Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καρανάσιος Αλέξανδρος

Θεσσαλονική
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Απόφοιτος Αγγλικής φιλολογίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στην γλωσσική εκπαίδευση της αγγλικής γλώσσας παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες όλων των επιπέδων. Έμφαση σε δραστηριότητες που προσφέρουν διαφορετικά ερεθίσματα στο μαθητή και εξασκούν αξιαλογικά την κριτική του σκέψη και την οπτικοακουστική του ικανότητα και συνάμα μπορούν να προσαρμοστούν στα άμεσα ενδιαφέροντα και τις καλλιτεχνικές ή άλλου είδους ανησυχίες του μαθητή προσφέροντας ένα διαδραστικό μάθημα το οποίο αποκτά τον χαρακτήρα παιχνιδιού και ελαχιστοποιεί τα κομμάτια μίας στείρας αποστειρωμένης διαδικασίας. Στόχος μου πέρα από την προετοιμασία για το εκάστοτε πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι να προσφέρω στο μαθητή μία εμπειρία διδασκαλίας που θα προσφέρει στο μαθητή μία ολιστική εκπαιδευτική διαδικασία και θα συνδιάζει την αγγλική γλώσσα με ένα πλήθος πεδίων και εφαρμογών πάντα με προσήλωση στις ανάγκες και τους στόχους του.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Η μαγεία της Αγγλικής γλώσσας και οι πολλαπλές εφαρμογές της στη ζωή και στα πεδία ενδιαφέροντος του κάθε μαθητή αποτελεί μέγιστο κίνητρο για εμένα. Θέλω να εμφυσήσω στους μαθητές μου την αγγλική κουλτούρα και να νιώσουν πως είναι να σκέφτεσαι και να ενεργείς σαν Άγγλος πολίτης. Έμφαση σε δραστηριότητες που προσφέρουν διαφορετικά ερεθίσματα στο μαθητή και εξασκούν αξιαλογικά την κριτική του σκέψη και την οπτικοακουστική του ικανότητα και συνάμα μπορούν να προσαρμοστούν στα άμεσα ενδιαφέροντα και τις καλλιτεχνικές ή άλλου είδους ανησυχίες του μαθητή προσφέροντας ένα διαδραστικό μάθημα το οποίο αποκτά τον χαρακτήρα παιχνιδιού και ελαχιστοποιεί τα κομμάτια μίας στείρας αποστειρωμένης διαδικασίας. Στόχος μου πέρα από την προετοιμασία για το εκάστοτε πιστοποιητικό γλωσσομάθειας είναι να προσφέρω στο μαθητή μία εμπειρία διδασκαλίας που θα προσφέρει στο μαθητή μία ολιστική εκπαιδευτική διαδικασία και θα συνδιάζει την αγγλική γλώσσα με ένα πλήθος πεδίων και εφαρμογών πάντα με προσήλωση στις ανάγκες και τους στόχους του.

Επαγγελματική Εμπειρία

Έργαζόμενος 5 χρόνια σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και ιδιαίτερα μαθήματα. Αντιμέτωπος με πολλές και διαφερετικές περιπτώσεις και ανάγκες μαθητών είτε σε συνθήκες τμήματος είτε σε συνθήκες προσωπικής διδασκαλίας. Επαρκής ενασχόληση με διαδικτυακά μαθήματα. 

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Θέλω να μεταφέρω στους ανθρώπους την μαγεία της αγγλικής γλώσσας. Να μπορέσουν οι μαθητές και μαθήτριες μου να νιώσουν πως είναι να σκέφτεσαι και να συμπερίφέρεσαι σαν Άγγλος. Πως οι διαφορετικές πολιτισμικές και σημασιολογικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο στην αγγλική γλώσσα σε σύγκριση με την ελληνική. Να ενισχύσω την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού η ενήλικα μέσω της αγγλικής γλώσσας. Είτε μίλαμε για επικοινωνιακές είτε για διαπολιτισμικές δεξιότητες. Θέλω να διδάξω και να διδάχθω μέσω των μαθητών μου και των διαφορετικών εκπαιδευτικών προκλήσεων και δυσκολιών που συναντάω και θα συναντήσω στο μέλλον. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Η αλληλεπίδραση και η καθημερινή επαφή στο πλαίσιο των μαθημάτων αποκαλύπτει κάθε φορα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία ενός μαθητή. Είτε πρόκειται για γνωστικές αδυναμίες είτε για άλλου είδους αδυναμίες. Όταν αυτές διαπιστωθούν και εκτιμηθούν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα τότε με την κατάλληλη επικοινωνιακή και διδαχτική αντιμετώπιση θα βαδίσουμε προς την βελτίωση και εξάλειψη τους όσο αυτό είναι δυνατό.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Διδασκαλία σε group

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

2 Κριτικές

Η συνεργασία μου με τον κύριο Καρανάσιο ήταν καταπληκτική. Τυπικός, ευγενικός, διακριτικός άνθρωπος.Μεθοδικός και πολύ μεταδοτικός δάσκαλος, με αληθινή αγάπη για το αντικείμενό του και τα παιδιά. Η ικανότητά του να αναγνωρίσει γρήγορα τις αδυναμίες αλλά και τις δυνατότητες του παιδιού, καθώς και η σωστή προσέγγιση του, έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε!

Καραγκάνη Ουρανία
26.06.2023

Η διδασκαλία με τον κύριο Καρανάσιο με άφησε απόλυτα ευχαριστημένη. Σύντομα εντόπισε τα αδύνατα μου σημεία και σταδιακά με βοήθησε να τα ξεπεράσω αλλά και να πιστέψω περισσότερο στις ικανότητες μου. Το μάθημα ήταν πάντοτε ευχάριστο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες μου. Πολύ καλός καθηγητής και κυρίως πολύ όμορφος ανθρώπος που φροντίζει να ειναι δίπλα στους μαθητές του. 

Ευαγγελία
23.09.2020