Γεια χαρά σε όλες και όλους!!! 🌈
Με λένε Μαίρη και είμαι απόφοιτη Κλασικής Φιλολογίας (ΕΚΠΑ) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα της Γλωσσικής Διαφοροποίησης και Πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου Radboud στην Ολλανδία. Παράλληλα, έχω υπάρξει Erasmus φοιτήτρια στον τομέα της Γαλλικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης, στο Βέλγιο.
Πέραν της ακαδημαϊκής μου εμπειρίας, διαθέτω επαγγελματική εμπειρία στην Ασύγχρονη Εκπαίδευση Ενηλίων, στη Δημοσιογραφία, στην Επιμέλεια Κειμένων, στην έρευνα πάνω στην Κριτική Ανάλυση Λόγου (Centre for Language Studies, Radboud University) και την Κατάκτηση της Δεύτερης Γλώσσας (Max Planck Institute of Psycholinguistics), ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι εντατικά με τη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2.
Διαθέτω πολύ ισχυρή επιθυμία να βοηθήσω μαθητές και φοιτητές στα γλωσσικά τους μαθήματα, να μεταφέρω τις διαπολιτισμικές μου γνώσεις, και να ενισχύσω το αίσθημα της φιλαναγνωσίας :)
Οι παραδόσεις των μαθημάτων έχουν ευέλικτο ωράριο και γίνονται online!
- Πρακτική άσκηση ως Καθηγήτρια Ελληνικών και Λατινικών στο 4ο Γενικό Λύκειο Ζωγράφου (Bachelor Internship)
- Πρακτική άσκηση ως Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ψυχογλωσσολογίας Max Planck Insitute of Psycholinguistics (Nijmegen, Netherlands)
- Instructional Designer - Editor στην εταιρεία Sqlearn
- Φιλόλογος στο Φροντιστήριο "Λέξη", Καρπενήσι
- Δασκάλα Ελληνικών ως Γ2 στο Ψηφιακό Σχολείο "Greek Lab"
- Δημοσιογράφος στην εφημερίδα, "Ο Ευρυτανικός Παλμός"
- Δασκάλα Ελληνικών ως Γ2 + Συντονίστρια Εκδηλώσεων στο Stelios Philanthropic Foundation
- Δασκάλα Ελληνικών ως Γ2 με έμφαση στους ψηφιακούς τρόπους διδασκαλίας στο Ψηφιακό Σχολείο "Greek Out"
Πέραν της απασχόλησής μου στους παραπάνω τομείς, έχω εργαστεί εθελοντικά ως Φιλολόγος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Καισαριανής και ως Καθηγήτρια Ελληνικών σε πρόσφυγες/μετανάστες στις ΜΚΟ Caritas & Generation For Change CY.
Έχω επιλέξει τη διδασκαλία, γιατί είναι μια πολύ δυναμική διαδικασία, κατά την οποία υπάρχει ψυχικό δούναι και λαβείν, συνεχής έρευνα για νέες ιδέες, σχεδιασμός και επανασχεδιασμός του εκπαιδευτικού υλικού, χαμόγελα και αντιδράσεις, αλλά και ηθική ικανοποίηση όταν βλέπεις ότι τα μέσα που χρησιμοποιείς λειτουργούν :)
Οι εκπαιδευτικές ανάγκες του μαθητή θα γίνουν αντιληπτές μέσω της συνεχόμενης διάδρασής/ διαλόγου μας κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Παράλληλα, ολιγόλεπτες γραπτές ή προφορικές εξετάσεις μπορούν να διενεργηθούν ανάλογα με τις ανάγκες/επίπεδο του μαθητή. Θα συζητηθεί!