Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ευσταθίου Σταμάτης

Γαλλική γλώσσα & φιλολογία
Πτυχία
Ευρωπαϊκό κέντρο επαγγελματικής μετάφρασης Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών
Πιστοποίηση - Μετάφραση Γαλλικών - Ελληνικών 1995 Επαληθευμένο
Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Πτυχίο - Γαλλική γλώσσα & φιλολογία 1996 Επαληθευμένο
Μαθήματα που παραδίδετε
Απευθύνομαι σε
Μαθητές Δημοτικού
Μαθητές Γυμνασίου
Μαθητές Λυκείου
Φοιτητές
Φοιτητές Μεταπτυχιακού
Διδακτορικούς
Ξενόγλωσσους Μαθητές

Έχω τη χαρά να προσφέρω ιδιαίτερα μαθήματα Γαλλικών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Πλούσια εμπειρία και με ενήλικες του εξωτερικού. Επιδιώκω να μεταφέρω στους μαθητές μου την ομορφιά της γλώσσας και τον πλούτο του γαλλικού πολιτισμού στο πλαίσιο προετοιμασίας διπλωμάτων (Delf, Dalf, Sorbonne, ΚΠΓ) ή προετοιμασίας για τις πανελλήνιες ή σε γενικότερο πλαίσιο γλώσσας και πολιτισμού. Συνθέτω το υλικό μου, κυρίως ψηφιακό αλλά και έντυπο ανάλογα με τις ανάγκες και την εξέλιξη του μαθητή. Η εμπειρία που έχω από την ενασχόληση μου με το θέατρο προσθέτει επιπλέον ζωντάνια και δημιουργικότητα στη διαδικασία.

Γιατί κάποιος να με προτιμήσει

Μιλώντας 6 συνολικά γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Ρώσικα, Ελληνικά) γνωρίζω τους μηχανισμούς μύησης σε μια γλώσσα και στον πολιτισμό της.
Προσαρμόζομαι με αίσθημα ευθύνης υψηλή ευαισθησία στις ανάγκες του κάθε μαθητή και προετοιμάζω το κάθε μάθημα ξεχωριστά.
Προσπαθώ να μεταδώσω το υλικό διδασκαλίας με υπομονή, ψυχραιμία, έμφαση στη λεπτομέρεια, αυστηρότητα και επιείκεια κατά περίπτωση.

Επαγγελματική Εμπειρία
  • Καθηγητής Γαλλικών σε κέντρο γλωσσών
  • Ιδιαίτερα μαθήματα
  • Εξεταστής του Γαλλικού Ινστιτούτου
  • Μεταφραστής Γαλλικών – Ελληνικών
  • Ηθοποιός με κείμενο στα ελληνικά, γαλλικά, αγγλικά και ρωσικά
  • Θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά
  • Εκπαιδευτής/εμψυχωτής ηθοποιών με συνεργασίες στις χώρες Ελλάδα, Αγγλία,  Ινδία, Νότιος Κορέα, Ρωσία, Ισπανία, Βουλγαρία, Μεξικό, Ιράν, Ουκρανία, Γερμανία, Λευκορωσία, Πολωνία, Γεωργία, Αρμενία, Δανία, (Με γλώσσα διδασκαλίας/εργασίας τα Ελληνικά, τα Αγγλικά, τα Ρωσικά και τα Ισπανικά)
  • Σκηνοθέτης θεάτρου με συνεργασίες στις παραπάνω χώρες. Κλασσικά και Βιβλικά κείμενα αναφοράς
  • Διαλέξεις σε πανεπιστήμια και πολιτιστικά κέντρα ανά τον κόσμο πάνω στην τετράπτυχη θεματική «Αναμονή-ουτοπία-ιερό-αγάπη» και τη διερεύνηση της μέσα από τη γλώσσα του θεάτρου
Γιατί επέλεξα τη διδασκαλία (κίνητρα, στόχοι)

Η διδασκαλία με αφορά σε βαθύ προσωπικό επίπεδο γιατί πρώτα απ' όλα διδάσκομαι εγώ ο ίδιος τόσο στο αμιγώς γνωσιακό κομμάτι όσο και στο καθαρά ανθρώπινο...

Πώς θα καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή

Χάρη σε ένα πρώτο μάθημα γνωριμίας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον μαθητή. Συζητάμε πάνω σε πολύ απλά θέματα και αναλόγως ανεβαίνουμε σε επίπεδο. Δίνω επίσης κάποιες ασκήσεις. Στην περίπτωση παιδιού και εφήβου λαμβάνω υπόψιν μου και την ενημέρωση του γονέα.

Δεν παραδίδω μαθήματα σε άτομα με μαθησιακές δυσκολίες
Πρόσθετα
Προσωπικές σημειώσεις
Φροντιστηριακές σημειώσεις
Χρήση εξωσχολικών βοηθημάτων
Διδασκαλία σε group
Προετοιμασία για πανελλήνιες
Προετοιμασία για πανεπιστήμια εξωτερικού
Προετοιμασία για κατατακτήριες εξετάσεις
Προετοιμασία για διαγωνισμούς
Προσφορές
Το πρώτο μάθημα Δωρεάν
Έκπτωση σε αδέρφια
Έκπτωση για γκρουπ
Δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό
Τιμή συζητήσιμη ανάλογα με τις ώρες διδασκαλίας

Στείλτε Μήνυμα

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να στείλετε μήνυμα στον καθηγητή/τρια!
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτόν τον καθηγητή;

Κριτικές μαθητών

4 Κριτικές

Ο κύριος Ευσταθίου είναι πρώτα απ' όλα ένας άριστος επαγγελματίας. Το μάθημα του είναι πάντοτε δομημένο στην εντέλεια, δίνοντας την ευκαιρία στον μαθητή τόσο να μάθει σε βάθος τα απαραίτητα γραμματικά φαινόμενα όσο και να εξοικειωθεί με τον γαλλικό πολιτισμό. Προετοιμάζει πάντα το μάθημα ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή. Έχει αληθινό μεράκι για αυτό που κάνει και νοιάζεται για την πρόοδο των μαθητών του. Παράλληλα είναι εξαιρετικά ευχάριστος και ενδιαφέρων συνομιλητής, κάνοντας έτσι το μάθημα διπλά ενδιαφέρον. Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Σωκράτης Βεκρής
17.06.2022

Εξαιρετικός επιστήμονας με πάθος γιαυτο που κάνει!!Τον κύριο Ευσταθίου τον γνωρίσαμε σε ένα κομβικό σημείο για την κόρη μου να μην  θελει  να συνεχίσει τα γαλλικά .Ευτυχώς ξεκινώντας τα μαθήματα αναθεώρησε και προχωράει στα πτυχία της και αυτο το οφείλουμε στον κύριο Ευσταθίου!!!! Σας ευχαριστούμε!

ΦΟΥΦΑ ΙΩΑΝΝΑ
15.06.2022

Eπαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου, τον συστήνω χωρίς δεύτερη σκέψη, ως προς το μάθημα έχει μεταδοτικότητα και πραγματικά φαίνεται πως επιθυμεί κι ο ίδιος να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του. Αλλά κι ανθρώπινος, σε καταστάσεις δύσκολες λόγω εποχής δείχνει απόλυτη κατανόηση και πρόθεση για τη καλύτερη λύση. Σίγουρα, μιά επιλογή που δ μετανοιώνεις. Ευχαριστώ και το site idiaitera.gr για τη δυνατότητα αυτή.

Γεωργία
06.05.2021