Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ράλλης Σπύρος

Μαθηματικός
Μηχανικός Πληροφορικής
Χαλάνδρι
Πτυχία
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πτυχίο - Μαθηματικός 1998 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πτυχίο - Μηχανικός Πληροφορικής 2014 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές

Λέγομαι Σπύρος Ράλλης και είμαι Πτυχιούχος Μαθηματικών και Πληροφορικής. Διδάσκω Πληροφορική ,Μαθηματικά και Ρομποτική σε Ιδιωτικό σχολείο από το 2008 μέχρι και σήμερα. Διδάσκω κατ' οίκον από το 2001 Μαθηματικά σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ,Πληροφορική σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, όπως και Δύκτια και PYTHON σε ΕΠΑΛ αλλά και προχωρημένα θέματα PYHTON (WEB SCRAPING,FINANCIAL MODULES AND LIBRARIES). Ακόμα διδάσκω Ethical Hacking και προχωρημένο προγραμματισμό με PYTHON σε φοιτητές και σε ενήλικες γενικά. Πέρα από την PYTHON διδάσκω FORTRAN , C , C++ τόσο σε μαθητές όσο και σε φοιτητές ή ενήλικες. Τέλος μπορώ να διδάξω με μεγάλη επιτυχία PROBLEM SOLVING και Αλγοριθμική σκέψη καθώς έχω πιστοποίηση σε AVDNCED επίπεδο από το HACKERRANK. Σε επίπεδο hardware διδάσκω ARDUINO και LEGO ROBOTICS.  Όλα τα μαθήματα γίνονται και online μέσω SKYPE,ZOOM,WEBEX,GOOGLE MEET.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Πολύ καλή επαφή με τον μαθητή,φοιτητή. Η εμπειρία μου αλλά και η ιδοσυγκρασία μου με βοηθάει ώστε να μπορώ σε πολύ μικρό χρόνο να συνδεόμαι με τον μαθητή - φοιτητή και να δημιουργώ ένα κλίμα εμπιστοσύνης 'ωστε να περνάω όσο καλύτερα και αποδοτικότερα τις γνώσεις που χρειάζεται ο μαθητής - φοιτητής να πετύχει τους στόχους του.

Ακόμα έχω πολύ καλή γνώση των αντικειμένων που διδάσκω και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ώστε να μπορώ να τις μεταδώσω σωστά και εύκολα στον μαθητή,φοιτητή. Οι σημειώσεις μου ακόμα είναι πολύ καλές(δοκιμασμένες σε μεγάλη κλίμακα) και βοηθάνε στην γρήγορη κατάνοηση της ύλης ώστε να επικεντρωνόμαστε στα σημεία που έχει δυσκολίες ή κενά ο μαθητής - φοιτητής.

Τέλος οι τιμές των ιδιαιτέρων μαθημάτων είναι προσιτές και προσαρμοσμένες στην επόχη μας.

Επαγγελματική Εμπειρία

12 χρόνια Μαθηματικά,Πληροφορική,Ρομποτική σε ιδιωτικό σχολείο. Υπεύθυνος πληροφορικής και ρομποτικής τόσο στο σχολείο στο οποίο εργάζομαι αλλά και σε γνωστά φροντιστηρίατου χώρου της εκπαίδευσης. Η εμπειρία μου δεν περιορίζεται μόνο στην τάξη αλλά και σε επίπεδο αντιμετώπισης ειδικών περιπτώσεων(παιδιά με συγκεκριμένες δυσκολίες).

20 χρόνια Μαθηματικά,Πληροφορική,Ethical Hacking σε φροντιστήρια και κατ'οίκον.

10 χρόνια εμπειρία στην δημιουργία εκαπιδευτικού υλικού ,σεναρίων,ασκήσεων και ολοκληρωμένων PROJECT τόσο για μικρά παιδιά αλλά και για φοιτητές. 

10 χρόνια εμπειρία στην δημιουργία εκπαιδευτικών και όχι μόνον εφαρμογών τόσο σε C++ όσο και σε PYTHON. Κάποιες απο τις εφαρμογές επιλέχτηκαν για να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά PROJECT και κάποιες βραβεύτηκαν σε εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς

5 χρόνια εμπειρία στην κατασκευή LMS ιστοσελίδων με την εφαρμογή MOODLE. Απλών αλλά και πολύπλοκων ιστοσελίδων για ασύγχρονη διδασκαλία.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Απο μικρός μου άρεσε να μπαίνω στο ρόλο του δασκάλου και να εξηγώ όσο καλύτερα και ευκολότερα μπορούσα δύσκολες έννοιες. Κάθε φορά που έπρεπε κάποιος καθηγητής να μας εξηγήσει ένα φαινόμενο προσπαθούσα να βρω περισσότερους διαφορετικούς τρόπους ώστε τόσο να το καταλάβω όσο και να τοεξηγήσω σε κάποιον συμμαθητή μου ,αν χρειαστεί.

Ακόμα είναι πάντα ένα κίνητρο για εμένα να μεταδώσω όσο καλύτερα και αποδοτικότερα μπορώ όσες γνώσεις έχω. Είναι για εμένα ένα άτυπο στοίχημα με τον εαυτό μου να δώσω σε όσα περισσότερα παιδιά μπορώ όσες περισσότερες γνώσεις γίνεται.

Τέλος ,όσα διαφορετικά πράγματα και αν κάνω ,πάντα η διδασκαλία είναι ένα ξεχωριστό προνόμιο που μου δίνει δύναμη για να συνεχίζω να προχωρώ. Μέσα απο αυτήν γίνομαι καλύτερος ,περνάω γνώσεις αλλά ταυτόχρονα κερδίζω και εγώ γνώσεις με την τριβή με τα παιδιά.

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Με την εμπειρία μου αλλα και την προσοχή που δείχνω σε κάθε παιδί ξεχωριστά μπορώ ακόμα και σε ένα η δύο μαθήματα να καταλάβώ τις ελλείψεις αλλά και τις δυνατότητες ενός μαθητή. Αναξάρτητα με τις δυνατότητες και τις εκπαιδευτικές ανάγκες που έχεις κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή οντόντητα που θέλει συγκεκριμένη καθοδήγηση για να μπορέσει να πετύχει αυτά για τα οποία είναι φτιαγμένο. 

Ακόμα με μια σειρά απο μικρές δοκιμασίες(στην διάρκεια των μαθημάτων) μπορώ να ανιχνεύσω τα κενά και στην συνέχεια με αντίστοιχη ενίσχυση να τα καλύψουμε και να αναδείξουμε όλες τις δυνατότητες που έχει το παιδί - φοιτητής.

Τέλος με τις οργανωμένες σημειώσεις που έχω φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια θα καλύψουμε γρήγορα όλη την ύλη που για δίαφορους λόγους δεν έχει κάνει κτήμα του ή δεν έχει κατανοήσει καθόλου ο μαθητής -φοιτητής

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Εκπόνηση εργασιών
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Θερινά μαθήματα
Έτη εμπειρίας
20

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

2 Κριτικές

Εξαιρετκός καθηγητής, με μεταδοτικότητα και ενδιαφέρoν για να βοηθήσει τον μαθητή. 

Chris
06.09.2021

Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με το κο Ράλλη , είναι πολύ μεταδοτικός, ευγενικός και καταρτισμένος. Τον ευχαριστώ θερμά για την άριστη συνεργασία που έχουμε . Είμαι σίγουρος πως αυτό θα φανεί και στις πανελλαδικές. 

Θωμάς Σγουρδαίος
26.05.2021