Μαθήματα αγγλικών στην Θεσσαλονίκη
Παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα δια ζώσης(στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις γύρω περιοχές) σε παιδιά και ενήλικες όλων των επιπέδων(παρακαλώ πολύ αν ενδιαφέρεστε για συνεργασία αφήστε στο μήνυμα σας, ώστε να σας καλέσω). Κύριος σκοπός μου είναι η διασφάλιση της προσωπικής εξέλιξης των μαθητών και η ενίσχυση των επικοινωνιακών τους δεξιοτήτων. Ως απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και έχοντας εκπονήσει την πρακτική μου άσκηση σε Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, είμαι εξοικειωμένη με σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και τεχνολογίες στην εκπαίδευση. Προσεγγίζω τη διδασκαλία με ενθουσιασμό, θετική ενέργεια, όρεξη και πάνω απ' όλα αγάπη για τη γλώσσα και ειλικρινές ενδιαφέρον για το μαθητή.
Παρέχω εξατομικευμένη διδασκαλία, πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα του μαθητή.(Παρακαλώ πολύ, αν ενδιαφέρεστε για συνεργασία, αφήστε στο μήνυμά σας, ώστε να σας καλέσω). Το πρόγραμμα και το εκπαιδευτικό υλικό επιλέγονται βάσει του εκάστοτε επιπέδου και των στόχων που θέτονται.
Είμαι ενημερωμένη με τη χρήση της τεχνολογίας στο μάθημα και έχω πτυχίο στη διαχείριση και γνώση υπολογιστών (Word, Excel, PowerPoint).
Λόγω της ηλικίας μου, καταλαβαίνω και συναισθάνομαι τις ανάγκες και τις ανησυχίες των μαθητών και στοχεύω στη δημιουργία μιας σχέσης που θα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη και την επικοινωνία. Πιστεύω στην πρόοδο όχι μόνο του μαθητή, αλλά και τη δική μου. Ως καθηγήτρια θέλω συνεχώς να εξελίσσομαι ώστε να αντεπεξέρχομαι στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων.
Στη διάρκεια της προπτυχιακής μου πορείας επικεντρώθηκα στην εφαρμοσμένη γλωσσολογία και μελέτησα τις παιδαγωγικές μεθόδους εκ των έσω και είχα τη δυνατότητα να τις εφαρμόσω θεωρητικά αλλά και σε πρακτικό επίπεδο. Έχω εκπονήσει την πρακτική μου άσκηση σε δημόσιο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο της Θεσσαλονίκης, όπου δίδασκα βασιζόμενη σε δικό μου εκπαιδευτικό υλικό. Επιπλέον ασχολήθηκα με τη μετάφραση, συγκεκριμένα την οπτικοακουστική και έχω εμπειρία στον υποτιτλισμό. Είμαι επίσης φοιτήτρια σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ανοιχτού Ελληνικού Πανεπιστημίου, με εξειδίκευση στη Διδασκαλία της Αγγλικής.
Στο πρώτο δοκιμαστικό δωρεάν μάθημα επιδιώκω μια χαλαρή κουβέντα στην οποία συζητώ με το μαθητή τους στόχους του. Η πορεία των μαθημάτων είναι σύμφωνη με τις βλέψεις του, όποιες κι αν είναι(απόκτηση πτυχίου, απλή επικοινωνία και κατανόηση της γλώσσας).
Προτείνω ένα placement/revision test με σκοπό να αναγνωρίσω το επίπεδο και τις ενδεχόμενες δυσκολίες του μαθητή. Απώτερος σκοπός είναι η περαιτέρω κατανόηση των αναγκών του και συνεπώς η κατάλληλη προσέγγιση του μαθήματος.
Πιστεύω στη συνεχή πρόοδο και συμμετέχω ενεργά σ' αυτή με τη συνεχή παρατήρηση του μαθητή σε επόμενα μαθήματα. Με αυτό τον τρόπο μπορώ να εντοπίσω τις δυσκολίες του και να προσαρμόσω το μάθημα και το υλικό μου ανάλογα με τις ανάγκες του.
Η εμπειρία μου ως φοιτήτρια με ώθησε να αγαπήσω ακόμα περισσότερο τη γλώσσα και μου δημιούργησε την ανάγκη να μεταδώσω αυτή μου την αγάπη μέσω της διδασκαλίας. Θεωρώ την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τη διδασκαλία μια αφορμή για ουσιαστικής επικοινωνίας, ανταλλαγής ιδεών και ενσυναίσθησης.