Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αποστολίδης Θωμάς

Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές
Πτυχία
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης)
Πτυχίο - Εφαρμοσμένες Μουσικές Σπουδές 2016
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Επαγγελματίες

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης.

Παραδίδω μαθήματα:

- υφολογίας λαϊκού τραγουδιού

- κλασικής και ρυθμικής κιθάρας

- μουσικής θεωρίας 

Απευθύνομαι σε όλες τις ηλικίες.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η προσέγγιση μου όσον αφορά τη διδασκαλία έχει ως κέντρο τον διδασκόμενο. Προτεραιότητά μου είναι να λειτουργώ, ανάλογα με το χαρακτήρα, τις επιθυμίες και τους προσωπικούς στόχους του εκάστοτε  μαθητή. Δίνω έμφαση στη μοναδικότητα της σκέψης του καθενός, λαμβάνοντας πάντοτε υπ' όψιν ότι κάθε μαθητής έχει κάτι ξεχωριστό να δώσει. Ασφαλώς και η μουσική έχει κι αυτή τους κανόνες της. Θεωρώ όμως πως αν ο καθηγητής λειτουργεί με κεντρικό γνώμονα τα προαναφερθέντα στοιχεία ενός χαρακτήρα, οι κανόνες της μουσικής λειτουργούν ως εξελικτικό κίνητρο και όχι ως περιοριστικό μέσο.

Επαγγελματική Εμπειρία

Δημόσια Εκπαίδευση

Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη 2016)
Κατεύθυνση Εφαρμοσμένων Μουσικών Σπουδών
Εκπόνηση διπλωματικής εργασίας με θέμα «Η Φραγκοσυριανή μέσα από το πέρασμα των χρόνων» και βαθμό 10 άριστα. 
Όργανο επιλογής: Δημοτικό τραγούδι 
Μαθήματα τραγουδιού με την καθηγήτρια φωνητικής Αθηνά Κατσανεβάκη καθώς συμμετοχές σε επαγγελματικές συναυλίες και μουσικολογικές έρευνες και καταγραφές της στο χωριό «Βερτίσκος» (Θεσσαλονίκη 2014)
Καλλιτεχνικό αντικείμενο: Κλασική κιθάρα
Μαθήματα κλασικής κιθάρας με την καθηγήτρια κλασικής κιθάρας Έλενα Παπανδρέου (Θεσσαλονίκη 2010 – 2014) 
Μαθήματα επιλογής σχετικά με
Το λαϊκό και δημοτικό τραγούδι (Σύνολα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής)
Την υποκριτική (Σκηνική ηθοποιία, Μελοδραματική)
Την ορθή χρήση της φωνής και εκφορά του λόγου (Ορθοφωνία)
Τη συνοδεία της φωνής (Ενάριθμο Μπάσο)
Τη χρήση της τεχνολογίας στη μουσική (Μουσική Σημειογραφία και finale)
Εκμάθηση κρουστών στη Στρατιωτική Μουσική του Τρίτου Σώματος Θεσσαλονίκης  – εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων στις 9 Ιουνίου του 2017

Ιδιωτική εκπαίδευση

Μαθήματα 
φωνητικής στο σύγχρονο τραγούδι με την καθηγήτρια φωνητικής Εύη Σιαμαντά (Θεσσαλονίκη 2014 – 2015) 
κλασικού τραγουδιού στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης με την καθηγήτρια φωνητικής Χιονάτη Γκίνα (Θεσσαλονίκη 2009 – 2010)
Μαθήματα χορωδίας, αρμονίας καθώς και αντίστιξης στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης με την καθηγήτρια θεωρητικών Κατερίνα Τζέκου (Θεσσαλονίκη 2007 – 2009)
Μαθήματα φωνητικής και ορθοφωνίας με την καθηγήτρια φωνητικής Κατερίνα Μάτσου (Θεσσαλονίκη 2014)
Γνώσεις κλασικής κιθάρας σε επίπεδο Γ’ μέσης. Μαθήματα Στο Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης με τους καθηγητές κλασικής κιθάρας Γεώργιο Γούσιο και Δημήτρη Μανασή (Θεσσαλονίκη 2002 – 2005 και 2006 – 2009)
Μαθήματα σωματικού θεάτρου, με την καθηγήτρια σωματικού θεάτρου Αλίκη Δουρμάζερ (Θεσσαλονίκη 2016-2017)

Μουσικές – θεατρικές παραστάσεις

Συναυλία προς τιμήν του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, με αφορμή τα εκατό χρόνια από το θάνατό του, με ποιήματά του, μελοποιημένα από τα συνθέτη Αλέξανδρο Καρόζα, με ερμηνευτή το Γιώργο Νταλάρα. 
Συμμετοχή ως μέλος της Μικτής Χορωδίας Βορείου Ελλάδος υπό την επίβλεψη της Μαίρης Κωνσταντινίδου. Στη διεύθυνση του έργου, ο μαέστρος Γιώργος Κουντούρης (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – 2013)
Συμμετοχή στη βραδιά για την πανσέληνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με τραγούδια ελληνικά και ξένα ερμηνευμένα από μουσικούς του δρόμου (2017)
Εκδηλώσεις της Στρατιωτικής Μουσικής του Τρίτου Σώματος Στρατού Θεσσαλονίκης με επικεφαλή τον ταγματάρχη Λεόντιο Μικρόπουλο (2016 – 2017)
Συμμετοχή στη λαϊκή ορχήστρα του Τρίτου Σώματος Στρατού Θεσσαλονίκης με επικεφαλή τον ανθυπασπιστή Δημοκράτη Παπαϊωάννου – συναυλίες σε όλη τη βόρεια Ελλάδα (2017)
Συναυλίες με αφορμή 
την επέτειο της 25ης Μαρτίου
τη θεατρική παράσταση «Καραγκιόζη» με αφορμή την επέτειο του 1821 (Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης – 2017)
την επέτειο της απελευθέρωσης της Κρήτης
την επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης
στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης (2017)
Συναυλία τιμής για τη Στρατιωτική Μουσική στη Λέσχη Αξιοματικών Έδεσσας το 2017, υπό τη διεύθυνση του υπολοχαγού Ιωάννη Μπάτζιου
Συναυλία για το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι στην κεντρική πλατεία Σερρών, υπό την εποπτεία και τη διεύθυνση του ταγματάρχη Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου (2017)
Μέλλος της μπάντας του στρατιωτικού σώματος με συμμετοχή σε παρελάσεις, παρατάξεις και μουσικές εκδηλώσεις σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Μακεδονία (2017)
Μέλλος της χορωδίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην οπερέτα του Θ. Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός», που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για δεύτερη χρονιά, με σκηνοθέτη τον καθηγητή πανεπιστημίου Αλέξανδρο Ευκλείδη (2011)
Συμμετοχή Στη Χορωδία Αγίου Κυρίλλου και Μεθοδίου με διδάσκουσα την καθηγήτρια Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου – Χριστουγεννιάτική συναυλία στο Αμφιθέατρο Τελετών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2015)
Μέλλος της Μικτής Χορωδίας Βορείου Ελλάδος στην Όπερα του Mozzart, «Don Giovanni», με σκηνοθέτιδα τη Φωτεινή Μπαξεβάνη (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Θεσσαλονίκη – 2009)
Σύνθεση, διδασκαλία και συνοδεία τραγουδιών στην παιδική παράσταση «Τζιτζικοκάθισε  ή μυρμηγκοδούλευε» της καθηγήτριας θεατρικής αγωγής Ευτυχίας Κιτρίδη (Κλειστό Θέατρο Συκεών – Θεσσαλονίκη  2015)
Μέλος της θεατρικής ομάδας «Ομπρέλες» του δήμου Παύλου Μελά υπό την επιμέλεια της Νίνας Αθανασιάδου (2009 – 2012)
Αφιέρωμα στον συγγραφέα Γρηγόριο Ξενόπουλο, μεταφέροντας στη σκηνή αποσπάσματα από θεατρικά του έργα στο Πνευματικό κέντρο Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη 2009)
Θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη, όπου ανέλαβε την ερμηνεία των τραγουδιών της παράστασης, επιμελήθηκε τη διδασκαλία των τραγουδιών στη χορωδία και υποδύθηκε ορισμένους από τους ρόλους της παράστασης (Κλειστό Θέατρο Έλλης Παπαπαναγιώτου – Θεσσαλονίκη 2011 – 2012)
Συμμετοχή στη θεατρική ομάδα του δήμου Παύλου Μελά «Παράδρομος», όπου επιμελήθηκε την επιλογή και την εκτέλεση των τραγουδιών της θεατρικής παράστασης «Ο Συμβολαιογράφος» του συγγραφέα Νίκου Βασιλειάδη, καθώς και συνέθεσε, αποκλειστικά για την παράσταση το τραγούδι «Κάθε Φορά» της ποιήτριας Μαρίκας Πίπιζα (Κλειστό Θέατρο Έλλης Παπαπαναγιώτου – Θεσσαλονίκη 2014) 
Συμμετοχές στα πλαίσια του Πανεπηστημίου Μακεδονίας
στην οπερέτα του Θ. Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός», σε σκηνοθεσία του καθηγητή Αλέξανδρου Ευκλείδη, στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος «Χορωδία» με διδάσκουσα την Μαρία –  Έμμα Μελιγκοπούλου στο Αμφιθέατρο τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη 2011), στο Πνευματικό Κέντρο της Φλώρινας και στο Αμφιθέατρο τελετών των Σερρών (2011)
στην παιδική παράσταση «Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει», στα πλαίσια του μαθήματος «Μουσική Παιδαγωγική» με διδάσκουσα την Λεούδα Στάμου στο Βαφοπούλειο Πνευματικό κέντρο (Θεσσαλονίκη 2013)
στην παρουσίαση του έργου «Και με φως και με θάνατον» του συνθέτη και καθηγητή πανεπιστημίου Τάσου Βασιλειάδη, ως μέλος της χορωδίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Μαρίας Έμμας Μελιγκοπούλου (Αμφιθέατρο Τελετών Σερρών – 2011)
στην παράσταση  "Με του Μαγιού τα Μάγια". Παραμυθόδραμα σε πέντε εικόνες του Νίκου Σκαλκώτα, με διευθυντή της ορχήστρας τον διεθνούς φήμης μαέστρο Γιώργο Χατζηνίκο στο Αμφιθέατρο τελετών Αριστοτελείου (Θεσσαλονίκη 2009), καθώς και στα Πνευματικά κέντρα Φλώρινας και Σερρών (2010).
στις μουσικοθεατρικές διασκευές των ιστοριών του «Μίδα»  και του «Ορφέα και της Ευρυδίκης», υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας σκηνοθεσίας, Μαρίνας Μέργου, αναλαμβάνοντας τη σύνθεση ενός από τα τραγούδια και την ερμηνεία ορισμένων από τους ρόλους (Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Μακεδονίας –Θεσσαλονίκη 2010)
σε μουσικοθεατρική παράσταση υπό την επιμέλεια του καθηγητή Κωνσταντίνου Καβακιώτη, βασισμένη σε αποσπάσματα από θεατρικούς μονολόγους του Σαίξπηρ,  καθώς και σε ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού (Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Μακεδονίας –Θεσσαλονίκη 2014)
σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις στα πλαίσια εξετάσεων των ακαδημαϊκών μαθημάτων
Συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις μικρού μήκους της αποφοίτου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια φωνητικής, Κατερίνας Μάτσου, στα πλαίσια του μαθήματος «Σκηνοθετικές Προσεγγίσεις»
Μουσική επένδυση και εκτέλεση των συνθέσεων για απόσπασμα από την παράσταση «Ο Κύκλος Με Την Κιμωλία» του Μπέρτολ Μπρεχτ (Θεσσαλονίκη 2013)
Συγγραφή κειμένου και σκηνοθεσία στην παράσταση «Oblivion σημαίνει ερημιά» (Θεσσαλονίκη 2014)

Επαγγελματική εμπειρία

Συμμετοχή » (φωνητικά – κλασική, ακουστική, δωδεκάχορδη κιθάρα)  στον πρώτο προσωπικό δίσκο του τραγουδοποιού και απόφοιτου του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ (τμήμα ηχοληψίας) Στάθη Βασιλειάδη με τίτλο «Ονείρων Πράξις (Θεσσαλονίκη –  άνοιξη 2016) 
Μέλλος στο μουσικό σχήμα «Χάσμα Γενεών» (φωνή – δωδεκάχορδη κιθάρα). Συμμετοχή,  σε τουριστικό ντοκιμαντέρ του BBC με θέμα τη Θεσσαλονίκη και τα δρόμενα της πόλης (Θεσσαλονίκη – Νοέμβριος 2017)
Ζωντανές εμφανίσεις σε φεστιβάλ σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδος, π.χ. Ανοικτό Φεστιβάλ Λουτρών Πόζαρ στην Έδεσσα, Φεστιβάλ Ξάνθης, κ.τ.λ.
Ζωντανές εμφανίσεις, καθώς και μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, όπως Βάρδια, Πλατό, Ξέφωτο, κ.α. με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Επίσης μουσικές βραδιές σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής (2010 – 2017)
Εμπειρία από ηχογραφήσεις σε studios, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. (2013 – 2017)
Πρακτική διδασκαλία – κατά μόνας και σε συνεργασία – στο 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη, καθώς και στο 1ο δημοτικό Αμπελοκήπων. Εκμάθηση θεωρητικών στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στην Πρακτική Διδασκαλία».
Παράδοση μαθημάτων αρμονίας στα πλαίσια του μαθήματος της πρακτικής διδακτικής (Δημοτικό Ωδείο Πολίχνης – Θεσσαλονίκη 2010)
Παράδοση μαθημάτων ρυθμικής και κλασικής κιθάρας, σε άτομα διαφόρων ηλικιών, σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και άλλες πόλεις της Μακεδονίας (2010 – 2017)

Σεμινάρια

Σεμινάρια φωνητικής από την καθηγήτρια δημοτικού τραγουδιού, Αθηνά Κατσανεβάκη στα πλαίσια κύκλων σεμιναρίων, καθώς και στο πλαίσιο του μαθήματος «Φωνητική Εκτέλεση και Καταγραφή» (Θεσσαλονίκη – 2014 – 2016)
Σεμινάριο φωνητικής από την καθηγήτρια φωνητικής Κατερίνα Μάτσου (Ιανουάριος – Θεσσαλονίκη 2017)
Σεμινάριο κλασικής κιθάρας από τους διεθνούς φήμης σολίστες
Roland Dyens (Ωδείο Ματσίγκου – Τούμπα – Θεσσαλονίκη – 2010) 
Γεώργιο Αργυριάδη (Δημοτικό Ωδείο Παύλου Μελά – Θεσσαλονίκη – 2006)
Σεμινάριο του συνθέτη Jason Rainovich στα πλαίσια των Μαθημάτων «Αρμονία» και «Αντίστιξη» με διδάσκοντα τον καθηγητή Αθανάσιο Ζέρβα (Αίθουσα εδιάσκεψης Πανεπιστημίου Μακεδονίας –Θεσσαλονίκη 2009)
Φωνητικής: “Voice is the Body” (Βιώνοντας τη φωνή μας σε οργανική σύνδεση με όλο το σώμα) με εισηγήτρια την Αλίκη Δουρμάζερ (Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2016) 
Ερευνητικό σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με την Αλίκη Δουρμάζερ και συνεργάτες της (Θεσσαλονίκη – Ιούνιος 2016)
Σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού στο θεατρικό εργαστήρι «Αιθερόπλοο» με εισηγήτρια την ηθοποιό, σκηνοθέτη και εμψυχώτρια Δουμανίδου Βαρβάρα (Θεσσαλονίκη – Ιανουάριος 2013)

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Συνεπώς, με τη βοήθεια του διαλόγου και της ουσιαστικής επικοινωνίας, δημιουργείται ελεύθερο πεδίο έκφρασης για τις ανάγκες ενός μαθητή.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Διδασκαλία σε group
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές