Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αποστολοπούλου Μαριατίνα

26 ετών 6 έτη διδακτικής εμπειρίας
Ιστορίας & Αρχαιολογίας
Θεσσαλονίκη, Χαριλάου, Τούμπα, Πυλαία, Φάληρο, Κέντρο
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Ιστορίας & Αρχαιολογίας 2021 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σεμινάριο - Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση 2023 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Ιστορία.

Παραδίδω φιλολογικά μαθήματα σε μαθητές Λυκείου, Γυμνασίου, καθώς και σε μαθητές Δημοτικού (προετοιμασία καθηκόντων για το σχολείο και περαιτέρω βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού).

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Σε κάθε μάθημα προσπαθώ να καλλιεργώ κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους μαθητές μου.  Στόχος μου είναι τα παιδιά να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σχολείου, χωρίς να χάνουν τη δημιουργικότητα τους. 

Επαγγελματική Εμπειρία
  • Ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από το 2017 -  έως σήμερα.
  • Διδασκαλία της ελληνικής, ως δεύτερης ξένης γλώσσας.
     
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η επιθυμία μου να ασχοληθώ με την διδασκαλία καλλιεργήθηκε από την περίοδο που ήμουν και η ίδια μαθήτρια. Είχα την τύχη να έχω καθηγητές που με ενέπνευσαν και με στήριξαν με ανιδιοτέλεια , σκύβοντας με ειλικρινές ενδιαφέρον πάνω από τις ανάγκες μου. 

Ως φοιτήτρια Ιστορίας, συνειδητοποίησα πως ήθελα να αγωνιστώ ώστε να αποκτήσω τις γνώσεις και την ποιότητα των ανθρώπων που μου παρείχαν όσα περισσότερα ερεθίσματα μπορούσαν ώστε να ανακαλύψω τον εαυτό μου. Στόχος μου είναι να βοηθώ τους μαθητές μου να προβληματίζονται και να αισθάνονται την ελευθερία να εκφράζουν τις δικές τους ιδέες, ώστε να δημιουργείται ένας εποικοδομητικός διάλογος ανάμεσα μας. Θεωρώ πως αυτή η οριζόντια προσέγγιση, οδηγεί τους μαθητές στη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας της ατομικότητας τους, τους καθιστά αυτόφωτους και βελτιώνει τις σχολικές τους επιδόσεις. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Ο εκπαιδευτικός για μένα, είναι ένας ευέλικτος επαγγελματίας. Δεν οφείλει επομένως ο μαθητής να προσαρμοστεί στην μέθοδο διδασκαλίας του εκάστοτε εκπαιδευτικού, αλλά το μάθημα στις ανάγκες του μαθητή. 
 

Προσπαθώ να κατανοήσω τις ανάγκες των μαθητών μου μέσα από τον διάλογο και ποικίλες ασκήσεις τις οποίες κουβεντιάζουμε μαζί κατά τη διάρκεια του μαθήματος. 

Έχω πραγματοποιήσει σεμινάριο Ειδικής Αγωγής, το οποίο πέρα από το να μπορώ να ανταποκριθώ σε περιπτώσεις μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, ενίσχυσε την ενσυναίσθηση μου ώστε να κατανοώ ταχύτερα ποια μέθοδος διδασκαλίας ταιριάζει στον εκάστοτε μαθητή. 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Εκπαιδευτικές υπηρεσίες
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές