Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Παπαδόπουλος Νικόλαος

Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία
Σημειωτική και Διαπολιτισμική Επικοινωνία
Διδακτική των Γλωσσών και Νέες Τεχνολογίες στη Γλωσσική Επικοινωνία
Θεσσαλονίκη
Πτυχία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Πτυχίο - Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία 2015
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master - Σημειωτική και Διαπολιτισμική Επικοινωνία 2020
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Master - Διδακτική των Γλωσσών και Νέες Τεχνολογίες στη Γλωσσική Επικοινωνία 2021
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Παραδίδονται μαθήματα της γαλλικής γλώσσας και δια ζώσης και μέσω Skype, για όλα τα επίπεδα και όλες τις ανάγκες. Ονομάζομαι Νικόλαος Παπαδόπουλος και είμαι 29 ετών, εν ενεργεία εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αυτή την περίοδο της ζωής μου, εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης όπου διδάσκω την γαλλική γλώσσα καθως επίσης και την ρητορική τέχνη βοηθώντας τα παιδιά να οικοδομήσουν τον λόγο τους στην ελληνική γλώσσα. Είμαι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών προγραμμάτων - του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ' Σημειωτική και Διαπολιτισμική Επικοινωνία ' και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ' Διδακτική των Γλωσσών και Νέες Τεχνολογίες στη Γλωσσική Επικοινωνία '. Τις απόψεις μου γύρω από την εκπαίδευση μπορείτε να τις διαβάζετε μεταξύ άλλων μέσα από την στήλη μου στον skai

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Είμαι υπέρ της μαθητοκεντρικής προσέγγισης επιδιώκοντας την ενεργή στάση του μαθητή κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, απόψεις που έχω μοιραστεί σε άρθρα μου στον Τύπο. Η εκτενής μου μελέτη καθώς και η εμπειρία μου μέσω της εκπαιδευτικής παρέμβασης που έχω υλοποιήσει στα πλαίσια του Κριτικού Γραμματισμού, μου δίνουν τη δυνατότητα να ενισχύσω την κριτική αντίληψη του μαθητή και να διευρύνω τους πνευματικούς του ορίζοντες. Διαθέτω μεγάλη εμπειρία τόσο αναφορικά με τη διδακτική σε μικρές ηλικίες όσο και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Αντιλαμβάνομαι την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας, ως μέσο επικοινωνίας και όχι ως μια τυπική διαδικασία. Η μεταπτυχιακή μου τριβή με τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση μου δίνει την επιπρόσθετη δυνατότητα να ενσωματώσω στο μάθημά μου σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και να παρέχω στους μαθητές μου την ευκαιρία να παράγουν οι ίδιοι την γνώση και ύλη. Τελος, η διδακτική μου εμπειρία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, μου δίνει την δυνατότητα να ανταποκριθώ σε όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού, γεγονός που συνδυαστικά με τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας, παρέχει στον μαθητή εκείνης της ηλικίας, περισσότερα εφόδια. Είμαι ένας εκπαιδευτικός με συνεχή βελτίωση κι εξέλιξη. 

Επαγγελματική Εμπειρία

Διαθέτω 10 έτη εμπειρίας στην διδακτική της γαλλικής γλώσσας σε μορφή ιδιαιτέρων, σε κέντρα ξένων γλωσσών, ιδιωτικές σχολές καθώς και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Προετοιμασία για όλες τις πιστοποιήσεις και κάλυψη αναγκών επικοινωνίας για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα σε κάποια από τις γαλλόφωνες χώρες του κόσμου. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Έχω επιλέξει τη Διδακτική των Γλωσσών διότι η γλώσσα είναι ένας ζωντανος οργανισμός και γεννάει συνεχώς καινούριες προκλήσεις. Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα ευτυχής που ασχολούμαι με μια 'ζωντανή' επιστήμη η χρησιμότητα της οποίας ειδικά στην εποχή μας είναι μεγάλη. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η μεταπτυχιακή μου εμπειρία στη Σημειωτική και Διαπολιτισμική Επικοινωνία μου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιώ μεθόδους μέσω των οποίων έχω τη δυνατότητα να αντιλαμβάνομαι όσα δεν λέει ο μαθητής. Είμαι λοιπόν εξειδικευμενος στην ανάγνωση μηνυμάτων της μη γλωσσικής επικοινωνίας όπως παράδειγμα στάση του σώματος, νεύμα.. Παράλληλα, έχω εντρυφήσει σε σύγχρονες μεθόδους εκπαιδευτικής διαδικασίας, θέτοντας τον μαθητή σε ρόλο πρωταγωνιστή, γεννώντας του την ανάγκη να εκφράσει τις εκπαιδευτικές του ανάγκες και μάλιστα να του δημιουργηθούν στην πορεία νέα κίνητρα. 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

1 Κριτικές

Μου φάνηκε σοβαρός και υπεύθυνος εκπαιδευτικός.

Παμουζάκης Νικόλαος
16.11.2021