Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Προφυλλίδου Μαρία

Bachelor of Education in Dance
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Amsterdamse Hogeschol voor de Kunsten
Πτυχίο - Bachelor of Education in Dance 2015 Επαληθευμένο
Yoga & Budo Center
Δίπλωμα - Δασκάλα Γιόγκα 2021 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Ναμαστέ, είμαι η Μαρία και αγαπώ την δουλειά μου. Μοιράζομαι το πάθος μου για ένα υγιείς σώμα και πνέυμα. 

Τα μαθήματα γίνονται διαδικτυακά για 12,5€ με την έκπωση που τρέχει τον Απρίλιο/ Μαϊο. Στον χόρο σας για 30€ (εντός Θεσσαλονίκης). 

Επικιονωνήστε μαζί μου για εκπτώσεις όταν θέλετε πάνω από ένα μάθημα την εβδομάδα ή για ομαδικά μαθήματα. 

Ιδιαίτερα ή ομαδικά μαθήματα Γιόγκα Hatha/ Flow & Pilates διαμορφωμένα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Θέλετε να κάνετε κάτι για την ψυχική και σωματική σας υγεία, αλλά δεν έχετε χρόνο; Τα διαδικτυακά μαθήματα είναι η λύση. Μαθήματα από την ευελιξία του σπιτιού σας.

Ανάλογα με τις προσωπικές σας ανάγκες φτιάχνετε το μάθημα ακριβώς στα μέτρα σας και ευθυγραμμίζεται με τους στόχουσ σας, τους οποίους επανεξετάζουμε κάθε μήνα. Έτσι ένα μάθημα μπορεί να είναι χαλαρό ή πιο απαιτητικό. Η Hatha είναι η βασική τέχνη τις Γκόγκας και η Pilates και flow γιόγκα χρησιμοποιούνται σαν συμπλήρωμα όταν χρειάζεται. 

Τα μαθήματα διδάσκονται online και δια ζώσης (στην Θεσσαλονίκη στον χώρο σας ή στον δικό μου). 

Τα μαθήματα μπορούνε να στοχεύουνε την: 

 -χαλάρωση

-συγκέντρωση

-ισορροπία 

-φόρμα  

-σωστή αναπνοή 

-ενδυνάμωση (γενικά ή μίας συγκεκριμένης περιοχής) 

-εξισορρόπηση των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα) 

-συγκέντρωση 

-ισορροπία κλπ.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Εκτός από το δίπλωμα στην γιόγκα που αναγνωρίζεται στην Yoga Alliance, κατέχω και το παιδαγωγικό πτυχίο που απόκτησα στην Ολλανδία και διαθέτω μεγάλη εμπειρία στο να διδάσκω. 

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις το χτίσιμο ενός μαθήματος και πως να προστατεύσεις τον/ την μαθητή/τρια από τραυματισμούς. Δίνω προσοχή στην σωστή στάση σώματος και σωστή εκτέλεση των ασκήσεων με τις γνώσεις που απέκτησα στο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας. 

Δουλεύω σε σωματικό και ενεργειακό επίπεδο. Συνδυάζω στα μαθήματα το σώμα, με τις αναπνοές και τους διαλογισμούς. Χρησιμοποιώ ενεργειακά περάσματα και δουλεύω τους προσωπικούς σας στόχους. 

Στις συναντήσεις δίνω έξτρα προσοχή στους στόχους και το μάθημα κλείνει με μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Επίσης το πρόγραμμα είναι ευέλικτο και εφαρμόζω τα μαθήματα σας εβδομαδιαία ανάλογα με το πρόγραμμα σας.

Μεταφέρνω την ηρεμία και το πάθος μου για μια ισορροπημένη και υγιή ζωή στους μαθητές/ τριες μου. 

Επαγγελματική Εμπειρία

Πτυχίο Hatha Yoga 200 YTT 2021 

Μετά το πετυχημένο πρόγραμμα διδασκαλίας στην γιόγκα που ολοκλήρωσα, ξεκίνησα να εφαρμόζω τις γνώσεις και να μοιράζομαι το πάθος μου. Διδάσκω διαδικτυακά και δια ζώσης ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 Το 2023 οργάνωσα για πρώτη φορά, μαζί με την ολλανδική ψυχολόγος M. Moelands το πρώτο Brainhealth & Yoga Retreat στην Ελλάδα, με μεγάλη επιτοίχια και συνέχεια. Εκτός αυτού οργανώνω και μηνιαίους κύκλους γυναικών στις οποίες χρησιμοποιώ τεχνικές τις Γιόγκας (αναπνοές, chanting, οραματισμό, διαλογισμό) για  αυτοεπίγνωση και αυτοδιαχείριση.

Τα μαθήματα μου βοηθούν στο να γίνει ξανά η σύνδεση με τον εσωτερικό εαυτό. Για να βρεις γαλήνη και ηρεμία μέσα σου. Όπως και να βελτιώσεις τις σωματικές σου ικανότητες. Ακολουθώ και στηρίζω τους μαθητές μου θετικά. 

Η εμπειρία μου στον χώρο τις διδασκαλία πάει πολύ πιο πίσω. Πρίν την γιόγκα σπούδασα και δίδασκα 8 χρόνια χορό στην Ολλανδία και απόκτησα σημαντικές δεξιότητες ος δασκάλα. 

Τα τελευταία 2 χρόνια επεκτείνω τις εμπειρίες μου στον χώρο της γιόγκα σε μακρινά ταξίδια στην Ασία, όπως στην Ταϊλανδή και το Μπαλί. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Θέλω να προσφέρω στους/στις εκπαιδευόμενους/ες με τις γνώσεις μου και να βοηθήσω στην διαχείριση της καθημερινότητας. 

Η γιόγκα είναι βοηθητική στην χαλάρωση και στη θετική σκέψη και αυτό θέλω να το μοιραστώ με με όποιον/α το αναζητά.

Πάντα έδειχνα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ευλογίες της ζωής. Η φύση, η σχέσεις, η ηρεμία και αρμονία. Στη σημερινή εποχή της ταχύτητας και των κοινωνικών δικτύων τείνουν να εξαλειφθούν αυτοί οι πολύτιμοι θησαυροί της ζωής μας.  Είναι σημαντικό να επαναπροσδιορίσουμε τη σύνδεση με τους γύρω μας, τη φύση και τον εαυτό μας.Έτσι θα βρούμε την ισορροπία και τη χαρά στη ζωή μας. Σαν δασκάλα λοιπόν θέλω να ενθαρρύνω τους ανθρώπους γύρω μου να ξανά αναζητήσουν αυτήν την σύνδεση και την ισορροπία στην ζωή, η οποία αποκτάται μέσα από τη χαλάρωση και τη στοχοθεσία. Με τα εργαλεία που προσφέρει η γιόγκα, αποκτούμε ένα υγιές σώμα και δυνατή ψυχολογία. Επιθυμώ να είμαι δίπλα στους μαθητές/ τριες και να τους στηρίζω σε κάθε περίοδο της ζωής τους. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Ως έμπειρη δασκάλα, καταλαβαίνω τις ανάγκες του/της μαθητή/τρία μου από το πρώτο μάθημα.

Προϋποθέτει μια πρώτη συζήτηση/ συνάντηση με τους/τις εκπαιδευόμενους/ες για τις ανάγκες τους. Απο τη δοκιμαστική συνάντηση μπορώ να αντιληφθώ τα δυνατά και αδύναμα σημεία του/της εκπαιδευόμενου/ης, είτε πρόκειται για σωματικής ή ψυχικής φύσεως. Εάν παράδειγμα παρατηρήσω λόγο τησ εμπειρίας μου πως δυσκολεύεται με την συγκέντρωση, θα δουλέψω περισσότερο με ισορροπίες, αναπνοές και διαλογισμό. 

Σημαντικό ρόλο παίζει και η στάση σώματος την οποία την οποία αντιλαμβάνομαι και παρατηρώ και δια μέσου της οθονης. 

Με ενδιαφέρει να ακούω τους/τις μαθητές/τριες. Με το μοίρασμα των πληροφοριών για αυτούς αντιλαμβάνομαι τη γενική κατάσταση του σώματος και της ψυχής.

 Τους παρατηρώ όταν μου μιλάνε για την καθημερινότητα ή τα προβλήματα τους. Έτσι με προσφέρουνε πληροφορίες για την γενική κατάσταση τους και με καθοδηγούν στο τι χρειάζονται. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε πολύτεκνους
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

3 Κριτικές

Η Μάρια ειναι εξαiρετικη δασκαλα yoga και πολύ καλή επαγγελματίας. Αποφάσισα να ξεκινήσω yoga ύστερα απο ενοχλήσεις στην μέση, και η Μαρία ήταν η καλύτερη επιλογη που θα μπορουσα να κάνω. Έδειξε ενδιαφέρον για το προβλημα μου και με καθοδηγησε σωστα βήμα βήμα ετσι ωστε να γυμναστώ με ασφάλεια και να υποχωρήσουν οι ενοχλήσεις στην μέση. Εκανα με την Μαρία hatha yoga online και οι παρατηρησεις και επισημανσεις της ήταν καιριες και πολύ χρησιμες για να καταλαβω τις asanas, την σωστή αναπνοή και την φιλοσοφία της yoga. Την συστήνω ανεπιφύλακτα για οποιον ενδιαφερεται για ιδιαιτερα μαθηματα. 

Γιωργος
12.03.2024

Η Μαρία είναι ήρεμη δύναμη. Μπορεί να σε καθοδηγήσει χωρίς εσύ να το αντιληφθείς. Το μάθημα είναι ταξίδι και ο νους ηρεμεί. Η γιόγκα μαζί της είναι μια διαδικασίας εκγύμνασης νου και σώματος. Σίγουρα σε κάθε μάθημα φεύγεις διαφορετικός/η. Συνιστώ ανεπιφύλακτα το μάθημα της!! 

Σιαρακα Δήμητρα
10.01.2024

Η Μαρια ειναι εξαιρετικη δασκαλα,ηρεμη κ υπομονετική. Το μαθημα μαζι της ειναι ευχαριστο κ παραλληλα θεραπευτικό. Τη συστήνω ανεπιφύλακτα κ για online μαθημα,καθως σε οδηγει στο να αφησεις ολα τα υπολοιπα εκτος μαθηματος κ να απολαύσεις το χρονο που αφιερώνεις για τον εαυτο σου. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
18.04.2023