Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ζούκας Χρήστος

Εξάρχεια - Χαλάνδρι
Πτυχία
Υπουργείο Παιδείας, Πιστοποίηση - Επαγγελματική Κατάρτιση
Πιστοποίηση - Μουσική με Τεχνολογία 2011 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Παραδίδονται μαθήματα ηλεκτρικού μπάσου και μοντέρνας θεωρίας/αρμονίας.

  • Διδάσκονται όλες οι μοντέρνες τεχνικές, τα είδη μουσικής και ο ρόλος του μπάσου/μπασίστα σε κάθε ένα από αυτά. Δημιουργία προσαρμοσμένου διδακτικού προγράμματος με κύριο γνώμονα τους στόχους, τα ενδιαφέροντα, τις ανάγκες και το ρυθμό του εκάστοτε μαθητή.

Παραδίδω μαθήματα στο χώρο μου (σε δύο περιοχές Εξάρχεια & Χαλάνδρι), διαδικτυακά αλλά και στο χώρο του μαθητή.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

  Με πάθος για τη μουσική διδασκαλία, έχω αναπτύξει μια σύγχρονη και δομημένη μέθοδο που απευθύνεται σε μαθητές όλων των επιπέδων και ηλικιών.

  • Η διδακτική μου προσέγγιση εφαρμόζει ένα συνδυαστικό σύστημα παράλληλης εκμάθησης Τεχνικής – Θεωρίας – Ανάπτυξης Ρεπερτορίου, σε σταδιακά βήματα, με βασικό στόχο να ανακαλύψετε ότι το θεωρητικό/τεχνοκρατικό κομμάτι της μουσικής είναι πολύ πιο εύκολο από όσο νομίζατε!

Πολλοί από τους μαθητές μου έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο είτε είναι αρχάριοι που ήθελαν να παίξουν τα αγαπημένα τους κομμάτια είτε είναι επίδοξοι μουσικοί που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά. Ως μέρος της διδακτικής μου προσέγγισης ενθαρρύνω τους μαθητές μου να ενταχθούν σε μουσικά σχήματα, προσφέροντας υποστήριξη στην ανεύρεση σχήματος και καθοδήγηση στην εφαρμογή του ρόλου ενός μπασίστα σε αυτά.

Μεγάλο ενδιαφέρον στο κομμάτι της επικοινωνίας και της παιδαγωγικής συσχέτισης, προσφέροντας συμβουλές για την τεχνική, τη στάση και τον τρόπο παιξίματος ενώ αναλύουμε πολύπλοκες έννοιες με εύκολο και κατανοητό τρόπο και βοηθά τον μαθητή να προχωρήσει γρηγορότερα.

Η διδασκαλία μου βασίζεται στην υπομονή, την ξεκάθαρη επικοινωνία και στην αφοσίωση να μεταδώσω στους μαθητές μου το πάθος μου για τη μουσική. Βοηθάω τους μαθητές μου όχι μόνο να γίνουν καλοί μπασίστες αλλά παράλληλα ενισχύω τη δημιουργικότητα τους και τη μουσική τους έκφραση.

Επαγγελματική Εμπειρία

Πάνω από 8 χρόνια εμπειρίας στο κομμάτι της διδασκαλίας.

  • Ενεργή μουσική πορεία από το 2009, με μεγάλη εμπειρία σε live και ηχογραφήσεις. Αυτή τη στιγμή συμμετέχω σε τρία μουσικά σχήματα ως μπασίστας αλλά και ως συνθέτης.
  • Συνεργασίες με Prestige the Band, Ελένη Δήμου , Βαγγέλη Γερμανό , Σοφια Βόσσου , Πασχάλη , Λάκη Παπαδόπουλο, Δημήτρη Μητσοτάκη (Ενδελέχιεια) και πολλους άλλους. 

Μπορείτε να ακούσετε δείγματα της δουλείας μου στα links παρακάτω

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Πιστεύω ότι η εκμάθηση μπάσου πρέπει να είναι ένα ευχάριστο ταξίδι και θέλω να βοηθήσω τους μαθητές να πετύχουν τις μουσικές τους φιλοδοξίες.

  • Κίνητρο μου για να διδάξω είναι να μοιραστώ τη μουσική μου αντίληψη για να βοηθήσω, νέους αλλά και έμπειρους στο όργανο, στις ανάγκες μουσικού προσδιορισμού τους. Παράλληλα γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και μουσικός!
Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Συνεργάζομαι στενά με τους μαθητές μου για να προσδιορίσω τους μουσικούς τους στόχους, τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις τους, ώστε να προσαρμόσω τα μαθήματα στις συγκεκριμένες ανάγκες τους.

  • Αξιολογώ τις τρέχουσες μουσικές δεξιότητες του μαθητή ώστε να κατανοήσω πού βρίσκεται στην πορεία της μάθησης και ποιες πτυχές του παιξίματος του χρειάζονται περισσότερη προσοχή.
  • Προτεραιότητα μου είναι η καλή επικοινωνία και δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης, που βοηθούν τον μαθητή να αισθάνεται άνετα και ελεύθερα να εκφράσει τις ανησυχίες και τις απορίες του ενισχύοντας έτσι τη μουσική του ανάπτυξη.
Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

10 Κριτικές

Ο Χρήστος είναι από τους καθηγητές που διαθέτουν βαθιά γνώση του οργάνου και τον βαθμό επικοινωνίας στον μέγιστο βαθμό. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να τον επιλέξει κάποιος για να δει τα αποτελέσματα να έρχονται. Το μάθημα γίνεται με σύγχρονα μέσα εξ'αποστάσεως έτσι ώστε να μην χάνεται η πληροφορία και η μετάδοση της. Επίσης είναι εξαιρετικά επιμελής στις ώρες διδασκαλίας αλλά και στην διδακτέα ύλη που παρέχει στους μαθητές του. Η διδασκαλία του χαρακτηρίζεται από υπομονή και αυξανόμενο ρυθμό δυσκολίας σε κάθε μάθημα. Υπομονή και επιμονή = Συνταγή επιτυχίας.

Kanellopoulos Dimitris
25.12.2023

Ο Χρήστος είναι καταπληκτικός δάσκαλος, μουσικός και άνθρωπος! Φιλικός, προσιτος, επικοινωνιακός και με πάθος για την μουσική.

Πολύ δομημένη και μεθοδική η διδασκαλία του, στην οποία υπάρχει πολύ καλή ισορροπία στην πρακτική εκμάθηση του οργάνου με την αντίστοιχη μουσική θεωρία, με τρόπο που σε παρακινεί να γίνεσαι όλο και καλύτερος.

Η εμπειρία του, του δίνει ευελιξία και την δυνατότητα να διακρίνει τις ανάγκες του μαθητη και να δινει επιπλέον προσοχή σε οποία σημεία χρειάζεται!

Τελος είναι τυπικότατος με το πρόγραμμα, σεβόμενος στο έπακρο τον μαθητη και τον χρόνο του!

Π Μανωλης
22.12.2023

Ο Χρήστος έχει την ικανότητα να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και να διδάσκει με έναν κατανοητό, πρακτικό και ευληπτο τρόπο. 

Τα μαθήματα με το Χρήστο είναι πολύ ευχάριστα και μετατρέπει τη θεωρια σε ένα ευχάριστο παιχνίδι μάθησης .

Η διδασκαλία του έχει ένα σύγχρονο στυλ και λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τις ικανότητες του μαθητή.

Είναι ένας δάσκαλος μπάσου που προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον/α θέλει να ξεκινήσει ή να συνεχίσει..

Μαρούλη Έλλη
18.07.2023