Ιδιαίτερα μαθήματα Κινεζικών στην Αθήνα και online
LET'S TALK CHINESE !
你好 ! Ονομάζομαι Αποστολοπούλου Ειρήνη και παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα Κινεζικών είτε online είτε δια ζώσης στον χώρο μου, στην περιοχή της Καλλιθέας.
Παρέχω κατάλληλη προετοιμασία για την απόκτηση των πρώτων πτυχίων μέσα σε 5 έως 8 μήνες, καθώς και ειδικό πρόγραμμα διδασκαλίας για μικρότερες ηλικίες.
Κάθε χρονιά, εγώ και οι μαθητές μου διαθέτουμε 100% επιτυχία στα αποτελέσματα των εξετάσεων, γεγονός που με κάνει πολύ περήφανη και αποδεικνύει πως με την αγάπη που τρέφω για αυτό το αντικείμενο και με τη μεθοδικότητα που το αντιμετωπίζω, η εκμάθηση αυτής της γλώσσας γίνεται εύκολη και ενδιαφέρουσα.
Υπηρεσίες που παρέχονται:
- Δωρεάν βιβλία, εκπαιδευτικό υλικό και σημειώσεις για κάθε μάθημα που κάνουμε.
- Δωρεάν τεστ που μιμούνται τη διαδικασία των εξετάσεων.
- Τεστ αξιολόγησης με σκοπό τον εντοπισμό των αδυναμιών του μαθητή και την παροχή επιπλέον υποστήριξης.
- Εξατομικευμένη διδασκαλία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε μαθητή, με σεβασμό στο πρόγραμμα του και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του.
- Δωρεάν ειδικό εκπαιδευτικό υλικό και βιβλία για μικρότερες ηλικίες (τα βιβλία που χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία των παιδιών είναι γραμμένα από εμένα προσωπικά)
- Δυνατότητα επιλογής της μέρας και της ώρας του μαθήματος ανά εβδομάδα, ανάλογα με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του μαθητή, σε περίπτωση που δε γίνεται να κάνουμε το μάθημα μας ίδια ώρα και μέρα κάθε φορά.
- Θερινά μαθήματα.
- Μαθήματα σε περιόδους διακοπών (Χριστούγεννα, Πάσχα) εάν κάποιος μαθητής το ζητήσει ή χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη.
Η διδασκαλία μου είναι πάντα καθοδηγούμενη από την αγάπη που τρέφω προς το αντικείμενο, και την αγάπη αυτή προσπαθώ να την εμπνεύσω και στους μαθητές μου. Το μάθημα δεν επικεντρώνεται μόνο στην διδασκαλία της γλώσσας, αλλά και στην ευρύτερη σύνδεση του μαθητή με τη χώρα της Κίνας, κατανοώντας την ιστορία της, την κουλτούρα της, τα έθιμα και τις παραδόσεις της.
Ακόμα, το μάθημα είναι προσαρμοσμένο στους στόχους των μαθητών, οι οποίοι μπορεί να εκτείνονται από την απλή εκμάθηση της γλώσσας ως χόμπι έως την εκμάθησή της για επαγγελματικούς λόγους, για προετοιμασία μετακόμισης στην Κίνα ή για ταχύρρυθμη προετοιμασία για εξετάσεις. Σε κάθε περίπτωση, συζητώ με το μαθητή και διαμορφώνουμε μαζί ένα πλάνο διδασκαλίας ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους τους.
Η εκπαιδευτική μου εμπειρία είναι πολυετής, καθώς δραστηριοποιούμαι ενεργά στο χώρο της διδασκαλίας της κινέζικης γλώσσας μέσα σε οργανισμούς, φροντιστήρια, τάξεις αλλά και κατ' οίκον ή online μαθήματα. Συγκεκριμένα, έχω εργαστεί ως καθηγήτρια:
- Σε ορισμένα από τα πιο γνωστά ξενόγλωσσα φροντιστήρια της Αθήνας
- Σε έναν από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς Ελλάδας- Κίνας, αναλαμβάνοντας πολυμελή τμήματα
- Σε ιδιαίτερα μαθήματα με μαθητές όλων των ηλικιών, από παιδιά δημοτικού έως και ενήλικες
Στη διδακτική μου εμπειρία προστίθενται ακόμα οι πολυάριθμες προετοιμασίες που έχω κάνει με μαθητές για μετακόμισή στους στην Κίνα, τα ταχύρρυθμα μαθήματα για προετοιμασία εξετάσεων, αλλά και η βιωματική διδασκαλία μαθητών μικρότερης ηλικίας, μέσα από δημιουργικό παιχνίδι.
Παράλληλα, εκτός από την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, ασχολούμαι συνεχώς με την επιμόρφωσή μου σε θέματα διδασκαλίας της κινεζικής γλώσσας, προσπαθώντας να διατηρώ πάντα τις μεθόδους μου σύγχρονες και στοχευμένες.
Οι διδακτικές μέθοδοι που ακολουθώ βρίσκονται πάντοτε σε συνάρτηση με την ηλικία, τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τους στόχους του κάθε μαθητή. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τον φόρτο εργασίας και το υλικό που δίνω για το σπίτι. Στόχος είναι να μην υπερφορτώνω τους μαθητές, να σέβομαι το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις τους, να διατηρώ το ενδιαφέρον τους αμείωτο και να τους καλλιεργήσω τη συνήθεια να είναι τυπικοί με τη μελέτη τους ώστε να δουν τα μέγιστα αποτελέσματα.
Σε μικρότερες ηλικίες, η διδασκαλία γίνεται βιωματικά και μέσα από παιχνίδι και ζωγραφική, είτε δια ζώσης είτε σε online μαθήματα. Το μάθημα είναι προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα του παιδιού και στις εξατομικευμένες ανάγκες του.
Σε μεγαλύτερες ηλικίες, η διδασκαλία ανταποκρίνεται στους στόχους και τις δυνατότητες του κάθε μαθητή, με παροχή ποικιλίας υλικού και ασκήσεων, εκπαιδευτικών βίντεο, σημειώσεων και γενικών πληροφοριών όχι μόνο για την κινεζική γλώσσα, αλλά και για την κινεζική κουλτούρα. Στόχος είναι η εκμάθηση των κινέζικων να μην αφορά μόνο τη διδασκαλία της γλώσσας, αλλά να γίνεται ολιστικά, φέρνοντας το μαθητή σε επαφή με την Κίνα και τα χαρακτηριστικά της.