Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γουλιέλμου Ιωάννα

Καθηγήτρια - Εκπαιδευτικός
Αθήνα/Παλαιό Φάληρο
Πτυχία
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Καθηγήτρια - Εκπαιδευτικός
ΑΣΠΑΙΤΕ
Πιστοποίηση - Κάτοχος Παιδαγωγικής Επάρκειας
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πιστοποίηση - Εκπαιδευτικός Ενηλίκων- Διδασκαλία σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Αιγαίου
Σεμινάριο - Συμβουλευτική Γονέων και Μαθητών - Εποπτεία και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση
Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Σεμινάριο - Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ( ήπιας μορφής μαθησιακές δυσκολίες)
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι απόφοιτη ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ - κάτοχος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας ( ΑΣΠΑΙΤΕ), με ειδίκευση στο τομέα της Ιστορίας (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων - Διδασκαλία σε σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, στην ειδική αγωγή στην εκπαίδευση (ήπιας μορφής μαθησιακές δυσκολίες) καθώς και στην  Συμβουλευτική  Γονέων και Μαθητών - στην αξιολόγηση στην εκπαίδευση.

Διαθέτω φροντιστηριακού  και Σχολικού επίπεδου Διδακτική Εμπειρία στον τομέα της Νεοελληνικής Γλώσσας- των αρχαίων - της Ιστορίας - , της Μελέτης Δημοτικού ,καθώς διδάσκω σε σχολείο. 
Παράλληλα, παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα  Ιστορίας και Έκθεσης σε μαθητές Β' Λυκείου και Γ' Λυκείου στον τομέα των ανθρωπιστικών Σπουδών(προετοιμάζοντας τους με κριτήρια αξιολόγησης ειδικά διαμορφωμένα για την προετοιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων) ενώ παράλληλα διεξάγω ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές Δημοτικού ( Διαθέτω φυλλάδια ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ φροντιστηριακού επιπέδου για προετοιμασία για εξετάσεις σε Πρότυπα Γυμνάσια).

Διαθέτω δικό μου εκπαιδευτικό υλικό και σχεδιαγράμματα  για την κάθε ενότητα του βιβλίου ξεχωριστά, καθώς και ειδικά διαμορφωμένα διαγωνίσματα, προκειμένου να εξασκούνται οι μαθητές μου διαρκώς, στον τρόπο εξέτασης των Πανελλαδικών εξετάσεων. Ακόμα, διαθέτω για κάθε Κεφάλαιο, ειδικά διαμορφωμένα φυλλάδια φροντιστηριακού επιπέδου με ερωτήσεις Σωστού Λάθους, Πολλαπλής Επιλογής καθώς και συνδυαστικές ερωτήσεις, οι οποίες καλύπτουν πλήρως το περιεχόμενο της κάθε ενότητας.

Παράλληλα ασχολούμαι και με την μελέτη δημοτικού τόσο σε φροντιστήριο όσο και στην κατ'οίκον διδασκαλία.

Στους μαθητές δημοτικού και γυμνασίου εμπλουτίζω το μαθημά μου με διαδραστικές ασκήσεις κατανόησης και εμβάθυνσης, τόσο στα ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ  και  ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ που διδάσκονται όσο και στην ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ. 

Παράλληλα, φροντίζω το εκπαιδευτικό ταξίδι να αποτελεί μια ευχάριστη διαδρομή γνώσης για τον μαθητή μου.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

ΜΟΤΟ που με αντιπροσωπεύει: Αν το παιδί δεν μπορεί να μάθει με τον τρόπο που το διδάσκουμε, τότε πρέπει να το διδάξουμε με τον τρόπο που μπορεί να μάθει.

Εφαρμόζω σύγχρονες διδακτικές μεθόδους, δίνοντας στους μαθητές μου επιπλέον ασκήσεις καθώς και ιδιόχειρα σχεδιαγράμματα κατανόησης που έχουν ως στόχο την απόλυτη αφομοίωση και εμβάθυνση στο περιεχόμενο της ύλης.Ακόμα, εμπλουτίζω το μαθημά μου με διαδραστικές ασκήσεις ( ιδίως σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου), προκειμένου η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι μια ευχάριστη δημιουργική δραστηριότητα.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διαθέτω 10έτη διδακτικής εμπειρίας!

Από τα φοιτητικά μου χρόνια ασχολιόμουν με την παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων  σε όλα τα φιλογικά γνωστικά αντικείμενα.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Αγαπώ πραγματικά τα παιδιά και  την διδασκαλία , θεωρώ ότι είναι κομμάτι του εαυτό μου. Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει θέλω να γίνω καθηγήτρια.

Μαρεσει να ανακαλύπτω με τους μαθητές μου την γνώση και να ταξιδεύουμε μαζί στο ταξίδι της μόρφωσης με ευχάριστο τρόπο! 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Φροντίζω σε κάθε διδακτική μου ώρα να αφιερώνω 10 λεπτά τουλάχιστον σε  εξέταση των μαθητών μου( γραπτή ή προφορική) .  Μέσα από αυτήν την μέθοδο , διαπιστώνω επακριβώς τις πιθανές δυσκολίες - ελλείψεις τους και στοχεύω στην ενίσχυση τους με διαρκείς επαναλήψεις του κάθε Κεφαλαίου, με διαμορφωμένα διαγωνίσματα της κάθε ενότητας που έχουν ως στόχο φυσικά την πλήρη προετοιμασία των μαθητών μου για τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων,

Ακόμα, σε κάθε μου μάθημα ( με μαθητές ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ, ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ) αφιερώνω το πρώτο δεκάλεπτο, κάνοντας ερωτήσεις στο μαθητή που αφορούν το προηγούμενο μας μάθημα, εντοπίζοντας πιθανές ελλείψεις κατανόησης. Τέλος, ΦΡΟΝΤΊΖΩ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΆΠΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ , ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΝΙΏΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΏΡΑ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΣ  ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥΣ! 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε ανέργους
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Η κυρία Γουλιέλμου Ιωάννα είναι εξαιρετική καθηγήτρια με μεγάλη εμπειρία και μεταδοτικότητα.Έχει μεγάλη ορεξη και δημιουργικότητα κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας της.Τα παιδιά μου είχανε απίστευτα κενά και κατάφερε να τους τα καλύψει πολύ σύντομα.Την συστήνω ανεπιφύλακτα!

Τσουκλας Πετρος
20.08.2023