Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μήττα Αθηνά

Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά
Απευθύνομαι σε
Παιδιά προσχολικής ηλικίας
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Ονομάζομαι Μήττα Αθηνά ,

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το οποίο έχει ως αντικείμενο την παιδαγωγική και εκπαιδευτική προσέγγιση των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με οποιοδήποτε ειδικό μαθησιακο προφίλ. 

Έχω ολοκληρώσει την πρακτική μου σε σχολική δομή ειδικής αγωγής και έχω εμπειρία στην παράδοση μαθημάτων (σχολικών και ξένων γλωσσών) τόσο σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης όσο και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Έχω άριστη γνώση Αγγλικών και θα χαρώ πολύ να τη συνδυάσω με την εκπαίδευση εφόσον αυτό μου ζητηθεί. 

Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση τυχόν χρειαστείτε. 

Με εκτίμηση, 

Μήττα Αθηνά.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Μου αρέσει να συνδυάζω τις γνώσεις μου με το προφίλ του εκάστοτε παιδιού, ώστε να μπορώ να δημιουργώ μια προσαρμοσμένη διδασκαλία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε παιδιού και να φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με γνώμονα τις δεξιότητες που κατέχει και τις νέες δεξιότητες που θα κατακτήσει. 

Η μέθοδος της διδασκαλίας είναι πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του παιδιού, όσον αφορά τον ρυθμό και την ποσότητα, χωρίς να χάνεται η διδασκόμενη ύλη μας και χωρίς να δημιουργείται άγχος στο παιδί. 

Το κλίμα του μαθήματος είναι ευχάριστο, με εκπαιδευτικά παιχνίδια, συζήτηση, φιλική επικοινωνία και θετική ενίσχυση προς το παιδί καθώς η ψυχολογία του παίζει σημαντικό ρόλο στην μαθησιακή του απόδοση. 

Επαγγελματική Εμπειρία

Υπό πρακτική δασκάλα ειδικής αγωγής στο 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας - Χορτιάτη για έναν χρόνο. Παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από το 2017. Φύλαξη παιδιού προσχολικής ηλικίας και δημιουργική απασχόληση στο σπίτι.

Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η ιδέα του να προσφέρεις γνώση και να γίνεσαι ο βοηθός των παιδιών στην εξέλιξη τους και την κατάκτηση νέων γνώσεων και εκπαιδευτικών εμπειριών είναι ένα σημαντικό κίνητρο για έναν δάσκαλο. 

Το ζητούμενο για τον δάσκαλο είναι να μπορέσει να οδηγήσει το παιδί στην μέγιστη δυνατή απόδοση που μπορεί, ώστε να συνεχίσει την ανοδική πορεία στη μάθηση και να επιτύχει τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα, πάντα σε ένα κλίμα ομαλό και σταθερό. 

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Λόγω της σχολής μου και της εκπαίδευσης που έχω λάβει γνωρίζω πώς να αξιολογήσω το παιδί όσον αφορά τις μαθησιακές του δεξιότητες και να καταλάβω ποιο είναι το μαθησιακό του προφίλ. Η αξιολόγηση γίνεται με ποικίλους τρόπος, ορισμένες φορές αρκεί μια πρώτη επαφή με το παιδί στο μάθημα, άλλες φορές μπορεί να χρειαστεί ακόμα και μια επικοινωνία με τον δάσκαλο του σχολείου για να έχω μια ορθότερη, σφαιρική εικόνα. Στη συνέχεια, με βάση το προφίλ του, δημιουργείται ένα πρόγραμμα εξατομικευμένης διδασκαλίας, το οποίο θα προσαρμόζεται ακριβώς στις εκπαιδευτικές ανάγκες του παιδιού. 

Παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

0 Κριτικές