Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ζορμπά Ίριδα

Αθήνα - Περιστέρι
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς

Ονομάζομαι Ίριδα Ζορμπά και είμαι δασκάλα Φωνητικής, Ορθοφωνίας, κιθάρας, πιάνου και θεωρίας της  μουσικής ☺️!

Οι περισσότεροι διστάζουμε να ασχοληθούμε με την μουσική ... νομίζοντας ότι δεν έχουμε καλή φωνή ή ότι είναι δύσκολο ή ακατόρθωτο να μάθουμε να παίζουμε σωστά κάποιο μουσικό όργανο, ή μπορεί να νομίζουμε ότι ίσως "δεν έχουμε ταλέντο"... με αποτέλεσμα να καταπνίγουμε την ίδια μας την ανάγκη να ασχοληθούμε με αυτό που αγαπάμε!
Ο κάθε μαθητής για εμένα είναι ξεχωριστός!
Πότε δεν αντιμετωπίζεται σαν όλους τους άλλους, αλλά μοναδικά, μιας και το δικό του ταλέντο ανοίκει στον ίδιο και μόνο εκείνος/εκείνη, μαζί με την σωστή καθοδήγηση, μπορεί να εξελίξει αυτό που αγαπάει!
Στα μαθήματα κλασικής, ακουστικής κιθάρας αλλά και πιάνου, ξεκινάμε
να μαθαίνουμε τα απαραίτητα της βασικής θεωρίας της μουσικής, όπως τις νότες, τις αξίες, το πεντάγραμμο κ.α (αν είμαστε αρχάριοι)!
Γνωρίζουμε το μουσικο όργανο που επιθυμούμε να ασχοληθούμε και πως καθόμαστε σωστά για να μην τραυματισουμε άθελά μας το σώμα μας και κυρίως τα πολύτιμα χέρια μας!
Κάνουμε ασκήσεις σε κάθε μάθημα και προχωράμε σταθερά, ανάλογα με την μελέτη, την πρόοδο του μαθητευόμενου αλλά και το επίπεδο που βρίσκεται!
Στο μάθημα της φωνητικής, μαθαίνουμε τις βασικές τεχνικές της διαφραγματικής αναπνοής και διαχείρισης σώματος (ανατομία του σώματος και του φωνητικού οργάνου, κατανόηση της φωνητικής λειτουργίας του σώματός μας κ.α)!
Κάνουμε ασκήσεις κουρδίσματος, ασκήσεις  αναπνοών, ear training, εκπαιδευοημε τις φωνητικές μας χορδές μαθαίνουμε την χρήση του μικροφώνου, την σωστή μελέτη των τραγουδιών κ.α.
Μαζί θα ανακαλύψουμε από ποιο σημείο του σώματός μας παράγεται κάθε ήχος και πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε αυτήν την ενέργεια και να τη χειριστούμε με τον τρόπο που εμείς επιθυμούμε...μέσα από τους ήχους, φωνήεντα, νότες και γενικά όλα τα εργαλεία που μας παρέχει το σώμα μας, ώστε να ανακαλύψουμε κι οι ίδιοι ότι όλοι μπορούμε να τραγουδήσουμε όμορφα (γιατί αυτό που ορίζουμε ως "όμορφα" δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα παραπάνω από το "σωστά")!

Πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα:

Τα μαθήματα μουσικής μπορούν να ξεκινήσουν από την ηλικία των 5 ετών,  εάν το έχει ζητήσει το παιδί και εφόσον έχει σωστή ανάπτυξη ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σωστά στο εκάστοτε όργανο!

Τα μαθήματα έχουν διάρκεια 45--60 λεπτά και πραγματοποιούνται σε ένα κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο στούντιο μουσικής αλλά και παραγωγής μουσικής στην περιοχή του Περιστερίου!

Τα μαθήματα σε παιδιά ηλικίας 5 ετών έως 10 ετών, έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιηθούν είτε σε 30 λεπτών, είτε σε 45 λεπτών, είτε 60 λεπτών ανά μάθημα, ενώ των ενηλίκων από 45 λεπτά έως 60 λεπτά, ανάλογα τι επιθυμεί!

Το κόστος των μαθημάτων ανέρχεται στα 20€ (45λεπτα) και 25€ (60 λεπτά) στην περίπτωση που ο μαθητής επιλέξει να κάνει ένα μάθημα την εβδομάδα , αν επιλέξει να κάνει δύο μαθηματα την εβδομάδα υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης μετά από συνεννόηση με τον εκάστοτε μαθητή!

Υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας ομαδικού μαθήματος (γκρούπ) για το μάθημα της "Θεωρίας μουσικής" , με δυνατότητα συνολικής έκπτωσης στην ωριαία χρέωση των μαθημάτων, στην περίπτωση που υπάρξουν 2 και άνω μαθητές στο ωριαίο μάθημα!

Τα μαθήματα του μήνα προ πληρώνονται  στις παρακάτω στις παρακάτω περιπτώσεις:

1. Σε περίπτωση που γίνονται διαδικτυακά προ πληρώνονται για τις εκάστοτε εβδομαδιαίες/μηνιαίες ώρες διεξαγωγής των μαθημάτων! 

2.Σε περίπτωση που το παιδί είναι ανήλικο επίσης προ πληρώνονται οι εκάστοτε βρες των μηνιαίων μαθημάτων! 

Σε περίπτωση που κάποιο μάθημα, ενώ γίνεται δια ζώσης, επιλέγει να γίνει, για οποιαδήποτε λόγο, on line, θα προ πληρώνεται πριν την διεξαγωγή του!

Η τελική επιλογή των μαθημάτων, είναι καθαρά των μαθητών, ανάλογα τον χρόνο τους και την διάθεση τους! 

Λόγο φόρτου των εβδομαδιαίων μαθημάτων και ωρών, σε περίπτωση αναβολής η ακύρωσης κάποιου μαθήματος, ο μαθητής καλείται να ενημερώνει 1-2 ημέρες πριν, ώστε το μάθημα να αναπληρωθεί από κάποιον άλλον μαθητή που περιμένει την δική του αναπλήρωση και δεν υπάρχει κενή εβδομαδιαία ώρα!

Σε περίπτωση εβδομαδιαίας Ακύρωσης  την ίδια ημέρα του μαθήματος ή αν ο μαθητής  δεν εμφανιστεί στο μάθημα για οποιονδήποτε λόγο το μάθημα που "χάνεται" θα ΧΡΕΏΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ κανονικά!

Σε περίπτωση που Αναβληθεί κάποιο εβδομαδιαίο μάθημα , αυτό αναπληρώνεται μέσα στην εβδομάδα η εντός της επόμενης εβδομάδας!

Στόχος είναι τα εβδομαδιαία μάθημα να μην "χάνονται" αλλά να αναπληρώνονται όλα για να υπάρχει σταθερή εξέλιξη!

Εντός της κάθε σεζόν πραγματοποιούνται live Παραστάσεις σε μουσική σκηνή/θέατρο με τους περισσότερους μαθητές (τραγούδι και όργανο), καθώς παρέχεται και μια Demo ηχογράφηση στο τέλος κάθε σεζόν σε μαθητές που διδάσκονται φωνητική, με κάποιο κομμάτι που έχουμε δουλέψει εντός της σεζόν, ώστε να βλέπουμε την εξέλιξη τους χρόνο με τον χρόνο!

Διδάσκονται τα εξής :

* Σωστή τοποθέτηση της φωνής 

* Διαφραγματική αναπνοή

* Ασκήσεις χαλάρωσης μυών

* Ασκήσεις στήριξης της φωνής, εκγύμναση κοιλιακών και διαφράγματος

* Ασκήσεις προθέρμανσης φωνητικών χορδών και σώματος

* Ασκήσεις ορθοφωνίας

* Ανατομία του φωνητικού οργάνου

* Έκφραση και Ερμηνεία  

* Εar Training 

* Ασκήσεις τοποθέτησής

* Φωνητικές και σωματικές ασκήσεις    

* Υγεία της φωνής

* Σωστή χρήση μικροφώνου και μουσικού εξοπλισμού 

* Recording training 

* Δωρεάν ένα Demo Cover Recording σε κάθε τέλος μουσικής σεζόν 

* Προετοιμασία εξετάσεων για μουσικές σχολές και μουσικά Casting 

* Προετοιμασία εξετάσεων για δραματικές σχολές και σπουδές Μουσικού Θεάτρου

* Stage Performance 

* Εξάσκηση τραγουδιών με την συνοδεία μουσικών οργάνων  

* Συμμετοχή σε μουσικές εκδηλώσεις

* Vocal coaching 

* Live and Recording Coaching 

* Δυφωνιες

* Συμμετοχή σε χορωδία 

Καθώς και:

* Κιθάρα

* Πιάνο

* Θεωρία μουσικής

* Σολφέζ 

Ημέρες και ώρες διδασκαλίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 11.00πμ. έως 14.00μμ  και 17.00μμ. έως 21.30μμ.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλώ μην διστασετε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μου!

Θα χαρώ λοιπόν να εξερευνήσουμε παρέα όλον αυτόν τον όμορφο και μαγικό κόσμο της μουσικής ☺️!!!

Με εκτίμηση
Ίριδα Ζορμπά!

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Έχω πολυετή εμπειρία ως καλλιτέχνης, μουσικός και τραγουδίστρια από πολύ μικρή ηλικία και 9 χρόνια ως δασκάλα στον χώρο της μουσικής!
Η αγάπη μου για την Μουσική και οι γνώσεις που έχω αφομοιώσει από την μακροχρόνια σχέση μου με την μουσική, καθώς και οι εμπειρίες που έχω αποκτήσει από την πορεία μου έως τώρα, με κάνει όλο και περισσότερο  να  θέλω  να τις  μεταδώσω σε ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν αυτό το μουσικό τους ταξίδι μαζί μου!

Επαγγελματική Εμπειρία

Εμπειρία 9 χρόνων διδασκαλίας στα μαθηματα, κιθάρας, πιάνου, θεωρίας μουσικής και φωνητικής!

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε στούντιο κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο ώστε να παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια στον μαθητή! 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Τα μαθήματα είναι δομημένα έτσι ώστε να απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους!

 Η διδασκόμενη ύλη καθορίζεται από την ηλικία αλλά και τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή!

Στόχος μου είναι ο κάθε μαθητής να αναπτύξει τις γνώσεις σε οποιαδήποτε μουσικό όργανο αλλά και  τις φωνητικές του ικανότητες με σωστό αλλά και με υγιή τρόπο! 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Όπως έχω ξανά αναφέρει ότι κάθε μαθητής για εμένα είναι ξεχωριστός και μοναδικός! 

Αυτό γιατί έτσι πρέπει να αισθανόμαστε όλοι μας για τον ίδιο μας τον εαυτό, μιας και ότι και αν αποφασίσουμε να κάνουμε και να μάθουμε καθ' όλη την διάρκεια της ζωής μας ανήκει σε εμάς και μόνο! 

Είναι σημαντικό έτσι να βλέπουμε και τους άλλους ανθρώπων γύρω μας! Ξεχωριστούς!

Για εμένα , Ένας άνθρωπος αλλά και μαθητής, δεν αντιμετωπίζεται σαν όλους τους άλλους, αλλά μοναδικά, μιας και το δικό του ταλέντο ανοίκει στον ίδιο και μόνο εκείνος η εκείνη μαζί με την σωστή καθοδήγηση μπορεί να εξελίξει αυτό που αγαπάει! 

Θα χαρώ λοιπόν να έρθεις και εσύ στη δική μας ξεχωριστή οικογένεια και να εξερευνήσουμε παρέα όλο αυτό το μαγικό και ιδιαίτερο ταξίδι, του δικού σου μοναδικού ταλέντου ! 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για υποτροφίες
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας
Video

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

25 Κριτικές

Εκτός από υπέροχος άνθρωπος , αποτελεί και εκπληκτική καθηγήτρια...! Ενδιαφέρεται για τον μαθητή , προσαρμόζει το μάθημα στις ανάγκες σου και σε κάνει να νιώθεις άνετα από την πρώτη στιγμή..! 
Είδα εξέλιξη από τον πρώτο κιόλας μήνα, συνιστώ ανεπιφύλακτα...!! 

Τζο Αντωνακάκη
30.06.2023

Η καλύτερη καθηγητρια! Σαν την Ιριδα δεν υπάρχει καμία .. είναι φανταστική στην δουλειά της πολύ βοηθητική μα πάνω από όλα είναι ένας υπέροχος ανθρωπος !!

Ειρήνη Παπαδοπουλου
30.06.2023

Άψογη επαγγελματίας ,με μεταδοτικοτητα και υψηλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο!!!!!

Μάριος Φακίνος
25.02.2023