Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κεχαγιά Εύα

πολιτική φιλοσοφία
Πτυχία
πάντειο πανεπιστήμιο
Master - πολιτική φιλοσοφία 2018
Μαθήματα που παραδίδετε
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Σε πολλά άτομα δημιουργεί αμηχανία το γεγονός πως είμαι μια χοντρή δασκάλα γιόγκα -ισως και λίγο σαρκασμό, μαζί με ένα ερώτημα "μα πως;", "Γιατί όχι;" Απαντώ χαμογελώντας. Είναι δύσκολο να υπάρχεις σε χώρους σωματικής κίνησης και έκφρασης ούσα χοντρη, οι εισηγητές πολλές φορές αποσιωπούν την παρουσία σου ή δεν προσπαθούν καθόλου να καταλάβουν το σώμα σου. Αυτό ακριβώς το βίωμα το καταλαβαίνω βαθιά προσπαθώντας  να το αγκαλιάσω και ταυτόχρονα να το αποτιναξω στα μαθήματα μου. 

Ο τρόπος που μου αρέσει να διδάσκω  μαθήματα είναι πρωτίστως να ακούσω ποια είναι η ανάγκη της εκάστοτε μαθήτριας/ η και έπειτα να συνδημιουργησω μαζί της ένα πρόγραμμα και μια ροή η οποία θα την εκφράζει και θα εξυπηρετεί τις σωματικές και ψυχοσυναισθηματικες ανάγκες. 

Κατά γενική ομολογία, δίνω μεγάλη έμφαση στην ενδυναμωση και στην κινητοποίηση αρθρώσεων και μυών που πιθανον έχουν εξαναγκαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής να περιορίζονται σε κινήσεις πολύ λιγότερες από αυτές για τις οποίες έχουν δημιουργηθεί.

Αγαπώ να δουλεύω με κάθε μορφής σώματα, ειδικότερα εκείνα που τους έχουν πει πως δεν "χωράνε" σε χώρους κίνησης!

Προκειμένου να εξακριβωθεί εάν "δένει" το γλυκό, το πρώτο μάθημα Κερασμενο από εμένα 

----- ----- ----- -----

Πραγματοποιώ επίσης συνεδρίες τάι μασάζ*, καθώς τελείωσα το εκπαιδευτικό μου με επιτυχία, για κάποιο χρονικό διάστημα οι συνεδρίες στο χώρο μου οι οποίες διαρκούν γύρω στα 75- 80 λεπτά. 

*Το Τhai Massage δίνεται σε στρώμα στο πάτωμα, με πλήρη ένδυση, επιτρέποντας έτσι τη σύνδεσή μας με τη γη. Βασίζεται σε ήπιες πιέσεις και διατάσεις, χαλαρωτικές ρυθμικές κινήσεις και σπειροειδείς θέσεις που βοηθούν την ορθοσωμία και την συνολική κίνηση των ιστών.

-----------

Στα αντικείμενα διδάσκαλιας μου περιλαμβάνεται ακόμα η παιδική γιόγκα (little yogis,2023) και η οικογενειακή γιόγκα για παιδιά και εφήβους 3-17 ετών.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Μαθήματα σχεδιασμένα λεπτομερώς, τα οποία διδάσκονται.με. φροντιδα.και.σεβασμο.σε κάθε άτομο και σώμα.ξεχωριστα

Ειδικές, εξαιρετικά προσιτές τιμές στα πακέτα μηνα!

Επαγγελματική Εμπειρία

Ιδιαίτερα μαθήματα 

Ολιγομελή group 

Διδασκαλία.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Ως άτομο το οποίο ένιωθα πάντα έξω από τα νερά μου σε χώρους άσκησης και κίνησης, είναι για εμένα σημαντική η παρουσία και η συμπερίληψη όλων των σωμάτων όχι μόνο στην αίθουσα ως μαθήτριες και μαθητές, αλλά και στη διδασκαλία. Ο δρόμος για τη διδασκαλία άνοιξε για εμένα διαμέσου του δρόμου της απομόνωσης και της ντροπής που βίωνα συχνά ως ασκούμενη.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Συζητώ πάντα και πρωτίστως με τις μαθήτριες μου, ειδικά στο πρώτο μάθημα για τις επιθυμίες και τους στόχους τους, καθώς για τις φοβίες και τις δυσκολίες. Δίνω ιδιαίτερη βαρύτητα στη λήψη ιστορικού, καθώς καθορίζει σε μεγάλο βαθμό -όχι όμως ανελαστικό- τον τρόπου που θα δομήσουμε το μάθημα. 

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Διδασκαλία σε group
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Έτη εμπειρίας
3

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

6 Κριτικές

Ξεκίνησα γιόγκα με την Εύα μετά από μεγάλο διάστημα αδράνειας και μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα άμεσα διάφορα στο σώμα μου. Αυξήθηκε το εύρος των κινήσεων μου, μειώθηκαν οι πόνοι σε μέση και πλάτη και άρχισα να νιώθω ευεξία.  Στα μαθήματα ένιωσα φροντισμένη, γιατί υπήρχε αποδοχή για το σώμα μου, από κοινού σχεδιασμός του προγράμματος και εξατομίκευση των ασκήσεων. Αυτήν την περίοδο έχω διακόψει λόγω υποχρεώσεων, αλλά ανυπομονώ να επιστρέψω στο στρώμα της Εύας! 

Μαρινα
15.03.2024

Η Ευα περαν απο γνώσεις γιοκγας έχει και γνώσεις ανατομίας.  Πάντα μου βρίσκει τρόπο να κάνω φιγούρες που ποτέ δεν μπόρεσα. Μετά απο άπειρες δασκάλες εκείνη αναγνώρισε πως επηρεάζετε το σώμα μου απο την σκολίωση.  Αγαπάει αυτό που κάνει και Συγκεντρώνεται 100 τοις 100 πάνω στον μαθητή στην μαθήτρια της κατά τη διάρκεια της πρακτικής. Έξτρα μπονους αντέχει και την γκρίνια μου!!

Dimitra
07.11.2023

Είχα να γυμναστώ κοντά στα 6 χρόνια πριν ξεκινήσω μαθήματα με την Εύα. Αρχικά, το γεγονός ότι πριν ξεκινήσουμε, βρεθήκαμε ώστε, μεταξύ άλλων, να πάρει ένα άτυπο ιατρικό/σωματικό ιστορικό, να μπορώ να θέσω τις ανάγκες μου και τις προσδοκίες από το μάθημα, μου έδωσε την εντύπωση ότι ο τρόπος που προσεγγίζει το μάθημα και τα σώματά μας ενέχει μια μεγάλη ευθύνη (και σημαντικές γνώσεις) από μέρους της. Πράγμα που δεν έχω ξανασυναντήσει, ούτε είχα σκεφτεί μέχρι τότε πόσο σημαντικό είναι! Η εντύπωση αυτή επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η Εύα θα ακούσει εσένα και το σώμα σου και μέσω της γυμναστικής αυτής (από την δική μου εμπειρία τουλάχιστον), θα έρθεις σε καλύτερη επαφή μαζί του.

Θα μπορούσα να γράψω άλλα τόσα για το πώς βιώνω το μάθημα, τί αλλαγές έχω νιώσει/δει στο σώμα μου, τα ψυχικά ωφέλη (που είναι αλήθεια! όχι αρκετά για να πετάξεις την αντικαταθλιπτική αγωγή σου πχ., αλλά η όλη διαδικασία της γυμναστικής μπορεί να δράσει αρκετά θεραπευτικά σε διάφορα επίπεδα, η επιστήμη έχει δίκιο σε αυτό) κτλ., θα αρκεστώ όμως στο να πω ότι προτείνω την Εύα όπου σταθώ και όπου βρεθώ, ειδικά σε άλλα χοντρά άτομα (προσωπικά νομίζω θεωρούμαι small fat, για το κόντεξτ) που θέλουν να ξεκινήσουν γυμναστική αλλά αντιμετωπίζουν τα γνωστά εμπόδια. Νομίζω είναι από τα καλύτερα χρήματα που έχω δώσει για μένα και δεν τα μετανιώνω καθόλου. Είναι τρομερή δασκάλα, δίνει προσοχή και φροντίδα, σε ωθεί να δώσεις κι άλλο (αν/όποτε έχεις) χωρίς όμως να γίνεται πιεστική, το μάθημα από άποψη κλίματος είναι ευχάριστο, χαλαρό (ακόμα και τις δύσκολες μέρες) και όχι σοβαροφανές (που σιχαίνομαι προσωπικά)!

12/10, ψύχραιμη κριτική 

Μαρίνα Καλδή
22.05.2023