Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μαρκετου Σαντινα

German as a foreign and second language
Κεφαλονιά
Πτυχία
Wien University
Master - German as a foreign and second language 2019 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Έχω μεγαλώσει δίγλωσσα με Ελληνικά και Γερμανικά, αλλά μόνο η γνώση της γλώσσας δεν αρκεί για να την διδάξεις. Σπούδασα στη Γερμανία και την Αυστρία Διδακτική της Γερμανικής Γλώσσας και εργάστηκα για πάνω από 7 χρόνια ως Δασκάλα Γερμανικών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βιέννης διδάσκοντας τόσο ανηλίκους όσο και ενηλίκους.
 Πιστεύω ότι η γλώσσα πρέπει να διδάσκεται με σκοπό την επικοινωνία και πρέπει να γίνεται με χαρά. Είμαι εξετάστρια για το πτυχίο ÖSD και ενώ κάνω προετοιμασία εξετάσεων, θεωρώ ότι βασικό είναι να μαθευτεί η γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας και όχι να μόνο τόσο όσο για να περάσει κανείς τις εξετάσεις. 

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Ούσα δίγλωσση και έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, γνωρίζω και αγαπάω όχι απλά τη γλώσσα, αλλά και τον πολιτισμό και τις διαλέκτους. Στο μάθημα δεν κάνουμε απλά κείμενα και γραμματική, μαθαίνουμε και δουλεύουμε με τη γλώσσα ώστε να αισθάνεται άνετα ο μαθητής και να χρησιμοποιεί και ο ίδιος τη γλώσσα. 

Επαγγελματική Εμπειρία

πολυετή εμπειρία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Βιέννη. Άπό το 2018 διδάσκω ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα μέσω διαδικτύου χρησιμοποιόντας διαφορετικές εφαρμογές, ανάλογα με τις ανάγκες. Έχω εμπειρία τόσο με ενήλικες και νέου όσο και με παιδιά. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Δεν ήταν το όνειρό μου, μπήκα μάλλον από τύχη, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που θα μου άρεσε να κάνω περισσότερο. Η επικοινωνία με τους μαθητές μου αρέσει πολύ και είναι μια διαδικασία από την οποία και οι δύο μαθαίνουμε. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Το μάθημα οργανώνεται πάντα σε συνεργασία με το μαθητή και ανάλογα με τα θέλω και τις ανάγκες του. Το υλικό διαλέγεται πάντα σε συνεννόηση με τον μαθητή.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Θερινά μαθήματα
Προσφορές
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
10

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές