωσής του.

Παρατήρηση: Θα παρατηρήσω προσεκτικά τη συμπεριφορά του μαθητή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Θα προσέξω πώς αντιμετωπίζει τις διάφορες εργασίες και πού φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Συνεργασία με τους Γονείς: Θα συνεργαστώ επίσης με τους γονείς του μαθητή, αν είναι δυνατόν, για να λάβω επιπλέον πληροφορίες για το ιστορικό της εκπαίδευσής του.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, θα αναπτύξω ένα προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα προσφέρει την καλύτερη υποστήριξη στον μαθητή. Στόχος μου είναι να τον βοηθήσω να αναπτύξει τις δεξιότητές του, να ξεπεράσει τις δυσκολίες του και να επιτύχει στη μάθηση της αγγλικής γλώσσας.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
11

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές