Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λιθοξόου Δημήτρης

Σύγχρονες Τάσεις στη Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς
Φιλολογία
Πειραιάς, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νίκαια, Καμίνια, Παλαιό Φάληρο
Πτυχία
Goethe
Πιστοποίηση - TestDaf - C1 2013 Επαληθευμένο
University of Cambridge
Πιστοποίηση - C2 2012
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Σεμινάριο - Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/ Ξένης Γλώσσας 2021
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Master - Σύγχρονες Τάσεις στη Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς 0
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο - Φιλολογία 2018 Επαληθευμένο
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου

Είμαι αριστούχος (Βαθμός πτυχίου: 9.02) απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με κατεύθυνση Γλωσσολογίας. Παραδίδω -εδώ και 4 χρόνια- ιδιαίτερα μαθήματα (Έκθεση, Αρχαία, Λατινικά, Λογοτεχνία, Κοινωνιολογία, Ιστορία) σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως. Αναλαμβάνω, επίσης, την προετοιμασία μαθητών της ΣΤ' Δημοτικού για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Πρότυπα Γυμνάσια. Τα τελευταία 3 χρόνια διδάσκω σε φροντιστήριο στον Πειραιά.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Είμαι εργατικός και θέτω πάντα υψηλούς στόχους, προσπαθώντας να ξεχωρίζω σε οτιδήποτε αναλαμβάνω. Διαθέτω προσωπικές σημειώσεις, τις οποίες εμπλουτίζω και προσαρμόζω στο επίπεδο και τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε μαθητή. Το νεαρό της ηλικίας μου, σε συνδυασμό με τον επικοινωνιακό μου χαρακτήρα, με καθιστά πιο προσιτό και μου επιτρέπει να κατανοώ καλύτερα τους προβληματισμούς των μαθητών, με αποτέλεσμα την ειλικρινή και ουσιαστική επικοινωνία μας. 

Επαγγελματική Εμπειρία
  • 2021 - Σήμερα: Μεταπτυχιακό στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στη γλωσσολογία για εκπαιδευτικούς»

  • 2019 - Σήμερα: Εργάζομαι στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «Νέα Συμβολή» στον Πειραιά.

  • 2018 - Σήμερα: Ιδιαίτερα και φροντιστηριακά μαθήματα (Έκθεση, Αρχαία, Λατινικά, Λογοτεχνία, Ιστορία) σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως (online). Προετοιμασία μαθητών Δημοτικού για εισαγωγικές εξετάσεις σε Πρότυπα Γυμνάσια

  • 2018: Πρακτική Άσκηση (χρηματοδοτούμενη μέσω ΕΣΠΑ): Πρότυπο Γενικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά

  • 2018: 6μηνη φοίτηση στο σουηδικό πανεπιστήμιο Lunds Universitet στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών (Erasmus)

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Προσωπικά συνδέω τη διδασκαλία με την επιθυμία μου να μοιραστώ τις γνώσεις που απέκτησα (και διαρκώς εμπλουτίζω) στα μαθητικά και πανεπιστημιακά μου χρόνια. Η διδασκαλία δεν πρέπει να είναι συνήθεια και ρουτίνα. Οι νέοι χρειάζονται καθοδήγηση από νέους, καταρτισμένους ανθρώπους, με ιδιοσυγκρασία και τρόπο σκέψης κοντά στη δική τους πραγματικότητα. Απαρχαιωμένες διδακτικές μέθοδοι και στείρες υποδείξεις από καθηγητές φόβητρα δεν λειτουργούν και σίγουρα δεν εμπνέουν. Κατακτώντας την προσοχή του μαθητή, εκείνος βρίσκεται αυτόματα ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση των στόχων του.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προσφορές
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Έτη εμπειρίας
5

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές