Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ράπτης Χρήστος

Φιλόλογος Ρωσικής Φιλολογίας
Πτυχία
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Πτυχίο - Φιλόλογος Ρωσικής Φιλολογίας 2020 Επαληθευμένο
ITTT- INTERNATIONAL TEFL AND TESOL TRAINING
Πιστοποίηση - Πιστοποιημένος καθηγητής αγγλικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα 2020 Επαληθευμένο
University of Iceland
Είμαι ακόμα φοιτητής/τρια - International Education Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Ονομάζομαι Ράπτης Χρήστος και παραδίδω διδαδυκτιακά μαθήματα ρωσικών και αγγλικών στα επίπεδα Α1,Α2, Β1.  Έχω bachelor στη διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας ως ξένης από το και ειδίκευση στη Ρωσική Γλώσσα και Φιλολογία. Έχω εργαστεί ως διαδικτυακός καθηγητής επί ενάμιση έτη και στοχεύω στο να χτίζω ένα ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον που θα έχει ως κεντρικό άξονα τις μαθησιακές, ψυχοσυναισθηματικές, γνωσιακές δεξιότητες και ανάγκες κάθε μαθητή. Αυτό το διάστημα σπουδάζω διεθνή εκπαιδευτική πολιτική και έχω διαμορφώσει μια καλύτερη αντίληψη για τη διδασκαλία και τη σχέση μαθητή καθηγητή. 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Είμαι φιλόδξος, σχολαστικός και πρόσχαρος. Γενικά φτιάχνω πάντα ένα πλάνο πριν από κάθε μου μάθημα, βέβαια η εμπειρία μου έδειξε πως το κάθε μάθημα θέλει και αυθορμητισμό και πλάνο. Νομίζω πως ένα από τα όμοφρα του να είναι κανείς δάσκαλος είναι το να συγχρονίζει την οργάνωση, με την απλή αυθόρμητη ροή, όπου θα υπάρχει χόρος για απλές ανθρώπινες συζητήσεις μεταξύ μαθητή και καθηγητή. Δε χρειαζόμαστε αυταρχικούς τύπους και τέτοιες απαρχαιωμένες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του τύπου, ο δάσκαλος στέκεται πάνω από τον μαθητή. Όχι πάνω,αλλά δίπλα στον μαθητή είναι το σωστό.

Επαγγελματική Εμπειρία

Σχεδόν ενάμιση χρόνο. Η εμπειρία που έχω είναι πάνω στη διαδικτυακή διδασκαλία της ρωσικής και της αγγλικής γλώσσας ελληνόφωνων, από 12 εώς και 50 χρονών. Έχω λοιπόν εργαστεί με πολλά διαφορετικά ηλικιακά γκρούπ.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Αγαπώ να διδάσκω σε άτομα που έχουν αγάπη για τις ξένες γλώσσες, όπως και εγώ! Η διδασκαλία γλωσσών μου αρέσει πολύ επειδή συνδυάζει την ανάπτυξη χαρακτήρα, προσωπικότητας, οξυδέρκειας σε ένα νέο γλωσσικοπολιτσμικό πεδίο. Έχοντας αυτό ως άξονα, στη μεθοδολογία διδασκαλία που ακολουθώ, φροντίζω να συνδυάζω κάθε κομμάτι της γλώσσας που διδάσκω με την κριτική σκέψη που συνδέει τον μαθητή ως άτομο με τη γλώσσα που μαθαίνει και με την κουλτούρα πίσω από τη γλώσσα που μαθαίνει.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Με συνεχή προσεκτική επίβλεψη των μαθησιακών ιδιατιεροτήτων του κάθε μαθητή και με πολλές ασκήσεις επανάληψης επάνω στις τέσσερις γλωσσικές δεξιότητες (παραγωγή γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου, κατανόηση προφορικού λόγου, κατανόηση γραπτού λόγου). Επίσης ανά 3-4 μήνες παρέχω φόρμα αυτοαξιολογήσης επάνω στο τι έχει γίνει αντιληπτό σε όσα έχουν διδαχθεί και τί όχι.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
1

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές