Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πόρρο Τερέζα

Φιλόλογος
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πιστοποίηση - Διαπολιτισμική εκπαίδευση: θεωρητικές και βιωματικές προσεγγίσεις 2021
Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Φιλόλογος 2016
Μαθήματα που παραδίδετε
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Παραδίδω μαθήματα διδασκαλίας ελληνικών ως ξένη γλώσσα. Είμαι Φιλόλογος με παιδαγωγική επάρκεια και τα τελευταία χρόνια διδάσκω την ελληνική ως ξένη γλώσσα σε ανθρώπους με διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και επιμορφώσεις αναφορικά με τη διδασκαλία σε διαπολιτισμικό πλάισιο. Διαθέτω το δικό μου υλικό και σημειώσεις τις οποίες και θα μοιράζομαι με τους μαθητές μου. Αγαπάω πολύ αυτό που κάνω και είμαι ευέλικτη στα ωράρια καθώς και στη προσαρμογή του μαθήματος ανάλογα με την προσωπικότητα του μαθητή. Επικεντρώνομαι κυρίως στην επικοινωνιακή και βιωματική μέθοδο. Η διδασκαλία της ελληνικής μπορεί να γίνει στα αγγλικά καθώς και στα ιταλικά.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Εφαρμόζω σύχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και εστιάζω τόσο στην επικοινωνία όσο και στη σωστή χρήση της γλώσσας. Ωστόσο προσαρμόζω το μάθημα στις ανάγκες και στον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μαθητή/τριας και είμαι ανοιχτή να ακολουθήσω τον δικό τους ρυθμό. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Τα μαθήματά θα προσαρμοστούν στις προσωπικές ανάγκες του κάθε μαθητής. Σχεδιάζω πάντα το μάθημα από πριν και δίνω κάποιες ασκήσεις για το σπίτι, ώστε να εξασκηθούν σε αυτά που μαθαίνουμε. Ετοιμάζω όλο το υλικό μελέτης μου χρησιμοποιώντας το Google Drive στο οποίο μπορείτε να ανατρέξει ο μαθητής σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνει μία επανάληψη. Επιπλέον, κάνουμε συχνές επαναλήψεις σε αυτά που μαθαίνουμε μέσω ενός κουίζ ή μιας μικρή δραστηριότητα ομιλίας ή ακοής, τα οποία οι μαθητές φαίνεται να βρίσκουν διασκεδαστικά.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
7

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές