Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χριστοπούλου Κατερίνα

Celi 4
Φιλόλογος
Πτυχία
University of Perugia
Πτυχίο - Celi 4 2020 Επαληθευμένο
Πανεπιστήμιο Πατρών
Πτυχίο - Φιλόλογος 2020 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Φοιτητές
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Είμαι Καθηγήτρια Φιλόλογος με σπουδές στην παιδική και σχολική ψυχολογία. Παραδίδω ιδιαίτερα φιλολογικά μαθήματα σε παιδιά γυμνασίου και αναλαμβάνω την καθημερινή μελέτη και προετοιμασία μαθητών δημοτικού, προσαρμόζοντας την διδασκαλία στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή. 

Επιπλέον, αναλαμβάνω την εκμάθηση ελληνικών σε ξένους καθώς και την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις ελληνομάθειας. Η πολύχρονη εμπειρία μου στη διδασκαλία σε συνδυασμό με την άριστη γνώση τριών ξένων γλωσσών μου δίνουν τη δυνατότητα να διδάσκω χρησιμοποιώντας και άλλες γλώσσες εκτός των αγγλικών. 

Η αφοσίωση σε αυτό που κάνω σε συνδιασμό με την προσπάθεια των μαθητών μου καθιστούν την επιτυχία μονόδρομο! 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Έχοντας παρακολουθήσει πολλά εθνικά (Mathesis, ΕΚΕΚ, ΚΕΔΙΒΙΜ) και διεθνή (Harvard & MIT) σεμινάρια διεξαγωγής μαθημάτων, εφαρμόζω σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, εμπνευσμένες από πολλαπλά πρότυπα. Ούσα πιστοποιημένη στις γλώσσες των Αγγλικών, Ιταλικών, Ισπανικών και Γαλλικών έχω αποκτήσει μία μοναδική οπτική στην αποτελεσματική διδασκαλία, επίκεντρο της οποίας αποτελεί πάντοτε ο εκάστοτε μαθητής, με στόχο την εξέλιξη της εκπαιδευτικής του πορείας. Όσον αφορά τις μικρές μας φίλες και τους μικρούς μας φίλους το μάθημα πραγματοποιείται με έναν ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο, ώστε να μην χάνουν ποτέ το ενδιαφέρον τους!
Γιατί.. "Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας ενήλικας που πίστεψε πρώτα σε αυτό"    
(Mathew Jacobson)

Επαγγελματική Εμπειρία

Τα τελευταία οχτώ χρόνια ασχολούμαι με την διδασκαλία μαθητών δημοτικού και γυμνασίου.

Επίσης, παραδίδω μαθήματα ελληνικών σε ξένους και τους πρετοιμάζω για τις εξετάσεις ελληνομάθειας.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η γλώσσα μας είναι υπέροχη και μοναδική! Αποτελεί τη βάση για πολλές άλλες γλώσσες του κόσμου και γι' αυτό αξίζει να την γνωρίσουμε! Έχοντας, λοιπόν, πολλή αγάπη για την ελληνική γλώσσα συνειδητοποίησα πως η διδασκαλία της είναι αυτό στο οποίο θα ήθελα να αφιερώσω τον χρόνο μου. 

Λατρεύω να μεταλαμπαδεύω γνώσεις βοηθώντας τους μαθητές μου να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της μάθησης! Στόχος μου είναι, παιδιά και ενήλικες, να συναντήσουν την καλύτερη εκδοχή τους, αποκτώντας πάντα εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις μαθησιακές τους ικανότητες. 

Γιατί η μάθηση μπορεί να γίνει μια εξίσου ευχάριστη διαδικασία!

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η πρώτη συζήτηση με τον γονέα του μαθητή είναι πάντοτε καταλυτική. Σε αυτήν ο κηδεμόνας μου παρουσιάζει το μαθησιακό προφιλ του μαθητή στο οποίο θα προσαρμόσω εγώ στη συνέχεια την διδασκαλία. Έπειτα, το αναγνωριστικό μάθημα με ασκήσεις και ερωτήσεις είναι εξίσου καθοριστικό, διότι έχω την δυνατότητα να δω και στην πράξη όσα συζητήθηκαν. 

Όσο για τους παλιούς μου μαθητές, σ' αυτούς χρησιμοποιώ τακτικές επαναλήψεις με σκοπό την βέβαιη εμπέδωση της ύλης. Η εξέταση μπορεί να γίνει είτε γραπτά είτε προφορικά ανάλογα με την εκάστοτε περίπτωση, ωστέ οι διδασκόμενοι να μην κουράζονται και να αντιμετωπίζουν την διαδικασία ευχάριστα και θετικά. 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Θερινά μαθήματα
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
8

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές