Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γάκη Γιώτα

Φιλόλογος
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Φιλόλογος 2016 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι  απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στις Νευροεπιστήμες της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Λόγω της αγάπης μου για την διαρκή εξέλιξη έχω παρακολουθήσει προγράμματα επιμόρφωσης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα την Επιμέλεια και Διόρθωση Κειμένου, και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα την Ειδική Αγωγή. Είμαι κάτοχος του Cambridge Proficiency και διδαδκτικής επάρκειας της Αγγλικής. 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Τα μαθήματα είναι κειμενοκεντρικά. Εργάζομαι συστηματικά μαζί με τον μαθητή πάνω στην γλωσσική και νοηματική εξομάλυνση κάθε κειμένου μέσα από ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Βασικός στόχος μου είναι να γίνεται ο μαθητής ικανός να προσεγγίσει οποιοδήποτε κείμενο του δοθεί σε εξετάσεις. Παρέχω δωρεάν πλούσιο ενημερωτικό υλικό τόσο στη μορφή σχεδιαγραμμάτων όσο και ολοκληρωμένων κειμένων. Οι ασκήσεις που επιλέγω έχουν στόχο την άριστη κατανόηση της θεωρίας, αλλά και την σφαιρική και ολοκληρωμένη προετοιμασία για την εκάστοτε εξέταση. Ο διάλογος κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την διδασκαλία, ώστε να προωθείται η αυτενέργεια του μαθητή και να υπάρχει διαρκές κίνητρο για τον μαθητή χωρίς να διασπάται η προσοχή του. Προσφέρω συμβουλές σχετικά με την βέλτιστη οργάνωση της μελέτης και του χρόνου συνολικά. Λόγω των σπουδών μου, της επαγγελματικής μου εμπειρίας και των προσωπικών μου αναζητήσεων ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την καλή ψυχολογία των μαθητών μου και την μείωση του άγχους, ειδικά σε στρεσογόνες περιόδους. Η καλή σχέση με τους γονείς και η τακτική τους ενημέρωση σχετικά με την πορεία του μαθητή και τις επιδόσεις του είναι βασικό μέλημα μου.

Επαγγελματική Εμπειρία

Διδάσκω από το 2014 σε ιδιαίτερα μαθήματα κι από το 2018 σε φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης. Αναλαμβάνω φιλολογικά μαθήματα σε γυμνάσιο και λύκειο. Κύριος τομέας απασχόλησης είναι η προετοιμασία για πανελλαδικές εξετάσεις, η προετοιμασία μαθητών για υποτροφίες σε ιδιωτικά σχολεία και η προετοιμασία για εισαγωγή στα πρότυπα σχολεία.  Πέρα από την εμπειρία σε ιδιαίτερα μαθήματα διαθέτω εμπειρία σε κλειστά και ολιγομελή τμήματα διδασκαλίας. Ταυτόχρονα, παρέχω σεμιναριακά μαθήματα σε μαθητές και ενήλικες σχετικά με την οργάνωση χρόνου, την αντιμετώπιση του άγχους και την ενίσχυση της προσοχής.

Ως κάτοχος του Cambridge Proficiency διδάσκω Αγγλικά σε μαθητές και ενήλικες όλων των επιπέδων. Αναλαμβάνω προετοιμασία για όλα τα επίπεδα μιας γκάμας πτυχίων Αγγλικών. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η αγάπη μου για τη γνώση και την διαρκή εξέλιξη με έχει βοηθήσει να επιλέξω το επάγγελμά μου. Επιθυμώ να βοηθήσω τους μαθητές μου να κατανοήσουν το αντικείμενο και να βελτιωθούν ώστε οι ίδιοι να εξελιχθούν και να επιτύχουν κάθε άμεσο κι έμμεσο στόχο τους. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Στα πρώτα μαθήματα κινούμαι αναγνωριστικά και μέσα από τη συζήτηση με τον μαθητή και τους γονείς του, από ασκήσεις κάθε επιπέδου σχηματίζω μια πρώτη εικόνα των επιθυμιών και στόχων του μαθητή, αλλά και τψν αναγκών του. Γενικά, επενδύω στην δημιουργία μιας καλής σχέσης με τους μαθητές μου, με στόχο να γίνεται το μάθημα ενδιαφέρον και να αισθάνονται ότι πρόκειται για μία ασφαλή κι ωφέλιμη για τους ίδιους διαδικασία.

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Προετοιμασία για υποτροφίες
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές